Våra Makar Är Awesome, Men De Kan inte Ta Den Plats I Våra Flickvänner

På sistone verkar det som att samtal om äktenskap att gå en av två riktningar — antingen vi klagar över hur vår make / maka kan inte tycks hitta mjölk när det är stirrade honom rätt i från hans ansikte. (Cue suckar.) Eller att vi har den mest ah-mazing make / maka i världen, vi är bästa vänner, och vi är hashtag välsignade. (Och nu cue eye-rulle.)

Jag ska vara ärlig, min man är en ganska cool kille. Vi har varit gifta i 13 år, tillsammans i över 17. Visst, vi har haft våra upp-och nedgångar, och han kan köra mig batshit bonkers ibland, men han är min favorit person i världen. Han är mer än min bästa vän — han är min lagkamrat/partner/älskare/förtrogna/bästa vän, allt insvept i en perfekt ofullkomlig människa.

Han är Min Person.

Men även om min man är min favorit människa i världen (bundna med mina barn, såklart), även om han är Min Person, det betyder inte att han är min endast person. Han kan inte vara allt. Ingen person kan, trots allt.

Ange: mina BFFs.

Min man kan vara min förtrogna, och han vet saker om mig som ingen annan människa i världen som vet, men hans ögon stelnar när jag börja prata om kramper och skillnader mellan olika preventivmetoder. Han har absolut inget intresse i att diskutera om capris är en fashion faux pas eller spekulera om huruvida en kändis skilsmässa är nära förestående.

Våra makar är underbar och fantastisk och alla de andra kvaliteter som vi hoppas på i en partner, men att de inte tar plats i våra flickvänner. Min man kanske vara min vän (bland annat), men han är inte min BÄSTIS.

Avluftning för att min BFF om strumpor på golvet och hur bokstavligen ingen i min familj har lärt sig hur man lägger in en tallrik i en diskmaskin är renande och lindrande utan avluftning om min man till min man sällan slutar bra.

Enstaka romantisk rendezvous är fantastisk och avgörande för en sund äktenskap, om du frågar mig, men det tar inte platsen för en girls weekend när vi skrattar så hårt vi kissa lite. Nätter ta inte plats för en eftermiddag mani/pedi möte eller en lugn brunch, fylld med bekväm tystnad och snarky skvaller (och massor av mimosas). Mina BFFs och jag kan skratta tills vi gråter om dessa hemska svarta bönor brownies som jag gjorde i college, och vi kan retas med varandra om tvivelaktiga val i män för de flesta av våra tonåren och tidiga 20-årsåldern. (Vi har alla gjort utmärkta val i män, tack och lov.)

Vi behöver tid med våra flickvänner — de som kände till oss innan vi träffade vår make / maka och långt innan vi fick fångas upp i moderskap och försöker agera som vuxna — för att de påminner oss om vilka vi är, innerst inne. De ser att den lilla flickan i glasen och besvärlig tonåring med krusade hår och äventyrliga 20-något som skrattade lätt och var alltid upp för att pröva något nytt.

Våra flickvänner se oss för vem vi var, vem vi är och vem vi vill vara.

Vi är upptagna som fan och drog i en miljon olika riktningar. Vi vill spendera vår begränsade tid med denna kick-ass person valde vi att spendera våra liv och skapa en familj med, men det betyder inte att vi bör försumma våra vänner heller. Vi behöver dem och de behöver oss, och vi förtjänar tid att vårda detta sammanhang.

Vi kan ha konversationer med våra flickvänner som uteslutande består av emojis och gif. Vi kan gråta med dem om en fem-larm hemskt taskig dag, och att de inte känner behov av att fixa det för att vissa saker bara inte kan fastställas, men de kommer att känna behovet av att lyssna och bekräfta våra känslor. De förstår själv komplexiteten i mor-dotter-relation. De känner frustration och förnedring av att vara catcalled, obehag av att gå ensam på en gata på natten, och den bländande ilska när får vi gick upp för en befordran av en medioker människa. De förstår vad det är att vara kvinna i den här världen. De få det.

Våra makar är awesome människor, och vi älskar dem. Orden bästa vän och partner glöm bara inte att göra rättvisa till djupet av den relation vi har med våra makar. Det är, för många av oss, den viktigaste relationen vi har. Men det betyder inte att det är endast förhållandet är värt att ha, eller att en person kan uppfylla alla våra behov. Uppriktigt sagt, det skulle vara orättvist att fråga så mycket av dem. Och skulle sannolikt orsaka påfrestningar i relationen.

Så varför inte ge din BÄSTIS ett samtal — nej, ännu bättre, sms: a henne eftersom ingen av oss har tid att prata i telefon dessa dagar — att berätta för henne att du tänker på henne. Schemalägga en girls' night out, även om det inte är förrän nästa månad, eftersom du är så jävla upptagen. Helvete, tag henne i en fånig artikel om hur mycket vi behöver våra flickvänner om det är vad det tar. Men du gör det, låt henne veta att du älskar henne, även om det bara är en dum emoji eller en lustiga gif. Det tar inte mycket. Hon vet att du är upptagen, och livet kommer i vägen.

Hon får det. Eftersom endast en flickvän kan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar