Kära Syster, jag är Ledsen att Du inte Kan Få Barn

Kära Syster,

Vi har aldrig öppet diskuteras dina problem med fertiliteten. Det har varit ett tabu i vår familj, men jag vet att du och din man försökte under många år att bli gravid innan beslut fattas om att anta två fantastiska barn.

Jag vet att du behandlat frågor, smärta och känslor jag kan inte ens börja att förstå. Jag är säker på att du våndades över de beslut innan du: fortsätta att försöka, investera dina besparingar i IVF, eller anta? Du gick nog genom äktenskapliga sorg och sorg som du och din make stod fast som en enhet i hela byggnaden. Men jag kan bara föreställa mig. Du har också gjort dig stark och befogenhet hela kampen även om du måste ha värkt inne.

Jag är ledsen jag kan bli gravida och det kan du inte. Jag är ledsen att jag klagade på de månader jag var som försöker bli gravid. Månader . Vilket skämt! Det måste ha varit olidlig att se att det är lätt för mig när du kämpade denna strid så länge. Hur kan du ens på mig? Du måste ha velat att smälla mig upp huvudet. Men inte du. Du lyssnade, och du gav ditt stöd och sympati.

Inte visste jag att det skulle vara så svårt för dig att vittna om min graviditet förrän det hände första gången. Först var jag arg med din brist på intresse. Jag klagade till mamma när du missade min baby dusch. Jag var ledsen för att du inte skulle titta på min mage, ville inte att känna rörelse när jag sa att min son var sparkar, och inte fråga mig hur jag mådde. Jag var självupptagen. Jag vet att det nu.

Men vad innebär "att skaffa barn" även betyder? Du kanske inte kan föda barn, men du vet mycket mer om att ha barn och att vara mamma än vad jag gör. Du har höjt dina två barn för mer än 10 år, att bygga dem till en intelligent, ansvarstagande och socialt medveten preteens. Jag kan ha burit ett barn i min mage i nio månader, men jag har tittat på dina åtgärder noga som du har ristade vägen mot vad det innebär att vara en framgångsrik förälder.

Jag var orolig att spänningen från att graviditeten skulle blöda i relationen mellan dig och din nya brorson, men det kändes som om en tyngd lyftes när min son kom. Sorg och frustration du var synbart upplever skingras snabbt, och du omfamnade honom med all kärlek i världen. Jag är så tacksam.

Nu när jag är gravid med mitt andra barn, jag ser de misstag jag gjorde det första gången. Jag var självisk för att göra det allt om mig när du måste ha varit döende inne. Jag borde ha varit mer tankeväckande att dina känslor. Du har lidit nog. Jag kommer inte att skicka ut texter för att klaga på den "vattenmelon" i min mage eller så att du vet att jag kände mig hicka för första gången. Jag är ledsen för all smärta jag sätta ditt igenom. På den tiden jag trodde att jag skulle dela glädje och spänning, men jag lärde mig senare att det orsakat er sorg.

Slutligen, jag är ledsen att jag aldrig kommer att skicka det här brevet. Du har varit med om tillräckligt och det finns ingen anledning att uppkok den smärta och kamp. Jag kommer att slutföra denna graviditet lugnt och utan fanfarer. Jag ska hålla er underrättade med vad du behöver veta, som på grund av datum och barnets kön, och hålla glädjen av graviditeten (första sparkar, ultraljud och blommande mage) samt obehag för mig själv, om du inte ber.

Snart, den nya bebisen kommer, och detta kapitel kommer att vara över. Jag kan inte vänta med att introducera dig till honom eller henne, så att barnet kan få samma ström av ovillkorlig kärlek du gav till min son. Du har varit den mest fantastiska faster och en underbar syster. Jag är ledsen att du inte kan bli gravid, men du är en sådan inspirerande mamma. Jag har lärt mig vad som krävs för att vara en mamma från dig. Du var den person som jag ringde när postpartum slog mig som en semi-truck-och jag kände att världen kollapsar runt omkring mig, och du pratade mig igenom det.

Nu när vi båda är mammor, våra band är starkare än någonsin, och det är nej mamma jag vill följa med på denna resa mer än du, sis.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar