Den Anda Av Generositet

Min Honda Civic var fullmatade full av presenter. Stammen, passagerarsätet och backseats var upptagna från golv till tak. Jag gjorde min väg till co-op de bodde i känslan av en äkta känsla av prestation. Från den dag jag blev klar med min examen som December fram till den dagen hade jag fyllt upp min bil, jag har arbetat outtröttligt för att få ut så mycket som möjligt kontrolleras av sina Jul-listor. Jag kom med hushållsartiklar, icke-färskvaror och presentkort. När jag gick in i deras hem för första gången, jag var förvånad att se vad som fanns framför mina ögon. Förresten, det var i linje med alla de rika lärdomar jag hade lärt mig under min tid med henne.

För så länge jag lever, jag kommer aldrig glömma den dagen jag först träffade henne. Det var en rigorös process för oss att äntligen få träffa. Jag var tvungen att passera en kriminell spela in, och sedan fylla i och skicka en invasiv frågeformulär. Då var det en gedigen bakgrund kontrollera följt av en påträngande och expansiva intervju i person. Men, jag fick det. Och där satt jag på att vinter dag. Allt om att dagen var placerade intill varandra. I mitten av den regniga vintern, i det största klassrummet skulle jag någonsin varit i, hon kom. Jag hade aldrig sett eller träffat någon som henne. För 7 år gammal, hon var liten. Hennes hår var bara växer in efter att ha rakat från löss och hon var klädd i en överdimensionerad sommar klänning som säkert hade överlämnats från en kvinna.

Jag närmade mig försiktigt. "Gillar du att baka?" Frågade jag. Hon svarade inte. Jag uppmanade henne en gång mer, "Skulle du vilja baka tillsammans?" Hennes stora mörka ögon såg förvirrad. "Vad baka?" hennes osäker röst frågade. Hon visste inte vad jag ber henne. "Cookies", fortsatte jag. "Skulle du vilja att göra kakor?" Hennes ögon dansade. Inte bara var det första gången jag träffade henne, men det var första gången jag såg henne i eld. Även om det bara kort dansade genom hennes ögon, i det ögonblicket, både glimten i hennes ögon och dynamik imponerade på mig och markerade början på ett liv-ändra relation.

Våra "systrar" har utvecklats under de närmaste åren. Vi bakade, målad fågel hus, lera och skapade varelser. Vi pratade om Hannah Montana och alla saker Disney. Vi aktualiseras mini drömmar i våra veckovisa timme tillsammans. Varje gång vi träffades, hon påverkade mig mer än veckan innan. Hon var spinnet, en drömmare, seg. Som en ung klass-schooler, hon sköt direkt från höften. Hon sade exakt vad som var på henne och hade en lojalitet och kärlek för sin familj och vänner mer ståndaktiga än jag hade sett i människor tre gånger hennes ålder. Varje gång vi träffades, jag kunde inte låta bli att tänka på hur dum jag var när jag skrivit att vara med i programmet som sin stora kompis. Jag gick in för att tänka på hur mycket jag skulle kunna ge henne och här var hon ger mig insikter och lära mig att se på livet mer fullt ut.

En central punkt i vår relation var den dagen jag fick ett telefonsamtal berättar för mig att hon och hennes bror hade placerats i fosterhem. Den bästa av våra program som facilitator kunskap, vår relation var över. Sorg-drabbade inte tillräcklig för att beskriva mina känslor. Jag fruktade för den verkan gripandet hade på henne och hennes bror. Jag kodade för att hitta dem. Jag minns inte hur jag kom i kontakt med sin socialsekreterare, men jag erkände mitt fall för att fortsätta vår relation. Det tog mycket längre tid än jag skulle ha velat höra, men jag fick samtalet som säger att de skulle älska för mig att ta både henne och hennes bror varje vecka.

Jag körde i nästan en timme varje sätt att se dem, men det var värt det. Men min lilla kompis hjärta var trasiga, saknas hennes föräldrar, hennes attityd var en av uthållighet och hennes uppträdande var fortsatt full av sperma. Varje dag plockade jag upp henne, hon hade ett erbjudande till mig. En liten bar på oöppnade tvål, en godis som ges till henne att hon hade sparat, en ritning. Hennes anda av generositet var bortom rörliga och bara blev starkare när hon med vänster hand och återvände hem.

Deras första Jul tillbaka med sin mamma och pappa, jag bestämde mig för att göra mitt allt för att ge dem allt jag möjligen kunde. Jag hade precis avslutat de sista fyra klasser i min kandidatexamen och var redan överarbetad. Ändå kände jag mig tvungen att ge tillbaka till den lilla flickan som fortsatte att ha en sådan inverkan på mitt liv. Den här lilla flickan hade ett djup av karaktär som överträffar det mesta. När min familj, släkt, nära och kära, medlemmar, medarbetare och perfekta främlingar samlades för att ge dem kläder, leksaker, iPods, leksaker, hantverk leveranser, livsmedelsbutiker presentkort, Jul dekorationer och mat, jag hittade den energi inom mig att samla in, organisera och linda.

När jag kom in i deras hem, ödmjuk på generositet de i mitt liv hade visat en familj som betytt så mycket för mig, jag var väldigt mycket under den tycker jag var att föra Jul till dem. Men när jag gick i, jag hittade ett litet träd, hemmagjord dekorationer på väggarna, och en handfull av klapparna under granen. Kärleken mellan föräldrar och deras två barn kan beskrivas som inget mindre än den givmilda.

Men jag har säkert bidragit till att deras gåvor och mat som år, jag ville inte göra deras Jul. Och bara eftersom jag inte göra deras Jul, jag var inte den enda som bidrar till vår relation. I alla mina år med henne och hennes familj, jag felaktigt trodde att jag skulle vara en som ger så mycket. I slutet, vad fick jag tillbaka från min lilla kompis var långt större.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar