Natten Min Son Dog Nästan

Jag håller i honom mer tätt än de andra. Jag gör detta eftersom han är av naturen mer tillgiven, men mer än så, eftersom jag nästan förlorade honom. Inte i en stormarknad, men att en freak sjukdom. Min äldsta son dog nästan av kors vid fyra års ålder.

Det var en vanlig fredag kväll i oktober, för tre år sedan. Han hade utvecklat en kall och vi förberedde oss för första kors av året. Vi satte våra två pojkar i säng. Jag gick ut för att köpa en luftfuktare. Jag kom tillbaka en halvtimme senare, ställa upp på deras rum, hörde ljudet av grov pre-kors andning, och gjorde mig redo för vad som kan komma – förmodligen en resa till läkaren på morgonen efter en sömnlös natt. Vi hade gjort allt detta många gånger förr.

Ca 15 minuter senare, jag tyckte att jag hörde ett ovanligt ljud från deras sovrum, så jag gick in för att kolla. Jag hittade min son stryk runt i sin säng, kippar efter andan. Jag snabbt tog tag i honom och förde honom in i vardagsrummet. På mindre än en minut, han var ryckningar i mina armar, blir blå och jag fick ringa 911. Samtidigt på telefonen, han slutade andas och telefonsamtal förvandlades snabbt till operatören att instruera oss om HLR. Jag minns de stunder så klart. Vi lade honom på golvet vid ytterdörren, där ögonblick tidigare hade vi varit prepping att stressa honom till ER, och min man utfört HLR på sin egen son. Jag stod där och tittade på skräck, förlamad. Hela hans liv blixtrade framför mina ögon och i misstro, undrade jag om det var så här det skulle sluta. Precis som denna? Egentligen? Så fort?

Jag var skakad från denna fasansfulla reflektion vid ingången av 10 brandmän. Jag hade aldrig ens hört de två firetrucks och ambulans anländer – jag hade inte hört sirener. De plockade upp honom och förde honom in i vardagsrummet, högg av hans favorit gröna pyjamas, och började arbeta på honom. Det var inget jag kunde göra för min lilla pojke. Hans liv var helt ur mina händer. Min hjärna gjorde konstiga saker som att fokusera på hur intressant det var att de ville att hans bilstolen att bandet gurney. Jag visste inte att de transporteras barnen gillar det. Innan jag visste ordet av det, de var wheeling honom ut genom dörren till ambulansen.

Han var inte stabil. Hans syre var mycket lågt, så där rakt framför vårt hus, på baksidan av ambulans, fastspänd i sin Cowmooflage bilstolen, de intubated honom. Min man och jag satt på trottoaren, omgiven av nyfikna på åskådare, och grät. När jobbet var gjort, jag hoppade in i framsätet av ambulans och så åkte vi till Children ' s Hospital. Det var de längsta 15 minuter av mitt liv. Jag minns att jag frågade ambulans föraren om min son var på väg att dö. (De saker de brandmän måste vittna och de samtal de måste ha!) Han försäkrade mig om att han skulle leva. Och det gjorde han.

Efter ett par dagar på IVA, och en hel del steroider, han kom ut av det. Inga permanenta skador.

'); // ]]>
[inline_ad]
Det är en svår sak att beskriva hur det känns, som en förälder, att titta på dina barn nästan dör. Det är en känsla av total hjälplöshet, ungefär som att försöka få tag i ett rep som du inte kan nå när du faller från en hög höjd. Du inser akut, på ett ögonblick, hur mycket du älskar detta barn och hur mycket han har påverkat ditt liv. Du inser hur mycket du vill inte leva utan honom. Du skulle göra vad som helst för att försäkra sin överlevnad. Det är så mycket mer än att ta ett djupt andetag av lättnad när han faktiskt dra igenom, det är mer som andetag du kan ta om du räddades från att drunkna. Tre år har gått och jag fortfarande befinner mig känslomässigt när oktober rullar runt. Jag har fortfarande återuppleva den natten ibland. Jag har fortfarande den gröna pyjamas topp, skurna i halv höger fram. Jag klarar inte av att titta på det, men jag kan inte bli av med det. Jag vill att han ska ha det som ett påtagligt bevis på mirakel för sin överlevnad. [inline_ad] Även om jag inte hör dem den natten, jag borsten när jag hör sirener. Jag vill fortfarande att krama varje brandman jag se. Jag ryser fortfarande vid tanken att om jag inte hade gått in för att kolla på honom, jag skulle ha mest sannolikt hittade honom död nästa morgon. Denna vecka är min son kom hem med en skola i uppdrag att göra en tidslinje över sitt liv. Vi drog ut fotoböcker som jag gör för att varje barn för varje år av sina liv (min enda hobby i dessa dagar). Han började läsa dem omslag-att-täcka högt. Det var mycket skratt som han sökt igenom hans barn och toddlerhood. Och så fick han till berättelsen om natten han dog nästan – en natt som han har absolut inget minne av. Han läsa berättelsen högt och innan jag visste ordet av det var en paus, och tårarna rann nedför hans ansikte. Han slutade läsa för att ge mig en kram och en puss. [inline_ad] Och sedan, utan ansträngning, och han vände sig på sidan och fortsatte vidare. Som ögonblick av honom att vrida på den sidan hålls lysande symbolik för mig. Han är fortfarande här. Hans liv fortsätter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar