Varför Santa Kommer Alltid Vara Verklig För Min Familj

När jag växte upp, Santa Claus har spelat en viktig del i min familjs jultradition. Mina föräldrar var riktigt stora på den magiska säsongen, och de gick att utarbeta ganska långt för att göra semestern extra speciellt för mina två systrar och mig. Detta ingår ett personligt besök från den stora människan själv.

Varje år efter den tidiga barn är Julafton tjänst i kyrkan, mina föräldrar skulle ge oss en lättare måltid, se till att vi lägger på vår helt nya pyjamas och satte oss i säng. Detta var allt gjort innan 8 p.m . Att säga att det var svårt att somna skulle vara en underdrift, vi var så glada. Tomten var på väg att lämna presenter under granen på bara några timmar! Min mamma skulle påminna oss om att ju förr vi somnade, ju förr Santa skulle komma. Det var svårt, men varje år har vi lyckats göra det.

Några timmar senare, mitt i natten, att hon skulle komma in i våra rum och vakna ur en djup sömn som talar om för oss att skynda upp på grund av att tomten var redo att lämna, och vi ville inte att missa honom. Hon skulle berätta för oss att se till att lyssna till ljudet av renar på taket. (Det var min pappa, kasta stenar och små stenar från bakgården. Dessa människor inte lura runt.) Vi kunde höra Santa ' s djup röst blomstrande från nedervåningen som önskar oss en God Jul.

Med ögonen knappt öppna, vi skulle snubbla ner för trappan, nervöst som klamrar sig fast vid vår mamma som Santa skulle hälsa på oss på botten av trappan med namn, berätta för oss hur bra vi hade det året, och giv oss var och en present. Då skulle han lämna till slut levererar sina presenter, och vi skulle börja packar upp våra gåvor, fortfarande lite chockad och förstummad.

All spänning, vi insåg inte att min pappa var borta tills han gick i dörren. Varje år, var han tvungen att rusa till 24-timmars närbutik för att köpa glass eftersom det tydligen att det var något vi var alltid ont om vid Jul. Då var man kommer att lära sig som han behövde för att bunkra upp så att han inte missar Santa?

När jag var 8 år gammal, några vänner och klasskamrater började säga att det var något sådant som Santa. De hade en galen idé var det egentligen till våra föräldrar som köpt oss gåvor. Jag bestämde mig för att låta min mamma vet vad dessa stackars vilseledda själar var att säga. Då frågade jag henne att berätta för mig om det verkligen, verkligen var en Santa. Jag var tvungen att sätta denna dårskap att vila.

Jag var 99,9 procent säker på att min mor skulle säga att det naturligtvis var det. Jag menar vi fick se honom varje år. Hur skulle det inte vara sant?

Min mamma mycket försiktigt och kärleksfullt berättat för mig att även om tomten var den anda av Julen, mannen i den röda färg som bor i Norra polen var bara en rolig historia. Hon frågade då mig för att aldrig berätta för mina yngre systrar eller någon av de andra barnen i vår familj visste, eftersom hon trodde att varje barn ska besluta på egen hand när de är redo att gå vidare och få veta sanningen om Tomten. Det var ett löfte jag har hållit alla dessa år.

Fram till detta år.

Min yngsta är 10, och även om jag har varit bävar för den dagen han formellt gick till den nonbeliever sida av gatan, jag har varit orolig för att han nu är i femte klass, andra barn kan göra narr av honom om han skulle säga något som visade att han fortfarande trodde. Jag hade mina misstankar om att han visste mer än han låter, men jag var inte säker. Och han verkar inte vara i någon brådska att säga något.

Den andra dagen var vi pratar om semester och hur vi kommer att få se Santa varje Julafton. (Min far har varit reprisera sin roll i 16 år nu—ända sedan hans första barnbarn, min äldsta son, började firar Jul på allvar.) Jag försiktigt nämnde att Santa är verkligen en anda av säsongen. Det var verkligen inte en man som bodde i Nordpolen med tomtar.

"Åh, okej. Jag vet det."

Tja, det var enkelt. Då jag kom ihåg att berätta för honom att inte någonsin berätta för någon annan, särskilt hans två kusiner, som på 7 och 5 fortfarande tror. Jag ville inte att han skulle blåsa min far locket.

"Mamma, jag vet att Santa är Morfar."

"Åh, gör du?"

"Ja."

"Ja, gör mig en tjänst och inte säga något till dina kusiner."

"Jag kommer inte. När kommer middagen att vara redo? Jag är hungrig."

Att det sedan gick upp för mig att mina barn, Santa alltid skulle vara riktiga. De ser honom varje Julafton, precis som jag gjorde. Han levde inte i Nordpolen med Mrs Claus, och det var bra. För dem, att han var deras farfar som tog tid varje år för att klä upp och mormor som hjälpte honom att bli redo, så att deras Jul kunde vara lite mer speciell. Min mamma hade rätt; Santa är en anda av att ge, och vad bättre arv att lämna dina barn och barnbarn med?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar