Spring Break på Soptippen Webbplats

Mars är spring break månad, så jag tänkte att det är rätt tidpunkt att dela mina barns favorit spring break aktivitet: titta Pappa tom RV septisk tank. Först en kort historik. Jag har inte växa upp i en familj camping. Min Östeuropeiska far och första generationens Amerikan mamma var tacksamma över att de sätter ett tak över våra huvuden, varför skulle någon avsiktligt sova ute? I motsats, min fru Saras familj gick tält camping under hela hennes barndom. Att de fortfarande undfägna oss med historien om natten regnade det så hårt att Saras pappa fick springa till bilen nakna eftersom det är hur han sov och tältet hade kollapsat i syndafloden. Och andra berättelser som har en liknande emasculating effekt på mig.

Äktenskap handlar om att kompromissa. Hur göra en backwoods mamma från Amerika och en bakåt pappa från shtetl kompromiss på äventyr med sina barn? Lätt. RV camping har något för alla. Vandring, lägereldar, s ' mores, inomhus vvs, ett litet kök och sängar (av slag).

Våra barn var 6, 4 och 2 på vår första HUSBIL resa. På vår sjätte eller sjunde stopp för gas på dag två (en RV blir ca 4 miles/gallon på den öppna motorvägen) vi drog till en Sinclair station som hade ett liv storlek (verkligen!) grönt Gips i Paris Brontosaurus på parkeringen. Detta skulle vara en betydelsefull stopp även bortsett från dinosaurie – det skulle också vara vår första familj "dump." RVs har slamavskiljare att sitta under magen av kabinen, en indikator mäta i kabinen ger realtid uppdateringar som tankarna fylls med avfall och utlopp ventiler som sticker ut från under husbilen. RV hyra företaget erbjuder gott om instruktion för tömning av tankar, som vissa nykomlingar tydligen tycker är särskilt utmanande. Ha!

Vad kan vara lite knepigt är att hitta en dump station när mätaren säger att du behöver en, så snubblar på en plats med en Jurassic foto op och en dump station var ganska cool camping karma. Våra yngre barnen fick ut av RV att stå på fötter dinosaurie med Sara, men jag höll våra 6 år gamla med mig för att lära honom om dumpning slamavskiljare. Föräldrar bör ta varje tillfälle i akt för ett undervisningstillfälle. Jag satt på dubbla handskar och tog bort avfall slang från förrådet. Se till att ventilerna till tankar lades tajt, jag öppnade kapsyler på tanken butiker. Wow, det var en rik doft! Jag fäst slangen till den första tanken outlet, en för "icke-sink" avfall. Tanken är att du fäst ena änden av slangen till tanken uttaget och sätt den andra änden till en dump hål som leder till en djup grotta, eller något sådant. Dumpa hålet var täckt av ett järn locket med en fotpedal. "Min Son, varför inte du trampar på bromspedalen och håller locket öppet medan Pappa sätter slangen i hålet och öppnar ventilerna," sade jag i mitt bästa lumberjack röst. Min unge assistent, nu kippar efter luft, med ansiktet begravt i hans skjorta, stampade på den pedal som omedelbart knäppte från locket och clanged till marken, locket stängt. Min son skrek, skräck i hans ögon. "Jag bröt det, jag bröt det," han snyftade och sprang för HUSBIL, övertygad om att nästa steg var ett Wyoming fängelse.

"Det var inte ditt fel, älskling. Locket var rostiga och skulle ha brutit oavsett vem som trampade på den. Du råkade bara vara på fel dumpa hål vid fel tidpunkt." Med vilka han tog ingen tröst alls. "Låt oss gå, låt oss gå, bil, pleaaaassse!" Nu, vilken typ av lektion skulle det undervisa våra barn om vi bara körde bort? Nej, vi kommer inte att köra bort. Vi kommer att gå in på macken och berätta trevliga mannen vad som hänt, och att det inte kunde ha varit vårt fel eftersom hur kan en 6 år gammal eventuellt bryta ett strykjärn locket om det inte var redan rostat sönder? "Nej, nej, pleaaaassse, Pappa, tvinga mig inte att gå in! Gå du säger till honom, pleaaaassse!"

Ibland kan en förälder har för att vara the bad guy när det finns lärdomar att dra. Så, min förödmjukad son och jag plockade upp den rostiga pedal, med dubbla handskar, erkände våra brott och förklarade omständigheterna. Den trevliga mannen kunde inte ha varit trevligare. Oroa dig inte om det, grabben, vi ska bara få ett nytt lock. Shoulda gjort det månader sedan när det började spricka. Gå vidare och använda dumpa hål eftersom du är ansluten redan.

"Du ser, min son, det är hur du hanterar en olycka eller ett misstag. Konfrontera det ärligt och saker och ting kommer att fungera", sa jag på ett klokt sätt. Vi satt alla barnen tillbaka i RV, och jag gick för att avsluta jobbet. Vår son, mycket lättad att han inte kommer att bli tagna, stod med våra andra två vid fönstret för att titta på den officiella första familj soptipp, med Sara filma för eftervärlden. Jag tryggt stöttas upp locket med min fot, halkade den ena änden av slangen i hålet, och öppnade ventilen för att tömma avfall tank.

I efterhand tror jag att jag ska inte ha skärpt slangen på utloppsventilen. Det var trots allt min första dumpa. Jätten sugande ljud vi och alla i nästa county sedan hörde var slangen som brutalt slet från öppna ventil utlopp och inhalerade hela genom att dumpa hål. Att det finns en enorm underjordisk grop som utövas ganska en vakuum-effekt! Som slang försvann in i soptippen hål, öppna ventil började spyr två dagar med "icke-sink" avfall. Med barnen skratta okontrollerat från fönstret i RV, Sara sprang ut för att hjälpa mig, fortfarande filma. Jag hejdade henne och knuffade henne tillbaka till RV, nervös blick över axeln för att se om den trevliga mannen tittar på. Jag smällde stugan igen dörren, hoppade in i förarsätet och rev ut av gas station som Vin Diesel i Snabb Fem. RV sjunkit otaliga liter av fast avfall och toalettpapper, alla ljusa blå från desinfektionsmedel som pumpas in i tanken med varje färg, runt hela Sinclair parkeringsplats, vid foten av Brontosaurus, alla längs highway vägen, och slutligen på I-25 Norrut.

Jag vet inte hur många mil vi körde innan tanken var att äntligen tom och blå goo slutat läcka. Jag vet att våra barn inte sluta skratta för 3 dagar. Min son var för snäll för att säga något om att möta våra olyckor och misstag ärligt.

Vi tog mer än två dussin RV resor efter att fram till dess att barnen var för stora för att sova i knastrade säng längre. Aldrig igen gjorde vårt avfall slang få sugas in i hålet. Men på varje spring break-resa, varje dump stopp för de kommande 12 åren, barnen hade hoppats.

ADVERT

Lägg till din kommentar