Att tala Samma Språk

Tillbaka när jag använde för att arbeta i ett kontor, jag skulle ibland lyssna till Dr. Laura Visa på och prata radio. Inte få mig fel, är girlfriend nötter men det var en milt underhållande sätt att fördriva en timme i bilen. Vem brydde sig om mina ögon throbbed från alla de rullande?

Jag minns Dr. Laura när man talar om "Love Språk," olika sätt för par att ge och ta emot kärlek. Che-ea-s y, tänkte jag, men jag måste ha arkiverat bort information i mitt huvud, eftersom på sistone, jag har funderat på begreppet en hel del.

Du kanske inte vet om det bygger på några av de inlägg jag skriver, men Jeff och jag är en riktigt bra matchade par (på det sätt som verkligen betyder något, åtminstone.) Om soul-kompisar finns, han är utan tvekan min. Han ying till mitt yang, smör till mitt bröd, varje cheesy metafor ute. Det enda problemet? Vi talar olika helt olika språk.

Jag pratar inte om språket som kallas "ignorera din fru och höra vad det är du vill," trots att han är väl insatt i det också. Jag talar på det sätt han visar sin eviga kärlek till mig och vice versa.

Jeff ' s språk är grön. Han uttrycker sin kärlek till människorna genom att köpa saker, vilket står i konflikt med mitt hat för att ha pengar som spenderas på mig. Det är en lång tradition i vårt förhållande och jag spenderar en hel del av min tid på att stå i returledningarna. Innan vi delade på ett bankkonto, som lagt ned i oönskade presenter var en mild irritation, men när de gifte sig, det verkade bara löjligt. Om jag vill ha något, jag ska köpa det. Blommor dör, kort får kastas bort och det är ingen hemlighet fram-köpa-stash av pengar. Det är allt förlorat på mig; jag har bara inte tala grön.

Som för mig, mitt språk är mat. Mat gör mig glad– planering, matlagning, att äta det. Jag hörde en gång att vägen till en mans hjärta är genom hans mage och det fastnat. Jag spendera timmar och timmar att släpa över ugnen och laga mat från grunden. Jag försöker återskapa restaurang middagar som han gillade. Jag låtsas att jag är en matlagning visa tävlande och utmana mig själv att göra det bästa plattan möjligt. Jag krångla och fixa och smak och krångla lite mer. För honom. Men han inte få det. Han skulle vara precis lika lycklig med lite pasta och skorrade sås eller billig Kinesisk mat tar över allt jag laga mat.

Så varför gör jag insisterar på att göra honom fancy mat? Varför gör han fortfarande köpa mig saker? Kommer vi någonsin kan tala samma språk?

Jag antar att den enda lösningen är att gå ut och äta och ha honom betala räkningen.

Äktenskap. Det handlar om att kompromissa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar