Bara För att jag inte Gillar Din Facebook Status Betyder inte att Vi Inte är Vänner

Jag har något av en fruktansvärd erkännande att göra: Jag suger på att sociala medier (som verkligen, verkligen suger). Visst, jag har en egen Facebook-sida, en professionell Facebook-sida, Twitter-konto, och en Instagram, men jag är knappt hålla upp med dem alla. Jag knappt kolla på dem alla. Varför?

Eftersom jag har en oförutsägbar barn, ett oberäkneligt schema, och ett oförutsägbart liv. Och samtidigt som jag har varje plattform på min telefon, jag försöker att inte öppna dem framför min dotter eftersom jag vill vara närvarande, eftersom jag vill lära henne att vara närvarande, och eftersom hon inte behöver se det nonsens som dyker upp på min feed. (Katten memer och bunny videor är söt, men hennes små ögon behöver inte visa något från Game of Thrones eller The Walking Dead .)

Så när en kär vän har nyligen inför mig om min "brist" på deras Facebook-sida, jag blev djupt sårad. Jag var ledsen, och jag var en touch arg. Du ser, bara för att jag inte gillar din nya bilder, kommentera ditt senaste Facebook-status eller dela dina senaste meme betyder inte att jag inte gillar det. Det betyder inte att jag är arg på dig eller inte gillar dig. Och det betyder inte att jag inte bryr sig. Det betyder inte att vi inte är vänner. Det är inget annat än ett förbiseende. Det är inget annat än slarv och tanklösa tänkande. Och många gånger har jag bara inte se det.

Din status försvinner min vägg eller foder, eller vad du vill kalla det.

Jag är inte ursäkter, jag är bara ärlig.

Jag vill bara att du ska veta att jag älskar dig, och jag vill inte att du ska ta min avsaknad av internet seder alltför personligt.

Gör inga misstag: jag förstår att sociala medier har för alltid förändrat dynamiken i vänskap. Jag förstår att när du delar bilder av ditt nya hus eller din middagstid mimosa är det för att du vill känna kontakten. Om du vill behålla din familj i närheten, och ta med dina vänner närmare.

Jag förstår vår "on-demand" - liv förstärka vårt behov av omedelbart erkännande. Vi alla vill ha omedelbar tillfredsställelse, och jag förstår att vi alla har behov av grundläggande mänskliga behov, liksom behovet att bli älskad och accepterad. Behovet av att bli hörd och önskade. Och jag får det: jag har dessa behov och önskningar. (Jag menar, vet du hur mitt hjärta går sönder när jag skriver något gripande och meningsfullt, när jag dumpa min själ till en status och hör ingenting? När jag träffade syrsor eller fullständig och fullkomlig tystnad?)

Dock uppfattningen att "gilla" på nätet på något sätt jämställas med medkänsla, stöd, eller oro—begreppet som gillar lika kärlek—är skitsnack. Det är en del av en ny generation, en ny väg i livet, och inget brott för hög schoolers, men det är en high school-mentalitet.

Det är samma gamla sång—"jag behöver för att bli accepterad" låt, "jag måste göra saker för att passa in i" låt, som spelas en gång till.

Och jag, för en, är trött på att höra det eftersom jag hatade skolan. Jag hatade high school och den politik som kom tillsammans med att vara cool. Jag hatade den osäkerhet som steg upp till ytan när jag var annorlunda och inte känna att jag var "i."

Missförstå mig inte: jag bryr mig mycket om dig. Jag bryr mig om ditt liv—dina barn, dina prestationer, ditt hopp, dina drömmar, och även din födelsedag, men sociala medier har fått ur handen. Gillar, delar, retweets, och taggar har blivit vanliga och instinktiv. Hjärtan och tummen upp har blivit så utslitna är de förväntade, och att förväntningar har lett till att de förlorar sin mening—eller gjorde dem en ny innebörd helt och hållet: Jag tyckte inte därför jag bryr mig inte .

Och det är inte sant.

Min Gud, som inte kunde vara längre från sanningen.

Så jag är ledsen, det är vad du har fått från min "sociala medier tystnad." Jag är ledsen att du blev sårad och det var din takeaway. Men ibland är jag bara upptagen. Jag spelar i parken med min dotter eller att göra galna saker, som att laga mat eller arbetar under dagtid. Men det har inget med dig att göra, eller för att vår vänskap. Det betyder inte att jag tyckte din korta berättelse sugs eller din familj semester bilder inte fantastiskt. Det betyder bara ibland jag är desperata och överväldigad. Det innebär att jag ibland innebära att kommentera men då min dotter faller utanför bilden, eller jag rullar sin barnvagn genom goose skit, och det innebär ibland endast "flash" jag har är på toaletten. (Och du skulle inte vilja ha ett hjärta-till-hjärta med mig i pissuar, skulle du?)

Så kanske vi kan komma till en vapenvila. Kanske i stället för mig att ta reda på om ditt liv på Facebook, och du min, vi kan enas om att prata. Vi kan vara överens om att sms: a. Kan vi enas om att kommunicera med någon annan metod, så länge det är personligt, meningsfull och direkt.

Eftersom jag gillar dig. Jag älskar dig. Och jag bryr mig tillräckligt för att visa att du bryr jag i verkliga livet (och utanför allmänhetens ögon).

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar