4 Saker som Mina Söner Behöver Veta Om PMS

Mina barn var unga, när jag förklarade PMS till dem. De var 9, 7 och 6 för att vara exakt. Jag hade rasar PMS och vi var i bilen tillsammans i över en timme, vilket kan vara en farlig kombination. Jag hade en kort stubin på morgonen, och jag visste det.

Jag hade tappat den för många gånger, jag hade fel, jag var kramp, jag var orimligt, jag var känslosamt, jag ville äta en skål med kladdkaka, och jag var uppsvälld—alla av det, hela nio .

Så på vägen för att plocka upp en familjemedlem, som skulle följa med oss för lunch på vad som var tänkt att bli en vacker lördag, jag bad om ursäkt till dem. Jag bestämde mig sedan för att förklara för dem lite om PMS och hur vissa kvinnor har svårt med det. Jag berättade för dem att vi ibland blir hungrig, crabby, eller väldigt ledsen och att PMS kan göra våra känslor mer intensivt.

Alla var tysta. Alla godtog min ursäkt. Jag kände mig som mamma i år. Skiffer var torkas ren, och vi kan gå vidare med vårt drömmande lördag.

Och det gjorde vi. Vi träffade vår gäst med öppna armar, fångas upp av havet i en vacker stad, och på väg till lunch där våra läckra dag kom till en skrikande stopp. Så vi satte oss ner för att äta lunch, min son var tippa tillbaka i sin stol, att leka med sin kniv, och blåser omslaget av sin halm över restaurangen. Efter att ha talat om för honom att sluta med det och använda hans sätt att vara—för tredje gången sade han (mycket högt) något som fick mig att se rött (fan, jag tror faktiskt att jag såg lila—tro mig, det är en sak).

"Du är bara arg på allt jag gör eftersom du har din tid!" skrek han tillbaka.

Musiken slutat. Allt börjar röra sig i slow motion. Kvinnors ögon putade; männen tittade bara på golvet. Servitriser trippade försöker komma bort från vårt bord så fort hon kunde. Vår lunch gäst kunde inte titta på. Hon bokstavligen vände hon på huvudet för att titta bort så snabbt, men på grund av sin position vid bordet, hon hade ingen annanstans att titta, så hon satt där med näsan tryckt mot väggen, bokstavligen.

Jag ursäktade mig själv naturligtvis. När du ser lila, du är i en mycket, mycket dålig plats och bör inte vara i närvaro av små barn, eller någon annan för den delen.

Sedan den dagen har jag haft en del saker att säga att båda mina söner:

1. PMS är riktiga.

Min PMS är verkliga, och de flesta kvinnor drabbas av vissa symtom . Jag försöker att inte använda det som en ursäkt för mitt beteende, men ibland gör jag. Är det rättvist? Nej, det är det inte. Om din far gick in genom dörren efter jobbet och agerade som avkomma till the Incredible Hulk och Cookie-Monster, jag skulle säga något till honom om det. Skulle jag prata med mina flickvänner och klaga bakom hans rygg om det. Det är allt fint och bra om du behöver klaga på min (mycket säker) humörsvängningar, men gör det på en plats där jag inte gillar minst fem km bort.

2. Om du ska nämna att det stör dig, gå vidare med försiktighet.

Jag tror att skrika det från taket (eller ett bord) är OK? Nej, naturligtvis har jag inte. Jag vill att du ska behandla det som något annat som kan vara ett känsligt ämne, med medkänsla. Jag vill att du ska vara försiktig med hur du närmar dig det. Jag vill att du ska vara utbildade om många kvinnor-relaterade saker för att någon gång kanske du har en fru och sedan en dotter.

Det är ett sätt att göra detta. Mitt förslag är att lugnt förklara hur och varför det stör dig. Att följa upp detta genom att lämna en påse Doritos på disken och kör bort rekommenderas men inte helt nödvändigt. Också, det är aldrig OK under några som helst omständigheter uttala fraser som "på rag," "ridning bomull ponny," eller "bitch witchy vecka." Nej, bara ingen .

3. Välbefinnande skulle vara trevligt.

Du vet hur mamma gillar att ta hand om dig när du är sjuk? Du ser hur din far kan inte gå upp och få något när han har en förkylning? Vi gillar alla att tas om hand när vi inte mår gott. Det är synd att en kvinnas livmoder kontrakt varje månad, därför att sätta en enorm press på resten av hennes bäcken, men det är så det går till. En liten välbefinnande skulle vara trevligt. Ingenting är alltför påfrestande är begärs av er, bara lite choklad och kanske en fot gnugga.

4. Behöver inte vara en dickweed om det.

Den största sak att komma ihåg när det kommer till PMS är inte att vara en dickweed om det. Prata om det med kvinnan i ditt liv eller inte, och huruvida eller inte du skämma bort henne är upp till dig. Bara inte någonsin vara en dickweed. Det förmodligen inte kommer att sluta i din fördel.

Jag inser att detta verkar inte rättvist och att du kan stå ut med humörsvängningar, cravings, och tårar en gång i månaden. Men en kvinna som gav dig liv, och med all respekt, att försöka föreställa sig förbi en grapefrukt genom din penis hål, då kan du komma tillbaka till mig på rättvisa faktor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar