Hur Mitt Barns Fråga I Affären Förändrat Hur jag som Förälder

Vi gick till mataffären.

En av dem: "skynda, kan komma in och ut" typ av resor till butiken. Skyndade resor som verkar vara vanligare. Ingen tid att stanna och ge en förklaring till den hemlösa personen som sitter på trottoaren för att be om mat. Ingen tid att plocka upp den smutsiga klistermärke, en som inte ens hålla sig längre eftersom den två år gamla har varit med på det och hålla det till allt de senaste dagarna, som bara föll på plats på parkeringen.

Det fanns ingen anledning att stressa. Ingen annan sak som vi har planerat eller avtalad tid vi behöver för att få till. Vi var bara i en hast, eftersom det är vad livet har blivit. Skynda, skynda, skynda.

Vi får in i butiken och jag tittar på kallskuret. Det är viktiga saker, du vet. Skinka, kalkon, salami........varför kommer inte dessa barn att sluta prata så att jag kan tänka om mitt val? Jag kan höra dem: "mamma, mamma, moooommm," men jag kommer att agera upptagen med kött nu. De är förmodligen bara att fråga mig för något. Det är aldrig en tur till affären utan dem får all skit de vill. De kan vänta.

Slutligen de vinner. Jag kan inte koncentrera mig. Jag kan inte ignorera dem.

VAD?! Det kommer att innebära. Det kommer ut sårande. Men det är hur jag har tänkt det, eller hur? Mina tankar, min agenda, mitt liv är viktigast just nu. Rätt? Hur vågar de stör. Rätt?

Ingen svarar. Så jag säger det igen " Vad är det så viktigt?"

Det fyra år gamla fynd hans röst, "Kan vi lukta på rosor?"

Jag tänker för mig själv "vill du lukta freaking rosor just nu? Jag har en lista full av skit jag behöver köpa. Jag kommer sedan att gå hem och lägga allt skit borta och då oundvikligen laga middag med all skit jag har precis köpt och lagt undan!"

"Vill du lukta på rosor?" Frågade jag.

"Ja, de är rätt över det," de fyra-år-gammal anges, pekar hans lilla finger mot alla blommor, bara några steg från där vi stod vid deli.

Jag ville skrika. Jag ville säga något egentligen betyder. Jag ville hitta ett sätt att få honom att inse varför vad jag gjorde var långt viktigare än att lukta på en ros. Men (tack och lov) är det enda ord jag kunde hitta var "Varför?"

Hade jag vetat.

Hade jag vetat hans svar kommer att vara så fantastiskt, så enkelt, så hjärtskärande, så sant, jag kan ha sett honom i ögonen. Jag kan faktiskt ha varit att betala full uppmärksamhet. Jag kan titta bort från den jävla kallskuret. Jag kanske har sökt hans ansikte för att hitta svaret på hur en fyra-åring kan vara så otroligt förälskad i livet.

Men jag var för upptagen med mitt eget liv och bakom mig hörde jag honom säga, "Eftersom jag har aldrig luktat ett steg före."

Ibland är vi alltför upptagen , för trött, för överväldigad för att inse att varje dag saker som vi ser och inte kan vara något helt nytt för våra barn.

Med detta i åtanke, jag hoppade genast in i "mamma i år" - läge. Med hjälp av denna situation som en lärande upplevelse, med livsmedelsbutik blomsterarrangemang och vända dem till livets lärdomar. Jag lovade barnen att vi skulle plocka upp henne klistermärke när vi kom ut till parkeringen (eftersom hon fortfarande var mumlande om hennes prinsessa "sjukare") och vi åkte till blommor så att vi alla kunde känna lukten av rosor.

Efteråt gick vi tillbaka till affären och köpte ett litet urval av kött, ost och bullar att ta med sig till den hemlösa mannen som satt utanför på trottoaren. Jag tog dig tid att förklara att vissa människor inte har ett hem eller mat att äta och vi måste vara tacksamma för det vi har och försöka ta dig tid att hjälpa andra när vi får chansen.

Den sak om livet är att vi aldrig riktigt vet när vi kommer att ha en stund som tar våra andetag bort. En stund där vi får lära sig eller lära ut något. En chans att göra något för första gången. En chans att göra något som är så simpla att du men kan betyda så mycket för någon annan. En chans att förändra någons liv.

Du kan lämna butiken jag kände mig riktigt bra om mig själv. Jag tog tid att lära mina barn något. Jag tog tid att förstå att mitt lilla barn, som klistermärke var något viktigt. Jag tog tid att låta mina barn göra något de hade aldrig gjort innan .

Men när vi gick ut genom dörren, körde en bil av och jag såg den lilla prinsessan "sjukare" (ja, en som var "alltför smutsigt" att hålla sig till något längre) stick rätt att det är däcken så det åkte bort och den hemlösa mannen var redan borta.

När vi gick till bilen min fyra år gamla sade, "Nu när man inte får äta ikväll." Och plötsligt min agenda, min deli kött val, mina tankar, mitt liv var inte de mest viktiga saker. Och jag insåg att det kanske, bara kanske det finns ingenting som är så viktigt, så brådskande, så tiden känsliga att vi alla kan inte bara ta en stund att stanna upp och lukta på rosorna, om du aldrig har känt doften av en ros eller luktade tusen rosor, eftersom man aldrig vet när den möjligheten kommer att komma igen.

ADVERT

Lägg till din kommentar