Vad Min Näst Grader Lärde Mig Om Egenvård

"Har du inte älskar dig själv först?"

Detta är hur min snart åtta år gamla svarade att höra mig säga att jag tänker på honom först, alltid.

"Du säger alltid till mig att det viktigaste är att älska dig själv först," min son sa. "Så, du bör sätta dig själv först, eller hur?"

Jag älskar att vara skolad av mina barn, speciellt efter en vecka där jag hade faktiskt inte sätta mig även i topp fem.

"Ja, ja. Du bör alltid älska dig själv först och du bör alltid se till att du är en prioritet. Eftersom alla inte alltid kommer att hålla utkik efter vad som är bäst för dig....men det förändras när man blir förälder. Jag måste tänka på dig först. Jag vill!"

"Men vem sätter du först?"

Herren, herren. Han är som Oprah av andra klass. Han har en gåva för att upprepa tillbaka mitt random liv lektioner på de mest olämpliga tider och då är jag inte ens säker på att han lyssnar. Han är, tydligen, att alltid lyssna.

Dessa är de stunder jag är glad att jag tar mig tid till att upprepa dessa meddelanden till honom och att de håller. Dessa är också de gånger jag önskar att jag hade svar på hans uppföljning av frågor.

Jag har arbetat hårt de senaste månaderna för att göra min hälsa , lycka och välbefinnande prioriteras. Jag är skyldig det till min familj men, viktigast av allt, för mig själv. Jag tar mer tid att förbereda och laga hälsosammare mat. Jag tar mer tid för att planera en träna eller köra varje dag och inte känna skuld för att ta tag i de trettio till fyrtiofem minuter mig tid. Jag har arbetat hårt för att lyssna till mig själv och min kropp när jag behöver en paus, både mentalt och fysiskt. Och på grund av att jag tycker att de senaste två månaderna har jag varit en mycket bättre mamma, fru...person.

Men jag kan fortfarande inte göra mig själv till en prioritet. I dag-till-dag shuffle, att träna ofta händer på 10 p.m. Sova ibland få offras. Jag kommer ofta att annullera en plan eller något "extra" jag hoppades på att göra.

Men hur ska jag förklara för mina barn att jag är OK med det? Det är en del av att vara en mamma, en förälder. Och att en dag, han kan också känna behovet av att sätta sin partner eller barn först.

Jag vill att min son ska se till att det är OK att ta hand om dig själv. För en svart pojke i detta land, jag tror inte att jag kan stressa honom tillräckligt för att han måste sätta sig själv först. Att inte göra det, i vissa fall, kan vara farligt. Han behöver veta att älska sig själv först är nyckeln till att vara glad. Och när du är glad, du har möjlighet att ge till andra utan att göra avkall på dina egna behov. Men det är en ständig balans. Och att älska någon mer än du älskar dig själv är oförklarliga att en kille som i första hand fokuserar på sina kompisar och håller på att utarbetas i NBA.

Jag hoppas att jag föregå med gott exempel för min son. Jag hoppas att han ser att jag faktiskt älskar mig själv och förstår vikten av att göra mig själv till en prioritet. Jag hoppas att han ser också att det finns inget jag inte skulle gärna offra eller ingenting jag inte skulle göra för att se till att han lever fullt ut, lyckligaste liv han förtjänar.

"Mamma? Du kan gå tillbaka till bokklubb."

"Vad? Boka online club? Jag slutade gå år sedan!"

"Jag vet. Jag var ledsen om du lämnar på natten. Men jag hörde Ama säger att de skulle vilja ha dig tillbaka. Jag är nu bra med dig gå."

Dessa pass kommer att hända. Även om de börjar på 10:30 Och de nätter kom tillbaka — även om det är två år senare.

ADVERT

Lägg till din kommentar