9 Sätt Sorority Life Förbereder Dig För Moderskapet

"Från utsidan och titta in, du aldrig kan förstå det. Från insidan ser ut, du kan aldrig förklara det."

När jag blir äldre och jag vill tro) klokare, jag kan inte låta bli att se tillbaka på den väg som ledde mig till där jag är idag. Jag bara tog med min grundexamen för fyra år sedan, men att vara gift och mamma gör att det känns som att det har varit tre gånger så lång tid. Istället för att dricka vin ur en bag, jag går för ett måttligt pris flaska, och mina kvällar spenderas plocka upp småbarn leksaker och gosa på soffan med min man istället för att göra whiskey shots och dansa till dålig Top 40-musik.

Jag var alltid särskilt "mom" av min vän grupper, inte i och med att jag alltid gjort det Alvedon, var de första att visa upp med glass under ett uppbrott, eller för att jag visste verkligen hur man rockar lite hög midja jeans men eftersom jag bara kände alltid att det var en del av vem jag var. När jag var gravid, jag tog klasser, jag läser böcker, och jag har hört med online moms grupper sätt mer än jag vill erkänna. Nu är jag här, förälder till en 14-månader gamla i diken i toddlerhood undrar hur jag gjorde det genom mitt första år och hur jag lärde mig att föräldern. Då hade jag en otrolig uppenbarelse: Min sorority förberett mig för moderskapet.

Du är förmodligen inbillar varje hemskt stereotyp som har vidmakthållits av filmindustrin och nyheter, men det är vad de är, stereotyper. Jag har fått så många värdefulla lärdomar för livet från att vara en del av min kvinnoförening, och så många av dem kan tillämpas på moderskapet:

1. Jag tål imponerande volymer och decibel i ljudnivå.

Det finns ingen buller nivå som ljudnivån i ett rum på 150 flickor innan ett kapitel möte. Ingenting utom det buller som ett litet barn härjar på ett gäng av Fisher-Price leksaker. Inte bara har jag förmågan att hantera decibel av denna kaliber, jag kan även kommandot i ett rum av hög college flickor eller småbarn inom några sekunder.

2. Jag handlar om att sjunga sånger.

Jag älskar fortfarande de låtarna vi sjöng i mitt kapitel. Jag sjunger för dem att mitt barn ganska ofta. Särskilt en vaggvisa som (i min önske tänkande) skulle sätta mitt barn att sova. Hursomhelst, de rekrytering låtar med deras svängiga beats och hand rörelser och klappa utbildade mig helt för vad jag kan uthärda på en daglig basis. "Om Du är Glad och Du Vet Det"? "Twinkle, Twinkle, Little Star"? Bokstavligen alla Disney hit från de senaste 30 åren? Få på min nivå, y ' all.

3. Jag kan dra en all-nighter och fortfarande fungerar till fullo följande dag.

All-nighters i college och all-nighters som förälder är två olika världar. En sak som de har gemensamt är att varje gång jag har gjort det, jag har varit förvånad över att jag överlevde. Jag skulle vilja tacka mina dagar som en sorority girl för min förmåga att klara av att fungera på två timmars sömn med en låda vin baksmälla alla medan volontärarbete vid 8 på morgonen jag nu hålla sig borta från den förpackade vin och dricka bra grejer, men detta är bara tillämpliga när du är föräldraskap med en baksmälla. Jag vill också tacka mina dagar som en sömn-berövas sorority girl för att lära mig hur man använder torrschampo och få mig att se ut som en människa. Allvarligt, jag vore inget utan dig.

Rådgivning för nya mammor: Investera i torr schampo innan du ens göra det i den tredje trimestern av graviditeten, du kommer att tacka mig senare.

4. Jag inser vikten av tradition.

Något som jag har alltid älskat om min organisation är att den var byggd på grundläggande traditioner. När jag inledde min organisation hade varit runt i 113 år. Det är 113 år av att hålla upp värden och systerskap, 113 år av villkorslös kärlek och tjänst till samhället. Börjar traditioner att vara sant i min egen familj är något som är så viktigt för mig eftersom när jag är gammal och senil ser tillbaka på början av vår familj, kommer jag känna igen hur viktigt dessa traditioner är och hur mycket de hjälper dig att växa.

5. Crafting är en nödvändig färdighet i livet.

Jag har alltid varit på listig sidan av saker och ting. Jag är inte en konstnär, av någon sträcka, men jag är jäkligt kreativ och jag kan få listig när jag behöver. Mitt barn är bara ett litet barn, så crafting går bara så långt just nu med Halloween kostymer och hemgjorda dekorationer för sin 1: a födelsedag part. Om min tvångsmässiga pyssel för tvillingar (twin littles, som lärde mig allt det som jag behöver för att alltid använda en stencil när det kommer till bokstäver, och att pyssel är bra för själen. Håll ögonen öppna för en framtida science-projekt, eftersom de ska vara så jävla epic.

6. Catty flickor är en del av livet.

Suck. Catty flickor överallt, från sorority rivalitet till lekplatsen. Kvinnor kan vara vanlig innebär. Lyckligtvis från år av tystlåtna leenden, handryggen komplimanger, och att veta när och när inte att bita tillbaka, jag har burit med mig de färdigheter som krävs för att ta på den mean girls även om dessa flickor är också medlemmar av PTA.

7. Det är styrkan i att vara många.

Inte alla kvinnor är elak och konkurrenskraftiga när det gäller rekrytering, och inte alla kvinnor är elak och konkurrenskraftiga när det gäller att moderskap (även om jag legit bryr sig inte om att din lilla ängel var på promenad vid 6 månader och sover genom natten sedan födseln). Halva slaget för att få hjälp att moderskapet kommer från stöd från mina vänner — vänner som också är mina systrar, vänner som har barn, och även vänner som inte gör det. Det är fan så mycket lättare att få igenom BS och fira den stora vinster när du har din stam vid din sida.

8. Jag är allt om truppen redskap.

Från det ögonblick jag accepterade mitt bud, att jag inbillade mig själv med mina brev. Jag omedelbart därefter putsade dem på allt — min bil, min väska, mina outfits, fan att jag ens hade en navel ring med grekiska bokstäver på det (inte mitt stoltaste ögonblick). Lite till min förvåning, jag gjorde samma sak när jag fick veta att jag var gravid. Jag handlade min halsbandet i för ett halsband med mina barns första på det, och jag lovar att inom några minuter på att se de rosa linjerna var jag redo att för varje "mama bear" produkt som de hade på Etsy. Noll skam i detta spel.

9. Sorority garderob och mamma garderob går hand i hand.

På tal om mamma tröjor, låt oss tala om hur min sorority förberett mig för det bästa av allt: söker söt och comfy . Är jag medveten om att gå runt i en stor T-shirt och kör shorts (som jag aldrig köra i) får mig att se ut som jag rullade ur sängen? Ja. Bryr jag mig? Nej. Jag klädd sådär i högskola på campus, och det var socialt acceptabelt. Nu när jag är mamma jag kan göra exakt samma sak, och det är fortfarande acceptabel. Vackra. Hälften av den tid som jag tror barista på Starbucks är imponerade när hon ser att jag lägger på mascara eller att jag bär en tröja som matchar.

Min sorority gav mig så många fantastiska minnen, fantastiska vänner, och till min förvåning, den skicklighet som jag behövde för att ta på den galnaste systerskap av alla: moderskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar