Min Son Slog Hans Översittare I Ansiktet, Och Nu Är De Vänner

Min telefon ringde ca 10 minuter innan jag skulle plocka upp min son från högstadiet. Han gick i sjuan och hade vuxit lugnt de senaste veckorna. Jag försökte prata med honom, men han var ett valv och skulle inte låta mig. Det verkade som att denna förändring skedde över en natt — en minut att han inte skulle sluta prata, och nästa blev han alternativt stoisk eller moody'. Jag chalkat det upp till puberteten och höll kontrollera med honom. Fortfarande ingenting.

Även med denna drastiska förändring i beteende, när jag såg att det var skolan som ringer, jag tänkte att det var något litet. Han kanske har glömt något och behövde mig för att ge det till honom? Men han ville inte glömmer något. Det var det viktigaste, och vad hon sa till mig i andra änden av telefonen lämnade mig i misstro: "Din son sa att du skulle vara här snart för att plocka upp honom, och jag behöver dig för att komma in på mitt kontor, så kan vi ha ett möte. Han slog någon i dag och kommer att straffas, men vi måste ha en diskussion om det."

"Jag tror att du kanske har fel nummer. Min son inte slå folk." Jag bokstavligen sagt. Det kändes som det var säkert ett misstag. Jag hade aldrig ens hört ett pip om alla dåliga beteende form hans lärare i alla sina åtta år i skolan. Säkert han skulle aldrig dra ut och slå någon. Det är inte något han någonsin skulle göra.

Förutom att han gjorde.

"Han som sitter bredvid mig. Jag kan försäkra att han gjorde punch någon. Jag kan inte säga vem. Jag kan bara berätta för er att det var mycket förargad, och på grund av detta, kommer de att både tjäna en in-house suspension i morgon."

Drivande för att plocka upp honom kändes som en evighet. Jag var hysterisk. Ska jag homeschool? Varför skulle han punch någon? Vad kommer att hända nu? Vad gör jag för fel? Jag suger på föräldraskap. Jag vet inte hur man gör detta.

Mitt grepp om ratten var så tajt mina händer gjorde ont när jag klev ur bilen och sprang inne. Så fort jag kom till jobbet och såg min sons ansikte, det var allt jag kunde inte ta honom och krama honom. Han kämpade tillbaka tårarna — min son som såg mer ut som en man än en 12-årig pojke. Han stod längre än mig och hade en storlek 10 sko, men i själva verket var han fortfarande en pojke.

Jag stod emot frestelsen att sidan med honom innan jag hörde hela historien, men så fort jag satte mig ner och frågade honom vilka han hade träffat, sa han namn-och det hela blev klar som kristall. Den här pojken bestämde han sig för att slå i ansiktet hade varit mobbning honom och hans vänner sedan dagis. I andra klass, hade jag sett honom göra det mitt framför hela laget, och jag stod upp för min son då. Det generade honom djupt, men jag brydde mig inte. Mama Bear har ingen skam.

Trakasserierna slutade inte. Han skulle följa honom på lekplatsen, göra narr av hans skor, retas alla som blev hans vän. Jag skulle fråga honom om detta minst en gång i veckan, och med förtroende för att han skulle säga, "Det stör mig inte mamma. Att han inte har några vänner. Det är därför han är elak."

Jag talade med lärare ett par gånger, och de försäkrade mig om att det var en konflikt hanteras, och medan jag tror att de gjorde allt i sin makt, min son talade aldrig upp och tattled på honom. Han bara inte tro att det var rätt sak att göra. Eftersom det inte verkar påverka sin vänskap, skolarbete, eller självkänsla, jag skulle kolla på ibland och var mycket stolta över vägen han var hantera situationen . Jag ville inte pressa sina gränser ytterligare.

Spola framåt ett par år, kasta i vissa testosteron, och min son hade precis fått nog, och på denna dag, det hände på huvudet när hans bully fick i hans ansikte och sade," Du skulle aldrig slå mig." Min son sa att han inte ens vet vad som hände. Han minns inte faktiskt träffar honom. Han minns bara att höra ett knäppande ljud som hans knytnäve träffade hans bully ' s ansikte.

Jag är så tacksam för att min son inte göra någon skada till detta barn och lärare var där för att bryta upp det och ta dem båda till kontoret. Det gjorde inte får registreras med en smartphone. Det gjorde det inte trappas upp till en fullt utvecklad kamp, men det var tillräckligt för att skrämma de levande skiten ur mig och får mig att fråga varje föräldraskap flyttar jag någonsin har gjort.

Jag grät den natten, kan inte sova, har så många tankar rusar genom mitt huvud: Jag vill att han ska vara en anständig människa, utan att vara en dörrmatta. Jag bokstavligen inte vet om vad han gjorde var rätt eller fel. Jag vet hur man byter blöjor och stanna uppe hela natten med honom om han har maginfluensa, men detta har jag ingen aning om hur man gör detta.

Och medan jag tolererar inte våld, jag har också sagt till mina barn att de inte förväntas ta skit från någon, och den dagen min son bestämde att han behövde för att få ett slut på skiten på ett sätt för lärare, personal, och hans föräldrar kunde inte.

Det har inte varit några slagsmål med hans bully sedan. I själva verket, de är vänner nu och har flyttat tidigare händelsen. Kanske min sons knytnäve i hans ansikte ödmjuk honom? Jag är inte säker. Jag vet bara att han inte längre bryr sig om min son, eller hans vänner, efter nästan åtta år av plåga.

Jag lär mina barn om att använda sina ord, för att få en vuxen och be om hjälp. Men det är klart att ingen av dessa saker och ting fungerade i det här läget, utom min son som visar hans bully att hans beteende inte var välkommen längre. Jag finner frid i att veta att mitt barn har sina gränser och kommer att skydda sig själv när han behöver. Jag kan inte längre känna sig som en dålig mamma med en våldsam barn. Jag känner mig som en bra mamma med en stor kille som inte är perfekt, men kan navigera sin väg genom världen bara bra.

ADVERT

Lägg till din kommentar