Jag Hatar Att Samhället Tvingar Mig Att Tänka på Min Trans Dotters Garderob

Min dotter åkte till Costco med hennes andra mamma för ett par veckor sedan. De kom hem med den vanliga överlager av frukt, flingor, och toalettpapper. De kom också hem med badkläder. Det är knappt tillräckligt varmt där vi bor för att gå ute utan jacka, men Costco är redo för sommaren med glasögon, leksaker pool och badkläder. Stilar är söt. Kvaliteten är bra. Priserna är bra. Men det är ingen passar tillräckligt bra för att eliminera den rädsla som jag har för min dotter varje sommar när vi är på den allmänna poolen eller lokala stränderna.

Min dotter är transpersoner, och den passar hon kom hem med tvingade mig att prata med henne om vad det innebär att bära som särskilt passar hela sommaren. Nej—det passar sig inte hade något med det att göra. Samhället tvingade mig att ha det här samtalet.

Jag vill infoga en snabb lektion här innan jag fortsätter: När människor är födda, kön de tilldelats baserat på biologiska kön. När en person har en penis, får de en manligt kön markör. När en person har en vagina, de får en kvinnlig markör. Om en person är född med tvetydiga könsorgan, de är intersexuella och kan ges ett kön markör för manliga eller kvinnliga. Men det är insikten om att barnet kommer att låta folk veta sin könstillhörighet när de är tillräckligt gamla för att uttrycka det. Detta beror på att kön är INTE samma sak som det biologiska könet. När kön uppdrag vid födseln matchar en identitet, de kallas cisgender.

När en könsidentitet som inte stämmer med deras uppdrag vid födseln, de anses vara transsexuella. Min dotter fick i uppdrag hane vid födseln på grund av hennes biologiska kön, men vid en mycket tidig ålder (18 månader) berättade hon för oss att hon är en flicka. Vi älskar henne villkorslöst, så vi lyssnade och lärde. Vi följde henne leda. Vi inte bara låta henne vara den hon ville vara. Min dotter inte vill vara med en tjej. Hon ville att vi skulle veta att hon är en flicka. Vi som tillhandahålls, och fortsätta att ge säkerhet och uppmuntran för vår dotter att leva sitt mest autentiska liv.

Men när min dotter kom hem kramade henne en bit Speedo, mitt hjärta sjönk. Hon var så upphetsad, och jag visste att jag var på väg att ta bort vissa, om inte alla, som spänning. Hon är nästan sex, och medan hon har alltid haft stor åsikter och är inte rädda för att dela med sig av dem, hon har nu en känsla av att vara styrd i en riktning bort från den man hon vill gå. Hon ifrågasätter avledning och förståeligt nog vill ha en förklaring eller bättre val om vi berätta henne inte till något. I tidigare somrar, har vi försiktigt styrde våra transpersoner dotter till badkläder med kjolar, volanger, eller shorts. Dessa funktioner används för att dölja sin penis, särskilt när hennes kostym är våt.

Detta görs aldrig att skämma ut henne, men jag har alltid känna skam för att berätta för min dotter att vara som hon är och sedan lägga till en varning eller vit lögn. Jag skulle aldrig berätta för mina döttrar att undvika att bära vissa kläder för att undvika oönskad uppmärksamhet eller överfall—kläder som inte orsakar våldtäkt, hemska människor gör. Men jag shield en av mina döttrar från sårade känslor och risken för fysisk smärta genom att inte låta henne bära kostymer för att belysa en bit av hennes kropp. Hennes kropp är perfekt. Det är frisk och stark och vacker. Oavsett vad hennes delar, bör hon kunna bära ålder lämpliga kläder oavsett kön etiketter på dem.

Min transpersoner dotter är inte problemet. Hennes kropp är inte problemet. Samhället är problemet.

Föreställningen att kön och genus är samma som är problemet. Människor som inte tror på "transgenderism" som är problemet. Folk som tror att föräldrar låter sina barn vara transperson eller tvinga dem att vara transperson inte är problemet. Och alla de människor som väljer att domaren, "att inte få det", och berättar att de har rätt till sitt yttrande om att transsexuella frågor även om det sliter mitt och min dotters existens och självkänsla är problemet.

I verkligheten, min dotter kan bära någon jävla baddräkt som hon vill. Problemet är att väntan på personer, behandla henne med ett urval av åtgärder vid oavsiktliga okänslighet för avsiktlig hat skapar skam, besvikelse och rädsla för att INGEN ska behöva uppleva när de satte på en artikel av kläder.

När min dotter visade mig sin nya inköp, jag gav hennes andra mamma en blick som var en del Vad tänkte du? och en del Usch, det är klart du var tvungen att köpa det, hon är tillåtna att bära som passar lika mycket som sin syster. Jag skulle ha gjort samma sak. Hon fångade min blick och snabbt berättade för mig att hon försökte förklara för vår dotter att människor med penisar brukar inte bära åtsittande badkläder. Det är bäst att hålla vår hud och våra kroppsdelar skyddas och shorts eller extra lager hjälper till med det.

Jag instämde. Vi skämtade också om att vi inte vill ha något att falla ut, eftersom ingen vill ha det. Och det gäller brösten också. Vi vill skydda huden från solen med kostymer som omfattar större delen av vår kropp, och vi vill att det passar för att hålla våra privata delar i schack.

Alla mina barn hade ett gott skratt över bröst falla ut i badkläder, och min son påminde hans syster som han har på sig shorts för att hålla sin penis från att falla ut.

Vi talade inte om för henne att hon inte kunde bära en baddräkt, men hon visste. Jag skulle kunna berätta förresten hennes upphetsning gick ner. Jag skulle kunna berätta förresten hon tittade ner på sig själv som hon hade på sig sin nya inköp. Och när hon föreslog att hon bara bära den här baddräkten när hon är "med min familj," jag visste att hon visste.

Hon visste att jag inte vill att hon ska bära som baddräkt eftersom konturerna av hennes penis skulle vara mycket synlig.

Mitt hjärta gick sönder och när jag visste att det var bäst, jag hatade att en så oskyldig sak som att plocka ut en ny kostym för sommaren blev en föregripande stridsrop för att skydda sin självkänsla.

Vi trodde alla att hon hade föreslagit en bra plan och vi påminde henne om att de två delar passar hon har, med en rash guard som hänger delvis över hennes bottnar, skulle vara så mycket lättare under sina dagar på summer camp. Att sätta en våt en bit baddräkt på är det värsta vi berättade för henne. Och i mitt huvud att jag bara inbillade henne att fastna och snubbla ut i ett badrum stall, halvt naken, i flickornas rum och att ha någon säga eller göra något som skulle krossa hennes anda och få henne att känna någonting mindre än perfekt gjord människa hon är.

Just nu är hon inte vet hur hemsk världen kan vara, och jag hoppas verkligen att hon aldrig får reda på. Men eftersom människor kan vara hemska, på grund av att vuxna i poolen som inte borde titta på henne att noga kan misgender henne, eller en kompis kan säga något för att peka ut sin penis, jag måste skydda henne hjärta.

Hon är stolt över vem hon är. Hon är en glad grabb. Men hon vet att hon är kvinna och hon vet att detta gör henne annorlunda. Jag behöver henne att alltid veta att olika är fantastiska. Jag måste bygga upp lager och lager av denna kunskap, eftersom det kommer att komma en dag när hon upplever sin första transfobiska kommentar. En negativ kommentar kommer att riva ner 10 positiva. En asshole kommer att göra henne att glömma de människor som älskar henne villkorslöst.

Mitt hjärta gör ont ändå från att ha detta samtal med min dotter, men vi har en plan och hon verkar ha flyttat på. När hon blir äldre och har en bättre förståelse för hennes val och hur samhället ser på dem, hon kan fatta sina egna beslut om vad man ska bära och när.

Men för nu, eftersom hon är så ung och jag kan skydda henne lite längre, jag censurerar världen genom att censurera hennes kläder. Men jag lovar dig detta: Min dotter ska inte behöva ändra. Samhället har behov av att göra det. Min dotter är inte problemet, och inte heller är hennes färg. Människor behöver för att expandera sin förståelse av kön och könsuttryck. Människor behöver se bortom vad som är "normalt" och börjar leta efter sätt att acceptera. Ta lite tid för självreflektion, gott folk, eftersom du miste om en hel del av det vackra.

ADVERT

Lägg till din kommentar