Vad Som Hände När Min Make Tog Över Sänggåendet Rutin

För ungefär en månad sedan jag var och hälsade på familjen i min hemstad. Jag var i mitten av en depressiv stava och den enda förvaltaren av en två-åring. Naturligtvis, jag var trött.

Även om jag tycker (för det mesta) min bi-årliga besök hos min familj, jag underskattade hur bra min man var fram till det ögonblicket. För ungefär en och en halv månad, jag var tvungen att hantera alla av de uppgifter som i stället för att de flesta av de uppgifter som det tar att förälder och köra ett hushåll eftersom min man hade en längre arbeta resa. Det var en stor utmaning, särskilt under den första trimestern av graviditeten.

I min mans frånvaro, McChub — mitt barn var ett helt annat barn. Han vägrade de flesta livsmedel , lyssna inte och var mer hyperaktiva än vanligt.

Men en av de mest märkbara förändringarna var hans vägran att gå att sova på natten. Jag visste att något av detta var resultatet av att vara 800 km bort från sitt rum och spjälsäng. Men vi hade gjort det innan. I slutet av förra året, vi har tillbringat två veckor med min mans familj i Florida. Ingen av de äta, beteende, eller sova förändringar skett.

Det verkade som om en stor del av vad som saknades var hans pappa. Tydligen deras sänggåendet rutin var viktigare än jag tidigare insett.

Min man och jag har liknande, men ändå olika, föräldraskap stilar. Mycket av denna skillnad är formad av min status som ett arbete-från-home mor. Jag är en lärobok ENFP / INFP internatskolan. Min vilja att vara social kan variera, men jag prioriterar frihet och kreativitet. Naturligtvis, detta är synlig på det sätt som jag förälder. Min stil handlar om att ge mina barn utrymme att utforska huset med en plats i mitt kontor områden för att rita eller skriva. Restriktioner, begränsningar och strikta scheman har alltid varit min arch-nemesis.

I motsats, min make är din klassiska ADJ och han är en militär brat. Han gillar att begå scheman och rutiner, så han vet vad som väntar. Dessa skillnader är anledningen till att han insisterade vi genomför en sänggåendet rutin och hålla sig till en mestadels konsekvent läggdags. Naturligtvis, som en frihet älskare, jag protesterade.

Under vår tid isär, jag skulle berätta för honom vad jag hade att göra med och han skulle fråga vilken tid jag ska sätta våra barn i säng. Jag tyckte frågan var dum och läggdags var obetydlig, men var redo att komma tillbaka till vår rutin.

Min hubbar första dagen tillbaka markerade slutet på McChubs' fritt spelrum. Den gamla schemat var återinförs. Jag var mer än tacksam för resten. Hans middag var mellan sex och klockan sju. Det som behövs göras på sin personliga-storlek bord och stol — ofta precis bredvid min mans spel station. Läggdags var icke-förhandlingsbart vid 8 pm. Processen hade mycket liten mängd. Ibland, det skulle få dem att läsa en godnattsaga, de flesta gånger, det gjorde det inte.

"Få en blöja, Färna," min man säger att varje kväll. Som han har fått längre, han fick också allt mer involverade i denna del. Med tiden, "få en blöja" förvandlades till "kom, låt oss gå potta." Post-potta och blöja, han berättade att krama och kyssa mig godnatt. Därefter kommer berätta för honom att slå på hans fan sedan vitt brus hjälper honom att sova. Han kramar Pappa, och de säger "godnatt" inte en gång utan två gånger. Belysningen, dörren stängd.

Jag var kritisk mot denna rutin i början, och igen när min man kom, inte förstå varför han behövde en strikt läggdags. Men med tiden stod det klart att med min man hantera läggdags var hans sätt att ta andra skift så jag kunde ha den natten utanför. Och vår son svarat positivt på det också.

Vår senaste tiden sönder på grund av hans utökade arbete resa hjälpt mig att se hur mycket jag gravt underskattade effekterna av min man tar över läggdags rutin. Färna är inte beroende av mig för att vara hemma för honom att sova. Mycket av det beror på att min man har varit ansvarig för läggdags för de flesta av hans två-åriga liv.

Det är inte samma sak som att vara hemma med honom hela dagen, som jag är. Men det betyder inte att det inte är en lika effektfulla del av hans dag. Läggdags är en sak mindre jag har att bry sig om under en tid där varje liten bit hjälper .

Som vi väntar på ankomsten av vårt andra barn, jag kan inte vänta för att se hur deras scheman utvecklas för att ta emot en ny liten person. Tills dess är jag tacksam för en mindre uppgift.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar