Värken I Särskilda Behov Föräldraskap

Jag trodde att vi hade mer tid — mer tid innan de andra barnen märkte min son är skillnader . Jag förväntar mig att medvetenheten från vuxna. Jag ser det nästan varje dag i "Åh, välsigna ditt hjärta, Mama. Du har fått detta", ler från äldre dam matinköp, "jag är så ledsen för din son är på det sättet" dömande blickar medan min son är som kämpar på köpcentret, och i "jag är så glad att min son inte har ett funktionshinder. Jag skulle aldrig kunna hantera det" blickar av lättnad från andra mammor vid poolen.

Jag visste inte att förbereda mig själv för att barnen reagerar med att min son med särskilda behov på olika sätt så snart. Han är inte ens 4 ännu. Jag trodde att vi hade mer tid. Jag hoppades på mer tid. Jag borde ha bett om mer tid.

Igår var vi njuter av en familj i eftermiddag i parken. Tre små flickor sprang genom att spela struktur, mörk brun hårfläta studsa ovanpå deras huvuden som de fnittrade och spelade tillsammans. De kunde inte ha varit äldre än 5. De var alla klädda i ljusa färger och deras skratt som transporteras genom parken som de spelade tillsammans.

Jag såg dessa flickor att titta på min son när han hoppade upp och ner, snurrade runt i cirklar, och vocalized sin upphetsning som han gör — säga så mycket som han kan utan förmågan att tala (ännu!). Hans squeals av glädje och skratt berättade för mig att han hade en underbar tid. Då hände det.

Flickorna sprang förbi min son som de hade innan. Men denna gång rörde vid hans arm och en annan skrek " Crazy! "när de sprang bort skrattar tillsammans. Tiden stannade. Inte för någon av de andra familjerna att spela tillsammans, och inte ens för min son som fortsatte att hoppa och snurra och skratta som om ingenting hade hänt — men för mig. Tiden stod stilla och sorgen var överväldigande som jag insåg att han gör stå ut och andra barn göra kallelse.

Har du någonsin känt tyngden av något så tungt att du kämpar för att andas för en kort stund innan din kropp tar över, och påminner dig om att andas in och andas sedan ut? Det är överväldigande, vänner.

Ingen förbereder dig för den sorg som följer med moderskap, för värken som kommer med att älska någon mer än sig själv, eller för den kraftfulla känslan av skydd du känner över att en liten människa från det ögonblick de är placerade i dina armar. Det är en värk så stark att man vill gråta och magen skratta på samma gång. När du förälder till ett barn med särskilda behov, dessa känslor är extra, starkare, mer . Det måste de vara. Du måste vara.

Jag kan inte skydda min son från sorg i denna värld. Ingen av oss kan. Men jag kan vara säker på att han vet att han är älskad för vem han är, att han är accepterad för den han är, att han är inte crazy, och att olika är inget att skämmas för.

Som min son kom ner bilden, jag svepte in honom i en stor kram. Jag viskade i hans öra, "Du är min Julafton. Innan jag träffade dig, jag har saknat dig. Mamma älskar dig så stor som världen."

Och i mitt hjärta av hjärtan, jag vet att min baby som hör mitt ord även om han inte kan tala tillbaka till mig.

Jag vet att han hör de ord som är högre än ser och orden från dem som ännu inte förstår.

Och det räcker för mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar