'Special' Brownies Och Andra Hemligheter Från Ett Speciellt Behov Mamma

Idag är min 12-åriga frågade om jag lägger droger i brownies. Han ville rättvis varning innan peta i hörnen med sina smutsiga små fingrar.

Och han hade rätt att ställa. I mitt hus, det är en helt legit fråga.

Men låt mig backa lite.

Medicin är en del av vårt liv. Om du har barn med särskilda behov, får du det. Det är inte något jag någonsin tänkt eller förväntat, men hey, det är bara en del av vårt normala.

Alla fyra av min lilla familj tar dagligen recept. "Droger!" som min sassy 12-åring gillar att kommentera.

Min yngsta föddes med ett ovanligt och allvarligt tillstånd som kallas mag Hirschsprungs Sjukdom och stackars kompis belastas med medicin, kirurgi och mycket obehagliga behandlingar sedan, tja, Dag 2 av hans liv när hans kropp började stänga.

Som ett litet barn, han var särskilt mottaglig för en farlig infektion som krävs tunga antibiotika, som råkar smakar som flytande metall. Det är omöjligt att förklara för en threenager som han behöver för att muntligen äter öre-smaksatt sockerlag för att rädda hans liv. Och det var ganska enkelt för honom att spotta, dregla eller ens kräkas tillbaka det till mig.

Jag var tvungen att få mycket kreativa.

Det onda, livräddande medicin var för stark för att dölja i söta drycker eller äppelmos. Lita på mig, jag försökte även choklad glass.

Så jag gjorde det till sin egen sak.

Efter massor av försök och misstag, i slutet han skulle gärna ta antibiotika om jag färgade det blått och serveras i en medicin kopp med en 2-tums halm som tillät honom att sörpla upp det supersnabbt. Det hjälpte att ha en äppeljuice chaser i kulisserna.

Som min son blev äldre, hade vi turen att hans medicin kom i choklad smaksatt block och lätt att svälja mini-piller. Men vår lycka gick nyligen ut när han ordinerades en pulver soppa, längs samma linjer som Benefiber, bara tjockare.

Jag försökte lösa det på hans favorit dryck. Han kapitalt informerade mig om att, som ett resultat, jag har för evigt förstört persika-tranbärsjuice för honom.

Sedan vidare till Jello. Flera smaker, även Jolly Rancher grönt äpple.

Men det var en byst också. Kanterna av Jello cup skulle bli knaprig. Ick!

Godiva choklad pudding. Då Oreo pudding.

Men det var fortfarande för tjock och grynig, särskilt på botten. Ingenting var maskering som knepiga konsistens.

Så jag försökte bakverk. Och — äntligen! — jackpot. Peanut butter cookies. Konfetti tårta. Citron barer. Han tar sin medicin som det är, tja, en behandling. Och ännu ännu bättre, de är särskilt markerade ENDAST för honom.

Men nu är det roliga är, att när jag gör godsaker för hela familjen, som alla blir misstänksam och tveksam till att gräva i. Jag hade en vän över för kaffe-och nyligen, och när jag berättade för henne om min geniala metod för att dölja kiddo är medicin hon ville inte längre att knapra hembakade kakor att sitta ute.

Idag gjorde jag en gryta med brownies för att välkomna våra nya grannar.

Min äldsta, som normalt skulle vara ogling över dessa sliskig munsbitar kyla på disken, sprang till mig istället.

"Är de särskilda brownies?" frågade han uppriktigt.

Jag var tvungen att kväva ett skratt.

"Tror de har narkotika i dem? Har du lagt droger i dessa brownies, Mamma?"

Och då vi båda skrattade. Eftersom, lika absurt som det låter för en utomstående, detta är vår normala.

Som förälder kan det vara dränerande och svårt och skrämmande att vara ansvarig för ett barn som är beroende av medicin varje dag. Men ibland, du måste bara luta sig tillbaka och skratta åt det här livet för oss, som vi alla måste göra vad vi måste göra för att få av.

ADVERT

Lägg till din kommentar