Om Ditt Barn Får Strep Ofta Kan Detta Vara Anledningen Till Att

Jag fick inte streptokocker i halsen tills jag var i mina sena 20-årsåldern och hade två barn. Jag antog att detta var på grund av min övermänskliga immunförsvaret. Det var något i stil med vad Järv hade i X-Män, bara för jag inte har klor, ilska frågor, och sex appeal.

Dock visar det sig att jag bara skulle varit bra om att tvätta mina händer och inte låta främlingar att faktiskt hosta i min mun. Att få barn förändrades allt.

Min son, Tristan, var två och han kom ner med halsfluss. Sedan, under värmen av infektion, han försökte att faktiskt sätta sin mun i min mun (jag önskar jag var att överdriva) och — bam! –Plötsligt förstod jag varför streptokocker i halsen sög så illa. Sedan, under flera år, Tristan kom ner med strep var några månader. Jag var fortfarande i college vid den tiden, hade hemsk försäkring, och allt sög på alla nivåer av allt. Mentalt, känslomässigt, ekonomiskt, som du kan föreställa dig.

Runt 2010, när min son var tre, nästan fyra, jag frågade läkaren varför Tristan var att få halsfluss så ofta. Han bara ryckte på axlarna och sade, "en Del barn gör det." Inte precis det svar som jag var ute efter, men det visar sig, att jag inte var den enda som ställer frågan. En studie som nyligen publicerades i Science Translationell Medicin var författad av en grupp läkare som försöker att räkna ut exakt varför vissa barn få streptokocker i halsen om och om igen, och vissa inte.

För dig som kanske aldrig har haft nöjet, eller du har aldrig gjort mer än att bara nicka på läkare och acceptera din antibiotika varje gång du diagnostiserades (inte må dåligt, jag gjorde samma sak innan du skriver denna uppsats), här är en snabb genomgång av vad streptokocker i halsen faktiskt är. Enligt Populär Vetenskap ", Ungefär 600 miljoner människor årligen världen över att bli smittad med grupp A-Streptokocker, eller Streptococcus pyogenes, som är en bakterie som orsakar dina tonsiller svullna upp, ofta tillsammans med feber."

Så detta är inte ett virus, det är en bakterier . Och det kan bli riktigt farligt om det inte behandlas, så om du eller ditt barn kan ha halsfluss, måste du besöka en läkare. Antibiotika brukar klara det rätt upp. På en sida notera, medan de flesta människor får en strep infektioner i deras hals, du kan få det i andra liknande platser (trumvirvel vänligen) ditt anus. Det kallas Perianala (säg "par-ee-AY-nal") strep och är en infektion i huden runt anus. Ja, jag frös lite om det också.

Men tillbaka till halsfluss, för vissa barn, som min son, det är en vanlig sak. Så vanlig att halsfluss kan verkligen såra en barnets utbildning på grund av missade skoldagar . På toppen av saknas på viktig utbildning, barn som får återkommande halsfluss också har att ta många anfall av antibiotika, vilket inte är bra för de aktuella antibiotika resistens problem eller för deras tarmflora. Att ha regelbundna streptokocker i halsen kan vara skadligt i ett antal områden.

Enligt studien, för att försöka gå till botten med vad som orsakar vissa barn att plocka upp denna bakterie mer än andra, forskare samlas barn från San Diego-området som hade återkommande halsfluss, matchade dem med liknande barn som fick vanlig halsfluss, sedan tittade man på olika markörer för deras immunsystem för att se vad som skiljer sig åt mellan de två grupperna.

Lyssna nu, studien kommer in några ganska hard core-bakteriell och biologiska information som gick en bit över mitt huvud, men i grund och botten vad det hela kokas ner till är att tonsiller är en del av immunförsvaret. De har platser inne i dem kallad germinal centra, som producerar och gammal olika typer av immunceller. Nu, en del barn helt enkelt inte producerar så många immunceller. Och inte lite... men med en hel del. Som 12 gånger mindre.

Nu kanske du frågar, vad betyder allt detta?

Det är en bra fråga eftersom det är en förstudie. I grund och botten, läkare har ett svar nu när föräldrar gillar mig fråga varför deras barn har strep för den miljonte gången och fick nada från läkare utanför "det bara händer". De fann också att detta är sannolikt en genetisk fråga. Och jag måste säga att det hela verkar konstigt för mig med tanke på att jag aldrig fick halsfluss, och min son fick det hela tiden. Jag gillar inte att göra det öppet, men jag kan nog skylla på sin mamma för dessa gener. Men håll ut, bli inte arg. Hon gav honom också fantastiska ögon och förmågan att läsa mycket snabbare än jag någonsin kunde, så jag antar att det hela jämnar ut.

Vad denna undersökning egentligen gör är att tillåta läkare att ta det första steget i att förstå återkommande halsfluss. Detta gör det också lättare för läkare att potentiellt skärmen för barn som löper hög risk att drabbas av återkommande halsfluss, och ge rekommendationer för att förhindra att det framöver innan det händer. Nu vet jag att de av er som levt genom streptokocker i halsen kanske inte tycker detta är väldigt skönt. Du är förmodligen redan över det, men tänk på dina barn, eftersom detta är naturligtvis ett steg i rätt riktning för att förhindra fler sjuka dagar och ditt liv kommer till ett plötsligt stopp, eftersom ditt barn har streptokocker igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar