Jag är Ledsen För att Stirra På Dig, Men jag Var inte Oförskämd

Jag menade inte att göra dig obekväm när du skannar dina flingor och blöjor och apelsinjuice i self-kassan.

Du var bara så vacker, med din otroligt långa ben och platt mage, och kläder utan fläckar. Jag ville bara vara du: enkel, vacker, perfekt.

Jag är ledsen för att stirra på dig på fotbollsträning denna morgon.

Jag var inte döma dig för att vara sent eller skäller på ditt barn när de ramlade ut ur minibussen fortfarande få klädd. Jag har märkt att din man och din vigselring, saknades. Jag ville bara hjälpa dig, men jag visste inte hur jag utan att vilja förolämpa dig medan min man stod nära. Jag var bara i vördnad för din styrka och hur du plockade upp den slappa , när din tänkta partner i världens svåraste och mest värda att sträva efter dök inte upp på fotboll, eller i ditt äktenskap, eller i ditt barns liv.

Jag är ledsen för att stirra på dig vid brådskande vård i förra veckan.

Jag var inte orolig för att ditt barn rinnande näsa eller skällande hosta var smittsam. Okej, jag var lite. Men för det mesta, jag kan berätta att du hade varit uppe hela natten och väntade, oroande, stimulering, tröstande, att slå dig själv för att inte lämna jobbet tidigt för att ta henne till barnläkare under kontorstid igår. Jag ville bara berätta för dig, "Det är okej, du gör ditt bästa, och att det är tillräckligt bra för henne."

Jag är ledsen för att stirra på dig i baby store igår.

Att jag inte menar att vara en av dessa människor ett hjärtslag bort från olämpligt att röra en främmande gravida mage att dela mina 20 timmar plus en C-sektionen förlossningsberättelse eller spyr oombedda råd om blöjor, hemmagjord barnmat, och Gud vet vad.

Du var bara till mig för 6 år sedan. Jag kunde se glädjen, obehag, och även lite av bävan på ditt ansikte på en gång. Och jag kom ihåg när det var jag vandrade de hallowed miles av gångar av babyprylar, beväpnad med Konsumenten Rapporter utskrifter i ena handen och föräldraskap guide du jour i den andra. Jag ville tala om för dig att peepee tält bara falla av och du får fortfarande sprutas i ansiktet med barnet kissa, men som du absolut behöver den lilla nyfödda vantar så att ditt barn inte ser ut som han fick i en kamp med katten. Jag ville säga spara dina pengar på torka och varmare, men våren för organiska spjälsäng madrass. Men mest av allt, jag ville berätta för dig, "Du fick detta. Lita på dina instinkter, älskar ditt barn, och njuta av denna tid. Innan du vet det, du ska vara en erfaren vet att stirra på en yngre, gravida version av dig, minns hur spännande och läskigt och underbart allt var."

Jag är ledsen för att stirra på dig i parken på tisdag.

Jag hade inte tänkt att se ut som en av de baby-rycka människor från en Livstid film i veckan. Oroa dig inte, jag har tre av mina egna och inte kunde omöjligen hantera din också. Jag missade precis dagar för att kunna påkostade hela min uppmärksamhet på en person (tack och lov att min man förstås). Jag minns hur tufft det verkade då, hur jag visste inte vad jag gjorde, men jag tog på denna nya roll på större allvar än en Vita Huset säkerhet detalj. Jag ville bara säga, "Slappna av, du gör ett jättebra jobb." Jag ville även säga, " Njut av denna tid . Det går allt för fort," men jag vet hur irriterad jag blir när välmenande moms säger det till mig, oavsett hur rätt jag vet att de finns.

Jag är ledsen att jag stirrade på dig i OB/GYN förra månaden.

Jag menade inte att såra dig när jag ofrivilligt grep min enormt gravid mage när jag såg tårar spilla ner ditt ansikte och på den skrynkliga ultraljud foto i ditt knä.

Jag ville bara lägga mina armar runt dig och låt dina tårar suga min tröja. Jag ville berätta för dig, "jag vet att det gör ont. Jag har varit där. Och jag vet att du vill veta varför. Och även om " också detta skall gå.'"

Jag är ledsen för att stirra på dig i coffee shop i eftermiddag.

Jag menade inte att göra dig att känna dig obekväm eller gamla medan du var med eller med vuxna dotter. Jag menade inte att distrahera dig från vad som såg ut som en efterlängtad fånga upp.

Jag var bara beundra visdom och förtroende i varje delikat line av ditt ansikte, hur bekväm du var i din egen hud och din cardigan i bomull. Hur du log mot mig när min 20-yard stare vände sig störande. Jag undrade bara vad ditt liv var som och vilka berättelser du måste ha för att berätta. Jag hoppas din dotter, trots att tänka att hon var vuxen och visste det alla, visste vilken gåva hon hade satt mittemot henne, vad smärtsamma lärdomar hon kan slippa om hon lyssnade noga på dina ord. Jag hoppades att hon uppskattade enkelhet och sanning och kärlek i din vishet. Och jag hoppades att hon kommer att inse att, i tid, till att tacka dig för det innan det är för sent.

Jag är ledsen för att stirra på dig i vardagsrummet i morse.

Jag menade inte att göra dig tror jag hade fångat du klippa kattens päls, eller upptäcka Halloween godis stash. Okej, Påsk godis stash.

Jag bara tänkte: jag kan inte tro hur söt du är med din bror, eller att vem som helst kunde ha ögon lika vackra som dina. Eller att du en gång var små nog att få plats i min mage. Jag var bara beundra hur du har din fars generöst hjärta, och min envisa målmedvetenhet, på samma gång. Jag tänkte bara berätta hur stolt jag är över dig, och hur glad och livrädd jag är för att titta på ditt liv varje dag. Jag var bara dagdrömmer om den otroliga människa du är, och är ännu inte blivit, och alla förhoppningar och drömmar, som jag har för dig. Jag tänkte bara på hur lycklig jag är över att veta att du, för att inte tala anspråk på att vara din mamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar