5 Skäl Till Att Jag Är Ett Socialt Tafatta Mamma

Har du någonsin gått in i ett rum, tittade på alla människor, sedan vände och gick rätt ut, tänker, gör inte ögonkontakt, inte få ögonkontakt? Brukar du fantisera om världen där ingen gjort själva telefonsamtal och all kommunikation var via sms eller e-post? Har du ofta hitta dig själv att tänka, varför gjorde jag bara säga det?

Ja, mig också.

Som en stolt medlem av Socialt Tafatta Club här är några av de saker jag gör som kan hjälpa dig att förstå varför du går bort från mig känslan som vad? Lita på mig när jag säger, det är inte du, det är jag...

1. Jag säger fel saker vid fel tidpunkter.

I helgen tog jag med min dotter till den lokala walk-in center. Vi möttes av en medicinsk assistent som gick oss tillbaka till våra skåp och sa, "Hej, jag heter Johannes och jag är en M. A. här på Hartford Hälso-och sjukvård." Mitt svar? "Tack." Jag sa tack. Det gjorde jag inte säga, Hej, John eller Jag är Suzanne och dessa är mina döttrar Molly och Nora . Jag sa tack . Aningen krångligt, eller hur? Som John gick framför oss, min dotter tittade på mig och ryckte på axlarna, vänt sina händer i luften som för att säga: Mooooom, du är så konstigt.

2. Jag har alltid ge för mycket information.

Nyligen var jag och shoppa med min dotter för en klänning för hennes dans på skolan. När vi gick ut ur omklädningsrummet, försäljaren frågade om vi var redo att checka ut. Mitt svar denna gång? "Faktiskt, jag hoppades att du skulle kunna sätta den här klänningen på is i ungefär en timme. Vi är definitivt köpa det, men vi kommer att shoppa för bras-och sedan använda toaletten och få middag, men vi kommer tillbaka för att köpa klänningen."

Jag kan faktiskt inte tror att det var allt som obekväma av ett svar till min dotter tittade på mig och frågade retoriskt: "Mamma, var du tvungen att berätta för henne att vi var shopping för bh? Hon bryr sig inte vart vi är på väg! Du kan bara sa kan du vara snäll och hålla klänning!"

Jag inte har en aning om när nog är nog och så jag spiller alla mina personliga bönor. Om du frågar mig hur jag gör, du är säker på att få en detaljerad play-by-play av de mest irrelevant information som för närvarande styrning mitt humör antingen upp eller ner. Och ja, du kommer att vara ledsen att du frågade.

3. Jag beklagar det.

Efter sociala möten, jag ångrar allt jag sagt. Jag inser att jag kunde ha varit mer träffande. Jag undrar varför jag inte var. Jag längtar efter ett gör om och önskar att jag var någon annan som vältaligt sa, Jag är bra på, tack för att du frågar istället för att ge detaljer om hur jag har ett jobb att erbjuda och jag är inte säker på om jag ska ta det beror på om jag gör, det betyder att jag inte kan hämta min dotter från skolan på eftermiddagarna. Vad tänkte jag på? Vad är det för fel med mig? Jag har alltid ställa dessa frågor till mig själv när det är för sent.

4. Jag gömma sig från dig.

Det gör jag. Jag gömma sig i livsmedelsbutiker gångarna eller i min bil. Jag gömma sig i badrummet och bakom tidningar. Jag dölja eftersom jag inte vill se dig. Jag kan som du, men ibland kan jag bara inte vill se dig. En gång gömde jag i min egen källare. Japp. Någon var oväntat hand-leverera en gåva till mig. Det var någon som jag verkligen gillade också! Jag var så överrumplas att jag tog mitt barn, och vi alla gömde sig i källaren som om det var en inkräktare i hemmet. Slutligen, min 10-åriga dotter halv skämtade, "Mamma, du är ett fruktansvärt exempel för oss." Pojke, hade hon rätt! Vi kom ut för att gömma sig och jag fick min present.

5. Jag ljuga.

Jag vet, det är hemskt. Jag ljuga. Och jag är Katolik. Och jag behöver inte gå till bikt. Men det är förmodligen för mycket information. Jag ligger när den håller flödet för en social konversation. Jag ljuger för att förhindra tystnad. Jag ljuga, eftersom jag är socialt tafatt. Under de senaste tillfällighet av obekväma small talk en bekant berättade för mig om en ny sko butik i stan som jag bara var tvungen att besöka! Självklart (för mig), jag ljög, oh ja, vi är på väg att gå just nu, tack så mycket för tipset! Det var en totalt, satans, liten, vit lögn. Vi ville inte gå. Jag var inte planerar på att gå. Någonsin. Och nu måste jag undvika att sa bekant för evigt, så att hon frågar mig om vårt (låtsas) sko-shopping strävan!

Det är det — i mitt sociala krångligt-ness förklaras i en ovanligt kortfattad nötskal. Gör mig en tjänst: om du ser mig, gömmer sig i gångarna på Stop och Butiken, bara låtsas att du inte gör det. Du kommer att spara dig (och mig) en hel del av klumpighet.

ADVERT

Lägg till din kommentar