Sport Är inte Den Enda Fritidsaktiviteter

När jag stod i gassande augusti solen, jag skyddade mig i ögonen och kisade mot mannen gestikulerar på läktaren innan mig. Jag hade marscherat med andra medlemmar av vår high school color guard hela morgonen, och mannen på läktaren var vår tränare, Vince.

Vi stod i formation i den heta solen som vi följde Vince riktning samtidigt som han justerat våra positioner på fältet. Han lärde oss flagg-rutiner-och dansnummer, och han fulländat vår marsch tekniker. Vi tillbringade timmar att köra rutiner och att se till att våra resultat var hårt och polerad.

Och vi gjorde det för 8 timmar om dagen, fem dagar i veckan under vårt band camp som vi förberett för den kommande säsongen av stöd till vårt fotbollslag.

När skolåret började, vi skulle öva till sent på kvällen flera dagar i veckan. Helgerna hittade oss som reser med våra high school football team att utföra pregame visa för besökande lag eller som tillhandahåller musik och underhållning för vårt hem publik. Ofta vi skulle komma hem sent på kvällen och fortfarande har att gå till skolan tidigt på morgonen. Ibland är hela min helg var fylld med deltagande i fotbolls-spel, band-tävlingar, eller lokala parader.

Det fanns en hel del att hantera, och jag älskade varje minut av min tid med min color guard. Men även om jag utmärkt i min älskade aktivitet, kände jag alltid att vara på color guard var inte lika accepterat som fotboll eller basket eller andra "bollen" sport. Kommentarer om att man inte kan skära det på området och att vara dömd till åskådarplats alltid fick mig att krypa. Barnen skulle göra menar skämt om bandet nördar och göra narr av våra uniformer (men kom att tänka på det, min kostym gjorde har orange paljetter på det).

Jag visste inte låta sina kommentarer avskräcka mig. Jag fortsatte att göra det som jag älskade på högstadiet, och nu när jag har barn, jag har fullt stöd för sina beslut att tillbringa tid i aktiviteter som inte kommit med letterman jackor eller troféer. Och bara för att de inte kör fotboll borrar eller svängande fladdermöss i batting cages fem dagar i veckan det betyder inte att de inte är lika engagerade eller fokuserade på sina färdigheter.

Mina barn är aktivt involverade i teater, och deras schema är fullpackad när de förbereder sig för en show. Teater och drama barnen är de okända hjältarna i skolans verksamhet världen, verkligen. De måste inte bara att memorera linjer visar att ofta köra en timme eller längre, de måste också lära sig komplicerade dans rutiner som måste vara perfekt. De lär sig om den tekniska sidan av teater när de kör i ljus - och ljud-styrelser i baksidan av teatern. De ska lära sig att vara en ledare när de har valts ut som en student direktör.

Teater barnen tillbringar långa timmar i vocal coaching, kostym, och ställa byggnad. Och när ridån går upp på deras show, de har ofta ägnat månader åt att se till att varje ton är perfekt.

Dessa barn förtjänar Tony awards, för säker.

När mina barn var små, vi inskrivna dem i Scouting eftersom min familj har en lång tradition av att Spana deltagande. I början av år, barn i Scouterna spendera tid att lära sig om sina samhällen genom att besöka lokala firehouses och polisstationer, och de lär sig värdefulla kunskaper i kommunikation och volontärarbete. De lär sig att se Jorden som en plats att vara skyddade och ofta gör en stor del av samhällstjänst.

Nu när min son är 13 år, han arbetar mot sin Eagle Scout rang. För att nå denna åtskillnad, att han måste tillbringa långa timmar vandring, lära sig rädda liv, överlevnad färdigheter och bevisa att han förstår värderingar i samhället. En pojke i hopp om att tjäna Eagle Scout rang måste fylla i ett projekt helt på egen hand att spelarna sitt samhälle. Och det tar tid, ansträngning, och en hel del beslutsamhet del av Scout. Dessa pojkar och flickor är ofta förbises av lovord helt enkelt för att deras uniform inte har ett nummer på ryggen.

Oavsett om det är en kille som är bra på att spela fiol eller ett barn som tillbringar timmar i en dansstudio som förbereder för en dans-tävling, det finns ett liv bortom traditionella sporter för många barn. Varje barn har en talang som bör välkomnas och uppmuntras. Och om det innebär att hjälpa ett barn perfekt sitt tal för den studerande statliga val eller kör dem till ett spel slutförts, bör vi vara stolta över dem för att jaga drömmar som inte inkluderar domare och en resultattavla.

Så mycket fokus läggs på briljera på fältet, att föräldrar ibland glömmer bort att konst — och andra aktiviteter utanför sport — är lika viktigt (om inte viktigare) för denna generation av barn som växer upp med sociala medier och 24 / 7 tillgång till internet.

Nyligen deltog jag i en Powder Puff fotbollsmatch där min son var en av cheerleaders. Som min man och jag tog i the bright lights, sevärdheter barnen gå runt arenan precis som vi hade för 20 år sedan, och det luktar från snack stå, jag log när jag talade om mina dagar på fältet som ett marching band medlem. Och när jag hörde high school band starta sin kadens och såg dem mars på fältet, jag stod emot frestelsen att ta en flagga och gå med dem.

Jag skulle aldrig handla dessa minnen, och jag hoppas att mina barn känner på samma sätt när de kommer för att besöka deras high school dagar.

ADVERT

Lägg till din kommentar