Det är Något Speciellt med Mammor Och Söner

Våra två första barn var flickor, vilket var helt fine by me. Jag älskade mina flickor. Jag förstod flickor. Flickorna var min jam.

När vi fick reda på vårt tredje barn var en pojke, jag flippade lite inne. Vad skulle jag göra med en pojke? Jag är orolig för att jag inte kommer att förstå honom. Värre, jag orolig att jag inte kommer att älska honom lika mycket som jag älskade mina flickor.

Moms pojkar intalade mig att det var något som bandet mellan mor och son. De fortsatte att säga det, men jag kunde inte se det. Jag tänkte att de bara var "pojke moms," som alltid velat pojkar, fick pojkar, och älskade pojkar. Jag ville inte berätta för dem att jag egentligen inte ville ha en pojke, som inte får pojkar, och var ärligt talat rädd för att jag inte kunde älska en pojke.

Då vår son föddes. Och under de senaste sju åren, jag har upplevt exakt vad dessa mammor pratade om. Så mycket som jag limmade med flickor och så nära som jag är för dem, det är bara något om en pojke och hans mamma som är kvalitativt olika. Det är svårt att förklara exakt hur förhållandet är annorlunda — det är bara annorlunda.

En av de saker jag oroade mig för var rambunctiousness jag hade observerats i en stor andel av barnen med en Y-kromosom. Vår första dotter var super fyllig, och medan vår andra dotter hade en ganska vild streck, ingen av våra flickor höll ett ljus till deras pojke kusiner i rough-and-tumble-avdelningen . Och visst, vår pojke kom med en extra dos av fysisk energi. Han är, som vissa skulle säga, "alla pojken."

Men i kombination med att energin kom en otrolig sötma på det sätt han visar sin kärlek till mig. När min son snuggles, hela hans kropp smälter in i mig. När han var ett förskolebarn, han skulle ta mig genom kinderna och plantera ett dussin kyssar på mitt ansikte, och säger, "Mamma, jag älskar dig sååå mycket !" Han berättade för mig mer än en gång att han vill gifta sig med mig. Älskar han mig med en häftighet och intensitet som är bara annorlunda från kärlek från mina flickor.

Och mina känslor för honom är kvalitativt annorlunda från dem som jag har för mina flickor också. Där jag är ganska bra på att inte ge efter för mina flickor' puppy dog eyes, jag hitta min son lite mer oemotståndlig. Kanske en del av det är att han är barnet i familjen, men min man finner det motsatta för att vara sant för honom och våra barn. När våra flickor ge Pappa den sorgliga ögon, han bara smälter. Min son kan vända på bara den minsta uns av charm, och jag är en goner.

Jag kan verkligen inte räkna med att det är så mycket av en skillnad. Jag är i allmänhet inte en tilldela specifika beteenden eller egenskaper till kön, och alltid tyckt att det lät lite sexistisk för mammor säger att deras relationer med sina söner skiljer sig från vad de har med sina döttrar. Men min erfarenhet är att det är sant. Pojkar älskar sina mammor. Och den känslan är ömsesidig.

Jag har fortfarande rädslor och osäkerheter med att uppfostra min son. Jag har fortfarande inte skulle handla den relation jag har med mina flickor för allt i världen. Jag tycker fortfarande mycket mer att relatera till mina döttrar. Men min son fyller en plats i mitt hjärta som jag inte ens visste fanns där. Jag har byggts om och förändrats av min relation med den här lilla pojken.

Moms för både pojkar och flickor — åtminstone alla jag mött — kan intyga att den särskilda anslutning mammor har med sina söner. Och jag har fått höra av äldre mammor som att band av tillgivenhet och beundran aldrig riktigt går bort. Jag räknar på det, så det skulle krossa mitt hjärta att tänka på annat.

Min söta pojke kommer en dag bli en söt människa. Han kommer att ha många andra älskar kommit in i hans liv, och jag kommer gärna kliva åt sidan när de gör det. För även om han kommer så småningom att ge sitt hjärta till ett annat Jag vet att det finns en särskild plats i det för mig. Ingenting kan ersätta bandet mellan en pojke och hans mamma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar