Mina Barn Behöver inte Alltid Komma i Första hand, Och Här är Varför

I en familj med begränsade ekonomiska resurser, hur du vill prioritera när alla måste tas om hand? Göra barnen automatiskt komma först?

Det är ingen disponibel inkomst i min familj. Vi lever lönecheck till lönecheck . Vi gjorde några dåliga beslut med våra pengar i det förflutna och är i färd med att fixa dom nu. Vissa veckor kommer vi att kunna betala och beställa pizza på en fredag. Andra veckor är jag korsar mina fingrar och hoppas att vi har tillräckligt med mat att göra det under veckan.

Vi försöker inte att hålla upp med Jones eftersom vi vet att vi inte kan. Vad vi anser att en särskild behandling i vårt hus är det en vanlig företeelse att våra barns vänner. Vi har en budget som vi håller oss till så mycket som möjligt och vi planerar i förväg för att få ut det vanliga kostnader. När barnen har blivit äldre de förstår att vissa inköp har att vänta och de vet ibland de behöver för att bidra till större biljett objekt. Så är jag självisk när jag vill spendera pengar på mina egna personliga intressen?

Skuld är alltid där när du är en mamma. Oavsett vad, du fick mig att känna som om du har valt ett felaktigt sätt. Flaskmatning? Du vet bröst är bäst, eller hur? Att gå tillbaka till arbetet? Hoppas du har en vårdgivare som du litar på. Det är inte ekologisk frukt? Du måste inte ihåg bekämpningsmedel.

När vi tar itu med kommentarer som att varje dag, är det konstigt att vi ständigt oroa vi inte gör tillräckligt? När vi känner att vi inte lyckas i stora saker, det sista vi vill göra är att förneka dem lite saker.

Jag minns inte att jag någonsin vill ha något att växa upp. Mina föräldrar var inte rika, men jag fick aldrig höra att vi inte hade råd att göra något. Jag önskar att mina barn hade samma nivå av finansiell säkerhet som jag gjorde. Jag känner mig skyldig för att jag inte kan ge dem allt deras kamrater har, även om jag vet att de har mer än vad många människor gör.

Som en mor, en av de svåraste saker jag har fått lära mig är att det är okej för mig att sätta mig själv först ibland. Alla dessa stereotypa ord är sanna — du kan inte hälla ur en tom kopp, sätta din egen syrgasmask på första, om mamma är inte glad, är ingen glad, och så vidare och så vidare. Jag tror verkligen att jag har mer att ge till mina barn när jag har gett till mig själv.

Men carving " är olika från att spendera pengar. Tar en timme att gå ut och springa inte neka mina barn för samma timme. Med hjälp av det lilla extra pengar som vi kan behöva registrera dig för en tävling (eller köpa skor, eller få en pedikyr — oavsett din njutning är) tar avstånd från något de annars skulle få göra.

Min man inte tveka att köpa eller delta när det är något han vill. Är det bara min personlighet som gör mig ovillig att sätta mig själv först? Eller är det så att, som ett samhälle, det har varit ingrodd att mödrar bör offra sig för sina familjer?

Jag vill inte att modellen själviskhet för mina barn, men jag vill också lära dem att mammor är människor också och att en familj som fungerar bäst när det fungerar tillsammans. Det innebär att se till att alla dess medlemmar är nöjda. Lycka är inte beroende av pengar eller materiella ting, men man ska inte förneka sig själv för dem heller.

Jag kommer aldrig välja en vill ha av mig under ett behov av dem, men jag ska se till att sätta mig själv i mix från och med nu. Det kommer inte vara varje vecka och det förmodligen inte kommer varje månad, men det kommer att finnas gånger när mina barn inte får vad de vill ha så att någon annan kan. Och av någon annan, jag menar mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar