Särskilda Behov Antagande: Lem Skillnader

När min make och jag först ansåg Kina antagandet att vi fick höra att vi skulle vänta ungefär sex år för ett barn. Det verkade som om vår resa var över innan det började, men vårt antagande byrån föreslog särskilda behov programmet (kortare väntan). Jag hade två saker att säga om det: Helvetet och nej.

Jag var skrämd av "särskilda behov". Särskilda behov vore något som du skötte om dessa var de kort man tilldelades. Du vet, hela "Gud inte ger dig något som du inte kan hantera" perspektiv. Jag visste att det fanns människor som tog upp sina händer till moderbolagets särskilda behov barn...jag trodde inte att vi var dem. Men innan vi sprang skrikande från rummet, vi tog oss tid att lära oss vad vi skulle stänga ner.

De villkor som anges under paraplyet av Kina särskilda behov adoption program varierar från ganska mycket ingenting, som en saknad tumme till mer komplicerade förhållanden, som Ryggmärgsbråck. Familjer väljer vilka medicinska behov som de var bekväma föräldraskap. Vi gjorde en undersökning, tog djupa andetag och hoppade i den djupa änden av särskilda behov antagande.

Det är svårt att få huvudet runt det faktum att vissa kulturer klassificera mindre brister som har särskilda behov. Jag säger inte det för att få igång en diskussion om hur usel den Kinesiska är för denna tankegång, eftersom jag inte ser det som. Jag säger dig, eftersom det kan förändra ditt tänkande om ett speciellt behov antagande passar din familj.

I början av vårt "papper graviditet," vi fick en lista med olika behov och förutsättningar. Vi var tvungna att kryssrutorna för att ange om vi skulle vara öppna för att i vissa frågor. Anges "lem skillnader." Har ingen aning om vad det innebar, jag kallade min privata läkare, Dr Google. Jag lärde mig: ...medfödd (född med) avsaknad av eller missbildning av armar och ben. Kan leda till skada eller sjukdom som kräver amputation. Orsakerna till medfödd lem skillnaderna är ofta okända...jag tänkte att vi kunde hantera det" och markerat rutan. Ett par veckor senare var jag stirrar på en bild av en sjutton månader gamla pojke vars särskilda behov var en "medfödd hand abnormitet." Jag föll hårt för den här killen på bilden.

Och här är jag. Så, vad är livet med en lem skillnaden kid ut?

Min son är fyra nu. Han saknar sin högra hand (han har en påbörjad och fyra finger nubs). "Get down!" och "don' t touch!" flyger ut ur min mun om sextio-biljoner gånger om dagen. Inte från någon annan mamma till en liten terror jag menar pojke, hmm?

Han kan klättra upp för en stege, fånga en boll, och öppna något han är i allmänhet inte tänkt att ha. Han kan sätta smack ner på hans bror, sno leksaker från andra barn och dingla med dem lockande ut för att nå till den andra killen som gråter (jag är så stolt). Han nyligen fick problem för att dra min Kindle, slathering det med body lotion och låtsas att det var en baby. Jag har använt många adjektiv för att beskriva min pojke terror (vissa har fyra bokstäver). Handikappade var aldrig en av de orden.

Min son växer upp att anpassa sin omgivning till sin anatomi. Knappar och skosnören är utmanande, men han behärskar armhävningar vid späd ålder av fyra. Jag har noll tvivlar på att mina små eldklot kommer att erövra han anger sin sevärdheter på.

Det svåraste om föräldraskap en lem skillnaden barn är att hantera mina reaktioner på människors blickar eller kommentarer. Barn är nyfikna. De vill se, fråga "varför" eller vill veta om "det är en owie" (de flesta vuxna kan räkna ut att det är en medfödd sak). Barnen tar min förklaring: "detta är hur han har gjort" till nominellt värde och tryck på skalning jungle gym eller att försöka ta tillbaka vad leksak min lilla grabber bara dras från dem (suck, vi jobbar på det).

Ibland, vi får oförskämd eller okunnig. En pojke på ca sju skrek "OMG visste du att SE att kid 's hand" på en volym förmodligen hört i nästa county. En kvinna på bussen agerat som om hon hade sett Sasquatch och anmärkte hörbart "hur brutto," att ingen i synnerhet. Det är svårt att vara chill och inte ge dessa människor den verbala smack down (eller snubbla på dem och låtsas att det är en olycka). Även om min magkänsla är att rusa till min kid ' s försvar när någon säger något klibbig, jag gör det inte. Om jag polisen varenda dum kommentar, min lilla pojke kommer inte att lära sig i en värld där människor är ibland bara arslen.

Folk kommer att märka hans anatomi är lite annorlunda. Kommer han att lära sig sitt eget sätt att hantera kommentarer, särskilt ful och kära. Vi vill att alla liv ska vara lätt för våra barn och ibland är det svårt att se honom stå ut när han vill hellre att passa in. Min sons lem skillnaden är inte alltid det första folk lägger märke till, men så småningom kommer de att märka. Reaktionerna sträcker sig från ingen reaktion alls vänlig nyfikenhet. Menar har varit en sällsynthet. Jag har inte sett någon retas med honom ännu, men jag är säker på att den dagen kommer, förmodligen när jag inte är där för att bevittna det (barnen är lömska såhär, ya know).

Det finns inget "botemedel" för lem skillnader. Kanske en dag det kommer att finnas teknik för att odla en hand i ett labb, men vi är inte där ännu. Jag kan inte nämna en sak som han inte kan göra som skulle kunna förbättras med protes så vi håller ut tills han är äldre för att besluta om det. En kosmetisk semi-funktionella "glida på sidan" som ser ut och känns verkliga (i form av ett skrämmande sätt) kommer att vara ett alternativ när han är större. Vi lämnar beslut i sin domstol.

Han hänvisar till sin lilla hand som...ja, hans lilla hand. Just nu, han är glad för att visa dig om du vill titta på det. "Det är bara min lilla hand" kommer han att säga att du och går vidare till att berätta att han gillar din vackra klänning och frågar om du har godis i väskan. Han är lite av en spelare som han. Som vi ibland kallar det hans "tur fin" som Nemo. Detta är hur jag ibland förklara hans lem skillnad för barn. Jag är glad Disney kom upp med en mer relatable lem skillnaden förebild eftersom vi annars skulle ha fastnat med Kapten Krok och alla tycker att han är lite av en idiot.

Relaterade inlägg: Skönheten av Ofullkomlighet

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar