Varför jag Inte "Lyckligare" Om Min Son Nykterhet

Min 28-åriga son är på väg att få sin 60-dagars chip. Han har brottats med drogmissbruk sedan han var tonåring. Han går på AA-möten fem dagar i veckan och kallar sin sponsor dagligen. Dessa är bra saker. De skulle göra mig glad. Istället känner jag mig sorgsen.

Han är för närvarande i en sex-månaders program i en recovery center i södra Kalifornien (vi är från den Östra Kusten). Han bor i en flera miljoner dollar ocean front herrgård. Hans mat är till för honom, som är ett gym medlemskap, busstrafik, och jobb placering hjälp. Han genomgår varje vecka drogtester och deltar i grupp och individuell rådgivning sessioner.

Han är inte där på grund av sin försäkring eller på grund av att vi betalar för det, men eftersom en del av sin barndom vänner arrangerade för sin vistelse. Annars skulle detta ha varit utom hans räckhåll. Eftersom det skulle vara för de flesta människor. Även med sjukförsäkring, mest politik endast ge en begränsad täckning för behandling. Hur kan vi förvänta oss ett par dagar i detox och några öppenvården sessioner för att fastställa vad som för många har varit ett livslångt problem?

Vid ett tillfälle, när min son var 22, mitt försäkringsbolag berättade för mig att han inte kvalificera sig för avgiftning som "hans lever var inte sjuk nog." På den tiden hade han redan varit stadigvarande dricker för nästan 10 år. Var det meningen att jag skulle vänta ytterligare 10 år innan han kvalificerad för täckning?

Att göra det arbete som krävs för att hålla rena är svårt nog. Sedan kasta i ett jobb, barnomsorg, pengar frågor och alla livets dagliga påfrestningar på toppen av det. Jag vet att nykterhet bara händer när individen är redo att ta det steget för sig själva. De kan behöva all hjälp i världen och det ändå inte fråga. Människor kan och vill uppnå återhämtning var som helst. Men inte det vara självklart att det kan vara lite lättare under vissa omständigheter?

Behandling bör inte delas in i en land of the haves och the have-nots. Min son har alltid haft turen att ha människor att verka för honom. Vad händer med de som inte gör det? Jag vet att centra som detta kräver pengar för att driva och att det statliga stödet inte göra detta möjligt. Men vad händer om de långsiktiga kostnaderna för missbruk i vårt samhälle? Det finns så många "mjuka" kostnader i samband med det att staten också betalar för — arbetslöshet, kostnader för läkarvård, fängslanden, fosterhem, etc. Är det inte rimligt att investera pengar i behandlingsprogram som ger de bästa förutsättningarna för framgång?

Eftersom de flesta av oss inte har älva godfriends, vad kan du göra för att stödja en nära anhörig som arbetar för drogfrihet? Erbjudande att köra dem till ett möte eller för att deras domstolsförhandlingar (inkluderar barnvaktsservice om det behövs). Köpa dem kläder för jobbet intervjuer. Ge dem några hälsosamma måltider. Uppmuntra dem att flytta sin kropp. Låt dem veta att du bryr dig.

Detta kommer göra allt bättre? Nej. Kommer det att göra det för enkelt för dem? Kanske alltför lätt är inte alltid en dålig sak. Kommer du att få nytta av? Bara tills du inser att det som händer. Efter det är det på dig, inte på dem.

Återhämtning är inte en rak linje, och upp-och nedgångar är lika illa, om inte värre, för familjemedlemmar. Kanske en del människor kommer ihåg bra och blockera ut de dåliga, men för mig är det tvärtom. Några från min highlight reel har varje vecka besök av drogen domstolen under high school. Att se honom ledde ut ur rättssalen med handbojor för en natt i ungdomsfängelse när han vägrade att lämna ett urinprov efter att vinna delstatsmästerskapet. Att delta på hans high school-examen medan han var i bostäder drog rehab. Att övertyga en högskola coach att ta en chans på honom bara för att få honom kuggar ut efter den första terminen. Månader av ingen kontakt. Att sitta med honom i mer rättssalar än jag kan räkna. Åtgärder för att någon annan rehab stanna efter två DUI är på en helg. Betala out-of-pocket för honom att leva i en halva huset. Med honom stjäla från en vän som hade kommit överens om att handleda honom och gav honom ett jobb. Att ringa polisen när han tog min bil utan min tillåtelse mitt i natten. Att upptäcka att han var levande på ett härbärge för hemlösa. Att se honom gå igenom jobb efter jobb under åren, med ingen av dem fungerar. Detaljerna i varje familjs historia är olika, men de underliggande mönster tenderar att vara den samma — att vara glad och hoppfull innebär att du är utsatta för att bli sårad igen.

Men om jag tror att alla är värda hjälp, varför är jag inte glad för min son? Jag önskar att jag kunde säga. Kanske är det känslan som han fått chans efter chans, medan andra har fått någon. Kanske är det känslan som denna chans (som alla kära innan det) kommer i slutändan att svika dem som skapat det för honom. Kanske är det att vara rädd för att tro efter alltför många år av att ha den andra skon släppa. Oavsett anledning, kan ingen av oss ska vara nöjd förrän alla har samma chans.

Om du tänker att jag bör vara tacksam för, tro mig, det är jag. Min son är vid liv när det finns så många som inte är det. Jag vet detta alltför väl som jag aldrig kommer att glömma den morgon han ringde och berättade att hans bästa vän hade blivit dödad i en olycka medan de var ute kvällen innan. Så länge det finns andetag, det finns hopp, och hoppet är det enda som är starkare än rädsla.

Jag vet inte varför han har varit prytt med gåvan av flera chanser. Som en vän påpekade för mig, kanske de gåvor som har givits inte till honom utan till personer som har haft chansen att hjälpa honom. Hjälp fungerar åt båda hållen. Jag hoppas bara att han gör det mesta av denna chans och är i stånd att betala den framåt en dag.

ADVERT

Lägg till din kommentar