Även Om De Kan Vara Envis AF, Ibland Måste Vi sänka Våra Pigg Barnen Lite Slack

Har du ett barn med en brand i sin själ ? Om du gör det, lita på mig, du skulle veta det.

Detta är en kille som inte kommer att ta "nej" för ett svar, inte någonsin. Detta barn motto är "It' s my way or the highway" och detta kan tillämpas på varje liten detalj i sina liv, från hur de insisterar på sina toast skäras upp, om de kommer att tillåta dig att hjälpa dem att räkna ut sin matteläxa (svaret är ett mycket kraftfullt "Nej!").

De envisas med att göra allt sig — och då menar jag allt. De vill inte ha din hjälp, om de personligen och specifikt ber om det, thankyouverymuch . Och de kommer att ta frågan med något de inte håller med om, även om de faktiskt ganska mycket som inte vet vad fan de pratar om.

Till exempel, när en av mina pigg söner var mycket liten, den här lilla konversationen som hände:

Mig: Älskling, vet du vad envis innebär?

Honom: Nej, och jag tänker inte lära sig det!

Perfekt illustration, va? Tack, barn.

Envis, pigg barn är högljudda, bullrande, påstridig, vilda, och lätt upprörda och irriterade. De är svårt att leva med och kommer att testa ditt tålamod vid varje tur. Jag har två söner, som båda är fyllda till brädden med vilja och ande, men jag var välsignad med min mest pigg, envis barn först. Låt oss bara säga att det finns en anledning till det är fem år mellan mina barn. Detta mama behövde en paus!

Saken är den, men jag skulle aldrig handla mina barns envishet för allt i världen — på grund tillsammans med den frustration som de hetsa i mig är som eld i dem som jag tror har makt att förändra världen.

Tänk på det för en sekund: Vi vill att alla barn som kommer att tänka själva. Vi vill ha kreativa tänkare, barn som kommer växa upp och bli uppfinnare, entreprenörer och go-getters. Tror du att de människor som har haft störst inverkan på världen — och som har visat sig vara den mest framgångsrika — bara satt där och låta livet hända med dem? Naturligtvis inte. De kämpade på varje vända sig för vad de ville.

Och ja, när de var små, de kämpade för sina föräldrar över vilken färg sippy cup skulle de dricka saft i.

Du vet vad annars? Vetenskapen har vår tillbaka på den här också. Flera studier har visat att barn som tänker utanför boxen och bryta regler, hamnar ofta mer framgångsrika. Ta detta till 2015 studie publicerad i Utvecklingspsykologi . Den 40-årig studie spåras över 700 barn från barndomen till vuxen ålder. Forskarna fann att de barn som var mest egensinniga och ifrågasättande av myndighet (inklusive föräldrarnas auktoritet!) visade sig att de mest framgångsrika karriärer, även out-tjäna sina mindre starka viljor kamrater.

Men ännu mer viktigt än resultat och framgång, jag tror att vi alla vill höja barn som kommer att stå upp för orättvisor som de ser i världen. Vi vill höja barn som är villiga och har möjlighet att ställa frågor till myndighet särskilt om att myndigheten åberopar någon nivå av orättvisa. Vi vill höja modiga barn, gutsy barn, barn som inte tar nej för ett svar när det kommer till frågor om rättvisa, rättfärdighet och godhet.

Under tiden, naturligtvis, vi måste leva med ett gäng högljudda, passionerad, frispråkig barn, och jag håller med om att det är inte lätt . Ibland vill jag bara att klättra upp i sängen, krypa ihop i en liten boll, och gråta när jag har tillbringat en timme argumentera med en 4-åring om huruvida eller inte skor är skyldig att gå ut och få en bit pizza.

Men så mycket som möjligt, vi måste försöka vårt bästa för att ge våra barn en paus. Vi behöver ge dem gränser och respekt, och som innehåller alla runt omkring dem (inklusive deras goda gamla mamma och pop!). Men vi bör inte göra det på bekostnad av att krossa deras passion.

Så, låt oss välja våra strider så mycket som möjligt. Om barnen inte gillar de val före dem, försöka ge dem alternativ så mycket som möjligt. Har regler för säker, men försök att låta de regler som kommit till stånd som en gemensam process. Lyssna till barnens åsikter om de frågor som står på sidan och försöka införliva dem så mycket som möjligt.

Och vet du vad? Titta inuti dig själv, eftersom chanserna är, om du höjer en frispråkig, pigg unge, du var nog en också. Jag försöker att komma ihåg hur det kändes att vara missförstådd som barn, när allt jag ville var att göra var att vad jag trodde var rätt, att ropa ut mina tankar och känslor från hustaken. Jag är glad att mina föräldrar inte tystnad som röst eller att anda, och jag försöker att inte göra det med mina barn.

Så låt oss ge våra viljestark, envis, pigg, envis, diktatorisk, wild kids en jävla paus. Det är svårt att se just nu, men dessa barn är de redo att förändra världen. Låt oss se till att de har alla backup-de kan få från oss. Låt oss ge dem befogenheter att vidta alla som brinnande energi och förvandla det till det verkliga livet, positiva åtgärder.

Eftersom världen behöver dessa barn' rättfärdiga andar mer än någonsin just nu.

ADVERT

Lägg till din kommentar