Jag Vill Hugga Min Tonåriga Dotter Med En Gaffel

Vid ett möte för kvinnliga sinnen (en smartypants boka club of ogudaktigt smarta kvinnor...och mig), var det med stor oro, men inte mycket förseningar, att jag bröt min egen personliga protokollet av den falska-det-förrän-jag-gör-det, när någon vänligt frågade om min älskling tonåriga dotter. Lite för snabbt, jag visade med stor entusiasm hur mycket jag ville hugga den lilla tiken med en gaffel.

"Hon är en brat! Hela tiden! Själviska, olycklig odjuret! Muttrade och ger MIG den stank öga över allt! Eye-rullande, fot-stampa, dörr-smäller – vi tog dörren rätt av från sina gångjärn! Jag allvarligt skulle kunna hugga henne. Rackarns liten skitunge, jag skulle hugga henne med en frickin' gaffel. Kan inte stå ut med henne."

De flesta var inte förvånade över detta utbrott, så jag var ofta inte det mest redo person närvarande.

En vän plötsligt att placera henne på ett glas vin ned, rensas hennes strupe, vände sig om och sitter med armarna i kors över bröstet, glodde på mig:

"Kate, det gör mig fysiskt obehagligt att höra dig tala så häftigt om din dotter. Jag känner henne. Hon är, uppriktigt sagt, en pärla. Jag är fysiskt störd på vad du säger och hur du säger det. Hon är en ung flicka, och du bör inte tala så här, det är inte rätt. Hon förtjänar din respekt, du är skyldig henne minst så mycket."

Ilska och förlägenhet rusade upp min hals och samman i mina öron. Jag hörde ingenting, men susande blod. Men innan jag kunde skriva ett svar och (gulp) ursäkt (??) för att kränka denna kvinna, en annan röst talade.

"Med all respekt, Melanie, du behöver käften ."

Rummet blev tyst riktigt snabbt. Detta var inte en f-bomb att släppa kvinna; det här var en snällare, tystare, lugnare mamma som jag beundrar och har noll gemensamt med.

"Du har två POJKAR. POJKAR . Du har absolut INGEN aning om vad det är att ha en tonårig flicka i huset – och Kates fick tre. Så, med all respekt: STÄNG. UPP. Du har ingen aning om djuren dessa tjejer blir med liten eller ingen förvarning. Ingen aning alls."

Min frälsare (en mamma till en 15-årig flicka) vänder sig då till mig:

"Jag får helt det: jag säga gaffel henne."

ADVERT

Lägg till din kommentar