5 Saker Jag Lärt Mig Om Att Blanda En Familj Med Särskilda Behov

Det var inte vårt första gången på rodeo. Jag var en ensamstående mamma med en envis 4-åring. Han var lång, mörk och stilig och kom tillsammans med två av sina egna. Vi var divorcées, försiktigt optimistisk om att sann kärlek var fortfarande vid liv och väl någonstans bortom vårt förflutna. Han ville inte berätta för mig i början att hans son var autistisk. I själva verket, nu förstår jag varför han gjorde som ansikte när jag sa: "Åh, du har en son också? Kanske Austin och min son kan spela vid poolen tillsammans den här sommaren."

Det tog några datum för honom att öppna upp om Austin och hans diagnos—det faktum att han var en icke-verbal. På den tiden visste jag ingenting om utmaningarna med autism. Jag trodde att det var en extra bonus att mannen hade ett barn med särskilda behov, vad en stark far han var och hur roligt det skulle vara att blanda våra familjer.

Det har gått tre år, bor vi ihop, och nu har vi barn av vår egen. Vår kull har vuxit till fyra, som sträcker sig från tonåring till teether. Trots min idealistisk världsbild, det har varit allt annat än lätt att smälta. Här är fem lektioner processen av att blanda en familj med särskilda behov har lärt mig, och vi är alla bättre på grund av det:

1. Det Är "Gullig" ...för en Liten Stund

Först trodde jag mig själv till att vara den nya hjälten i Austin ' s liv. Jag skulle susa in som super styvmor och påskynda processen av lärande och kognition. Som Mary Poppins med min påse med tricks ingen någonsin provat, vi var på väg att växa varje ögonblick av vår resa med autism. Jag hade fel. Detta är min styvson resa, och vi är här för att vägleda och stödja honom. Precis som jag inte kan ändra sig, jag kan bara vägleda och stödja min son. Jag behövde släppa taget om mina föreställningar om att jag kunde göra allt bra hela tiden och ta emot honom, för när han var på. Först då kunde vi långsamt röra sig framåt i sin takt, inte min.

2. Vi Är ett Team

Vi kan vara Dåliga Nyheter Bears. Vi måste ofta lämna parterna tidigt, betala för trasiga varor i butiken, och få konstiga blickar när du spelar på parken, men vi är ett team. Vi är en enhet och vi är alla ute efter varandra. Mina tonåriga styvdotter kan springa som vinden när hennes bror bryter bort i en orolig sprint. Min son kan sitta och pussla ihop ett pussel med sin styvbror utan ord som talas, och att förstå när en bit blir kastade på hans huvud. Våra barn kan sova igenom hans högt och ofta oförutsägbara utbrott. Min partner och jag måste dela upp och erövra för att hålla alla lugna och samlas in vid överstimulering orsakar en massiv härdsmälta. Vi ser ut för varandra, och vi har autism att tacka för det. Vi är stolta över att vara annorlunda. Vi har styrka och elasticitet i våra unika nummer.

3. Jag Kommer Sist

Detta var svårt. Här är mannen jag älskar, och vi är alla tillsammans på en helg, och det är läggdags för barnen och jag är redo för mys och småprat. Men vänta, han har att sköta sitt barn varje vaken stund och när de ögonblicken är inte vakna, min sambo ligger och sover någonstans i Austin ' s närhet för att garantera hans säkerhet under hela natten. Andra barn behöver för bad och egna läggdags rutiner och en av oss är alltid att gå till en annan. Jag vill ha en paus för att gå till butiken eller för att träffa en vän, men jag måste ta de andra barnen med mig eftersom autism tar upp ditt sinne, din kropp och din tid som förälder och de andra barnen behöver uppmärksamhet också. Jag måste förstå att skönhet och styrka av mannen jag älskar är bäst utnyttjas när jag stödja honom med hans son, snarare än att slåss om hans uppmärksamhet. Mitt stöd som gör vårt förhållande att blomstra i dessa tider när vi faktiskt är ensamma.

4. Det Är en Lång Väg

Jag var tvungen att sluta förväntar sig snabba lösningar. Jag var tvungen att inse att i denna relation, om vi går till jobbet, jag måste åta sig att i det okända. Vi vet inte hur min styvson kommer att vara fem eller tio år. Och om jag sätter mig själv i sin fars skor, det har vara ganska oroande. Vi vet inte om det kommer att bli en bra dag eller en överstimulerad dag om att göra det utanför dörren utan en härdsmälta är vår största framgång. Jag var tvungen att sätta mina fötter stadigt på marken och acceptera att detta är ett långsiktigt åtagande, inte bara för att mannen jag älskar, men också till sitt barn, oavsett var den tar oss. Vi hade också behov av att utbilda våra andra barn på deras engagemang till sin bror, att tiden går framåt, vår familj skulle behöva åta sig att stå för Austin—varje person som spelar en viktig roll i hans skydd och stöd.

5. Vi Lär Varandra

Blanda alla familjer är hårt; alla kommer med lite bagage. Men när särskilda behov uppstår, kan vi alla lära oss att se världen genom en annan lins, genom Austin ' s objektiv. Austin lär oss att inte bara se utan att känna. Han lär oss att vara vaksam, modig och slag i ansiktet på dom. Jag är så välsignad att veta att vi alla dra nytta av på det sättet som han betraktar världen .

Autism har lärt mig så mycket om den värld vi lever i, låt vara att denna familj som jag älskar. Det sätter alla hårda sanningar av relationer på prov. Kommer vi vara tålmodiga? Ska vi offra? Kommer vi stå upp för varandra? Vi kommer att fortsätta att älska mitt i kampen? Särskilda behov sätta denna på prov, och vår kärlek har vuxit tack vare hur den här lilla pojken har lärt oss att se världen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar