Socialt Acceptabelt Svar Till " Tankeväckande Mammaledighet Frågor som Du kommer att Höra På Jobbet

Arbetar moms-att-vara, jag vet att du är trött. Bortsett från bördan av att behöva gå upp för att kissa varje 20 minuter och att gnagande smärta i nedre delen av ryggen har du flytta obehagligt vid skrivbordet hela dagen, det är något annat du måste ta itu med. Det är inte så genomtänkta frågor från dina medarbetare. Om du är som mig, vill du förmodligen att berätta för dem hur du verkligen känner, men jag föreslår att du tar en mer socialt acceptabel metod.

Här är vad du kan höra veckan innan bebisen är på grund av:

Hur ska jag överleva när du är borta?

Svar jag skulle vilja ge: Låt oss titta på det som en sorgeprocessen, om du kommer. När jag är borta, du kommer att gå igenom lite av förnekande om min frånvaro när skiten träffar fläkten och du inser hur mycket ordning jag ta med till kontoret. Ilska kommer att blossa upp när du inser jag att jag är inte här för att göra dina små uppgifter och du kan inte räkna ut hur att redigera ett Word-dokument. Du kan även behöva att förhandla med andra anställda och muta dem för att hjälpa dig att lägga till en ny händelse till kalendern i Outlook. Depression kommer att komma härnäst — jag skulle också bli deprimerad om jag inte vet hur man ska redigera ett Word-dokument. Slutligen, du måste bara acceptera det. Det är tillfälligt — du kommer att göra det i 12 veckor. Lyssna, vi är i samma båt här så jag föreslår att vi båda bara räkna skiten. Hur ska jag överleva som en ny mamma? Jag har ingen aning vad jag ska göra så kommer jag att vinge det, och jag föreslår att du också gör det.

Artiga Svar: Om steg-för-steg-guide för att mitt jobb som jag skapade för du är inte bra, bara att fråga Google.

Kan jag ringa dig om jag behöver?

Svar jag skulle vilja ge: Jag skulle föredra att du inte. Jag använder när jag är lagligt förutsatt att njuta av det nya livet jag skapat, och från vad jag hör, det kommer inte att vara lätt för mig för att ta ett arbete samtalet medan jag byter blöjor och rengöring spit-up. När det lilla nya livet är att sova, mina hot mess-jag kommer att sova lika bra eller försöka klämma in en snabb dusch för att känna mig som en människa igen. Jag tror att den bättre fråga är, om jag går helt nya-mamma-rör-galen och noll personer finns att lyssna på min rant, kan jag ringa du om jag behöver?

Artiga Svar: Om du verkligen måste, men jag kan inte lova att jag kommer att vara tillgängliga för att chatta.

Men frågorna inte slut där. Vad händer när du kommer tillbaka till arbete? Japp, fler kommentarer och frågor.

Wow, du ser nästan ut tillbaka till det normala igen.

Vad jag vill säga: Mina bröst har exploderat, och jag fånga den läckande mjölk med omvårdnad kuddar fyllda i min sport-bh som vi talar. Jag är fortfarande upp 20 kilo från min pre-baby vikt, och det kommer ingenstans snabbt. Jag kör på tre timmars sömn, har inte tvättat mitt hår i fyra dagar och jag slängde på lite mascara på parkeringen innan jag gick in i arbetet. Jag skulle döda för att bära solglasögon hela dagen vid mitt skrivbord, och om jag kunde tala till dig genom en permanent prinsessan Snapchat filter, livet skulle vara stor. Inte säker på om du kommer ihåg denna del, men det var ett liv inne i min kropp och jag sköt upp det. Som hände. Men ja, jag antar att jag är glad att höra att jag ser "normal" igen.

Artiga Svar: Definiera normal?

Hur var din semester?

Svar jag skulle vilja ge: OMFG, det var så häftigt! Jag slappnade av och fick min skönhetssömn, jag binge såg varje show på Netflix, lärt mig en del språk, och sedan reste jag till några olika länder. Så fab. Påminn mig att skicka er mina Google Bilder album så kan du se alla bilder från min rasar 12-veckors "paus" från jobbet. P. S. jag bryter ditt ansikte.

Artiga Svar: Låt oss prata om min paus efter din första barnet anländer, mmmk?

Hur mycket tid behöver du för pump?

Svar jag skulle vilja ge: Hur mycket tid behöver du för att ta en skit? Du vet inte, gör du? En minut, i 10 minuter, beror på den dag, beror på den tidigare dagens måltider, inte det? Kroppen är galen på sånt! Precis som galna, det finns ingen timer på när min mjölk kan ner, men jag kan lova er en sak, timing min pumpa inte kommer att få det att gå snabbare. Och om du knackar på dörren medan jag pumpar Jag kommer att bo i det för i 20 år, trots minuter.

Artiga Svar: Ta en timme, och låt oss hoppas på mindre.

Vill höra om allt du missat medan du var borta?

Svar jag skulle vilja ge: Jag skulle älska att. Nej, verkligen, jag vill! Jag har verkligen njöt av att vara ensam med mina barn för tre månader. Att tiden var fantastisk, och även om jag känner att jag kämpade ett krig, jag skulle inte ändra en sak. Men att ha en vuxen konversation om något annat än omvårdnad och sova scheman? Jag är nere. Jag kan inte lova att jag ska ta hand om något av det eftersom inte många saker i denna värld som verkar vara viktiga för mig just nu förutom det nya liv jag skapat, men jag ska försöka verkligen svårt att uppmärksamma. Jag kan inte lova att min mamma kommer hjärnan att följa med hälften av dina historier, eftersom medan du talar, jag är tidpunkten när att pumpen nästa, textning dagis för att se hur mitt barn gör, och Amazon-priming några färska omvårdnad kuddar till min dörr.

Artiga Svar: Absolut. Berätta allt.

Suck! Är att bröstmjölk i kylskåpet?

Svar jag skulle vilja ge: Åh nej, det ser ut som du glömde att beställa mig en hel separat kyl för att förvara mina barn mat. Whoopsy, du dumma gås! Förresten, det är i en sluten behållare, men om dess blotta existens är kränkande, skulle jag vilja påminna dig om att din vecka gamla burrito i samma kylskåp som är lite mer offensiv. Och om du fortsätter att kommentera om det, jag ska bara se till att placera den littttle närmare din lunch i morgon och varje dag efter att under överskådlig framtid.

Socialt acceptabelt svar: Visst är det! Du sprida det, du dör! Och se till att du använder den som vanlig mjölk i ditt kaffe!

Kan vi ta en drink efter jobbet för att fånga upp?

Svar jag skulle vilja ge: Har du bröstmjölk teststickor? Men på fullaste allvar, att vi bara spenderade 8 timmar tillsammans och 40 timmar tillsammans, alla dagar i veckan...är du besatt av mig? Jag kan sammanfatta mina senaste 12 veckor i 8 ord: baby, skit, mjölk, sömn, tårar, glädje, smärta, kärlek. Ledsen, men den andra klockan slår 5:00, Jag lämnar gosa med barnet och andas in hans läckra baby doft i min själ för resten av natten.

Socialt acceptabelt svar: Ganska upptagen med det arbetande mamma grejer just nu, men när jag lista ut hur man jonglera det hela helt och hållet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar