Min Son Är Ett Drama Om Kungen. Ja, Pojkar Kan Vara Dramatiska Också, Gott Folk.

Jag skulle aldrig kunna vara en aktör. Jag är alldeles för självmedveten. Jag älskar att titta på TV och filmer, och jag beundrar vad många av dem har möjlighet att göra, men det är inte för mig. (Inte för att någon frågade!)

Min 6 år gamla, men kan ha en framtid i rampljuset. Inte nödvändigtvis för att han är bra på att låtsas (han är) eller att han är en bra lögnare (han få det), men eftersom dude älskar att sätta på en show!

Det är inte en komplimang. Min son är en rakt-upp-drama queen — ursäkta mig, ett drama king — och det dödar mig. Just den här morgonen fick han upprörd när jag av misstag gav honom mammas strumpor som ser ut exakt som hans strumpor med undantag för det faktum att det är rosa på dem. Rosa är verboten! Trots mina försök att hjälpa honom att växa upp utan ofta godtyckliga kön väggar i onödan begränsa sina erfarenheter och perspektiv, just nu "Ew! Flickor!" genen är stark med detta.

Vad är inte stark med den här killen? Skam.

Tja, det är inte helt sant. Det finns vissa saker som han är för blyg för att göra, som att tala med främlingar eller vara i centrum för uppmärksamhet i det offentliga, eller att göra pappas drömmar genom att acceptera en jobbintervju assistent inbjudan att vara en extra i David Simon HBO visar att de filmade på vår gata i höstas. Men vad han oförklarligt har inga problem att göra? Kasta full-on, höst-to-the-floor vredesutbrott i mitten av butiker och restauranger, och parker och på trottoarer.

Jag ser inte en massa av skam det. Och medan jag tror att det är bara om inte större vapen i livet än att gå igenom det utan en tillstymmelse av själv-medvetande eller skam (motargumentet: Donald Trump), ibland vill jag att min lilla killen att äta äpplet från det förbjudna trädet så att han ska vakna upp och inse att han är pinsamt sig själv. Eftersom dessa passar måste sluta.

Speciellt eftersom han är mest bara hamming upp det för uppmärksamhet.

Det är inte bara en disciplinär sak. Dude gupp hans knä, och det är drama tid. Tappar sin mini-muffins? Drama tid. Nästan resor? Drama tid. Jag har inte hört så mycket överspända ylande eftersom MTV avbryts att Teen Wolf visa att jag aldrig såg en enda sekund av (Teenage varulvar som ser ut som manliga modeller? Jag tror att det är säkert att anta att det fanns en hel del överspända ylande).

Utmaningen, som det är med mycket av föräldraskap, är att separera min ålder-som bygger förväntningar för min sons beteende från verkliga legitima skäl för det. För även om han är 6 och det är lätt att säga att 6-åringar borde inte ha dessa utbrott längre — och i mina värsta stunder, jag säger bara att, ofta med svär! — det är också förståeligt, eftersom vi hade ett barn för nio månader sedan.

Min 6-åriga avgudar sin lillebror, och deras större-än-planerade åldersskillnaden gör något av en " grace period där de inte konkurrerar på leksaker eller TV-program, avsevärt begränsa eventuella konflikter. Men åldersskillnaden är inte så stor som min son kunna ha ett liv oberoende av mig och min fru, och det finns en viss rivalitet som händer. Han behöver fortfarande vår uppmärksamhet, och när det är en bebis att ta hand om, han oundvikligen blir mindre av det än vad han är van vid.

Det är lätt att glömma bort, särskilt när man har en bebis att ta hand om, att en 6-åring som nästan kan typ ta hand om sig själv (läs: kan säkert spela av sig själv i ett annat rum) är fortfarande bara 6 år gammal. Och att efter fem år styr och ställer, han är inte längre den enda spelet i stan. Med allt detta kaos, lite beteendemässiga volatilitet är att vänta.

Jag önskar bara att det var lite mindre explosiv, lite mindre offentliga, och lite mindre ofta. Vi får där.

ADVERT

Lägg till din kommentar