Lite Romantik Verkligen Är Nödvändigt Att Hålla Ett Äktenskap Stark

När min man och jag var på första dating, vi tillbringade de första månaderna av vår relation på lång distans. Och eftersom vi umgicks innan iRomance ålder, vi kunde inte lita på FaceTime, skicka sms och sociala medier för att hålla saker varma och ångande. Snarare, vi hade telefonsamtal, kärlek brev via snigelpost, och en och annan överraskning vård paket. Vår uppvaktning är en återgång till en svunnen tid.

Ärligt talat, det var ganska förbannat romantisk måste jag säga. Jag njöt av att komma hem från jobbet för att hitta ett brev som han hade skrivit, eller en dum kort. Och på den dagen skickade han mig en flaska fylld med sand från stranden gick vi på vår första dejt, jag visste att han var en "keeper". hans gester från tusentals kilometer bort, berättade att han tänkte på mig och hjälpt mig att känna mig som är ansluten till honom på dagarna att långa avstånd romance kändes svårt att hantera.

Sedan, naturligtvis, vi gifte oss. Och köpte ett hus. Och hade barn. Romance var i form av "jag ska göra 3 på morgonen utfodring så att du kan sova," och "Baby, gå vidare och få den uppgraderade tvättmaskin och torktumlare," Vi som var anslutna, visst, men den varma eldar önskan hade svalnat till en ljummen kopp kaffe att vi alltid har glömt att värma upp.

Och det funkade, ett tag. Under de år, vi gjorde vårt bästa för att sätta romantik först, men let ' s face it: Barn suga livet ur middagar med tända ljus och lugna stunder bakom låsta dörrar. Vi satt sig in i rollen som stödjande kamrater och valde comfort stabil föräldraskap över passionerad affär vi hade när vi var unga. Romantik var det en lyx att vårt kaotiska, tid knastrade liv gick inte råd med. Romantik var det inte nödvändigt eftersom vi var efter detta skede, eller hur?

Det var inte förrän vi befann oss som kämpar i vårt äktenskap att jag började tänka att romantik är nödvändiga i varje förhållandet skede. Kanske inte sopa Pretty Woman stunder med Richard Gere rädda Julia Roberts i en vit limousine, men ganska målmedveten stunder som delas mellan ett par som hjälper till att släta ut ojämna kanter av en långsiktig unionen.

I en av våra terapi sessioner, vår terapeut förklarade begreppet "vi ögonblick": tanken att ett par måste skapa stunder de värnar för att använda som ett stöd till konfliktlösning. Rista in tid för datum nätter, tyst tid att återkoppla, eller tid att bara njuta i av ett glas vin på altanen medan barnen vraket huset, par kan reparera små sprickor i deras relation grunden. Att lära sig att lyssna till varandras love språk mitt i ljudet av ditt dagliga liv är avgörande för livslängden av varje relation. Positiva gemensamma upplevelser kan göra en värld av bra mot sprida tuffa situationer eller hjälp en frånkopplad par ihåg vad det var som köpte dem tillsammans .

Nyligen hade jag en diskussion med en vän om romantik kontra sällskaplig partnerskap i en relation. Han hävdade att par som förväntar sig att man känner romantisk hela tiden skulle känna ett generellt missnöje i deras förhållande, särskilt om en partner är mer engagerade eller bättre på romantiska gester. Han sade att, ibland, Hallmark, Disney-erad version av romantik som filmer och tv-bombardera oss med dagligen kan göra ett par anser att de inte gör tillräckligt för att vara romantiska. Han sade att en romans inte var nödvändigt efter ett tag eftersom par kan finna lycka i sällskap. I grund och botten, vi kom överens om att vara oense att romantik är inte nödvändigt i ett förhållande, men jag respekterar hans åsikt, och jag kan förstå hur TV: s version av romantik kan lämna oss känslan deflaterat ibland.

Romantik bör inte vara en förväntan, naturligtvis. Det motverkar syftet. Romantik behöver utföras och ingå i den dagliga rutinen av våra liv. Som min man och jag har arbetat för att finna vår väg tillbaka till vår romantiska själva, jag hitta som romantik, som äktenskap, tar tid och ansträngning. Romancing din partner och att vara närvarande i nuet är inte lätt, och vissa dagar när jag är frazzled och fånga en glimt av mig själv i yoga byxor och en messy bun, att jag definitivt inte känner mig romantisk. Men den enkla handlingen att vara snällare mot min make, eller berätta om ett speciellt minne till honom över ett glas vin har hjälpt mig att inse att jag inte kan leva utan lite romantik i mitt liv. Jag behöver det för att känna sig uppfyllda. Det verkar som att han gör det också.

På ett bröllop i höst, min man diskret begärt vårt bröllop musik från DJ. Som bekant melodi träffar luften i fallfärdig lada uppträdda med mjuk globen lampor (hipsters, suck), mina ögon mötte hans och år av äktenskap smält bort. Plötsligt var vi som ungt par som just har börjat, och jag kunde nästan känna sanden och ocean breeze från stranden där vi hade vår första dejt. Vi är inte som par längre, inte genom en lång sträcka, jag vet. Men jag har fortfarande en flaska av sand som han har sänt mig för så många år sedan för att påminna mig om hur långt vi har kommit.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar