Vi har Kommit En Lång Väg, Och Det Är Därför jag inte har något emot Etiketter

Detta är min 12-åriga dotter.

På 16 månader, hon kom in tidigt ingripande terapi. Hennes "diagnos" var låg tolerans mot frustration och dålig kommunikativ förmåga. Hon hade dålig kontakt med ögon och hennes spela utveckling inte var på rätt spår. De märkt henne för "Potentiellt på Spectrum", men de var inte säker.

På 2 år, hon började arbetsterapi och sjukgymnastik för dålig motor planering, och vi höjde sitt tal terapi två gånger i veckan. De märkt henne med " Apraxi "men att de inte tror att det var en fullständig diagnos.

På 3 1/2 år, vi tog henne till en pediatrisk neurolog baserat på en rekommendation från våra läkare. Han märkt henne med "Dyspraxi." Han berättade för oss med intensiv terapi, hon kunna leva ett normalt liv en dag.

På 4 år gammal, fick vi veta att vi var i förnekelse om vår dotter. En expert sa till mig, "Hon är helt klart på det autistiska spektrumet." Hon ville att märka henne "PDD-NOS." Jag ville ha en diagnos, men eftersom hon haft intensiva relationer med hennes familj, jag visste att detta inte var korrekt.

På nästan 5 år gamla, vi tog henne till en ortoped, eftersom år av sjukgymnastik, sko skär och kastar inte hjälpa henne extrema tå promenader. Han märkt henne med "cp", som var en bra passform, men diagnosen var osäker på en MRI.

Vi beslutade om en aggressiv behandling om den läkare som skulle förlänga hennes akillessenorna och sätt sedan tillbaka dem. Hon bar en lila kastade på ett ben och en rosa på den andra för sju veckor, och sedan var i sjukgymnastik för de närmaste 18 månaderna för att lära sig att gå ordentligt, samt arbetsterapi för finmotorik och talterapi.

Eftersom min dotter nu kunde gå på hennes platta fötter med balans, hon kunde fokusera på sådana saker som ögonkontakt, att upprätthålla samtal, och att öka sitt ordförråd. Hon var mindre frustrerad, kunde ha självbehärskning och behövde mindre sinnesintryck. Hon långsamt sjunkit sjukgymnastik med undantag för några stretchövningar hemma, då tappade arbetsterapi, och för två år sedan, tal.

Idag, hennes etiketter inkluderar ära student, ridsport, bästa vän, och i går kväll, fantastiska cello-spelare.

Vi kommer aldrig att veta säkert vad som etiketter som ges av de många experter som vi såg under åren var korrekt. Jag kommer aldrig veta om det var något jag gjorde som orsakade min dotter har nedskrivningar i början av hennes liv.

Men jag har alltid trott att hennes potential var gränslös, i stället för att begränsas.

Jag delar inte detta för att jag vill skryta om min dotter (även om jag sprack med stolthet). Jag delar eftersom jag vet att det är så många föräldrar med barn som har frågor tal eller en fysisk begränsning eller kanske bara lite annorlunda. Jag förstår precis hur du känner. Lita på mig, jag får det.

Och jag vill att du ska sluta känna skuld, och istället fira det faktum att du kan göra allt i din makt att göra ditt barn den bästa version av sig själva att du gör det redan bara genom att älska och acceptera dem som de är i denna stund.

Jag bryr mig inte om etiketter. Jag bryr mig inte om dem eftersom du alltid kan rippa dem och ersätta dem med något nytt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar