Jag Var Tvungen Att Vara Nykter För Att Vara Den Mamma Jag Ville Vara

Idag är en stor dag. Det är ett år årsdagen av den dag jag bestämde mig för att jag hade fått nog. Jag satte flaskan ner. Jag sobered upp.

Vad? Du visste inte om min kamp med alkohol? Betyder detta att ändra ditt perspektiv på mig? Som en kvinna? Som en mamma?

Detta används för att fråga mig. Vad du tyckte om mig som används för att betyda allt. Och i sanning, det gör fortfarande lite. Jag har hållit den här delen av mig under radarn för rädsla av dom... synd... stigmatisering.

Jag vet inte en massa saker. Jag vet inte hur man sluta på en drink. Jag vet inte när du ska säga "Nej tack, jag har fått nog." Men jag vet att jag är bättre med ingenting alls. Jag vet att min familj är starkare, gladare och säkrare när jag är nykter. Jag vet att jag kan vakna upp fräsch och baksmälla gratis. Jag vet att mitt liv är mer berikat och vacker när jag är nykter .

Är det svårt? Det är naturligtvis. Det var så många testar detta år. Att bryta en 20+ år vana är svårt. Jag brukade dricka när jag var glad, jag drack när jag var ledsen. Jag drack när jag var orolig och jag drack när jag var uttråkad.

Jag drack för att umgås. Jag drack för att dölja. Jag drack för att döva. Jag drack för att känna sig trygga.

Nu ska jag inte dricka alls. Jag har haft att hitta andra anpassningsmekanismer. Men jag har också haft att göra det, rädd. Jag har haft att känna känslor... alla känslor jag brukade dricka för att fly från. Jag kan inte längre gömma sig.

Men detta är livet! Detta är vad det handlar om! Det är att känna känslor. Det gör skit som skrämmer dig. Den känsla av skräck och stå upp och kliva ut i alla fall.

Vet du vad den största delen om det här senaste året har varit? Utgivningen av skuld. Avskaffande av alkohol-relaterade beklagar. Jag har inte längre vakna upp med beklagar. Jag tittar inte längre på mina barn med skuld av en mamma som dricker för att döva stress i föräldraskapet. Stress av dem. Stress av det här livet jag har fört dem in.

Jag är inget helgon. Jag har fortfarande inte dumma skit. Jag skriker åt mina barn. Förlorar jag det ganska ofta, faktiskt. Men till förälder utan alkohol-drivna buzz? Detta är ovärderligt för mig. Jag är en bättre mamma utan alkohol. Jag är en bättre fru. Jag är en bättre person.

Kan du stanna vid bara en drink? Jag avundas dig. Vill du dröja över ett glas vin och känner dig nöjd, och säger "nej tack" när du erbjuds mer? Jag kan bara föreställa mig. Detta är inte jag, och det kommer aldrig att vara mig. Jag kommer aldrig att nå fram till en tid eller plats där jag kan moderera mitt drickande. Jag vet att detta nu. Det har varit en lång, skakande resa, men jag vet att detta är mer något jag någonsin känt.

Jag brukade tro att alkohol serveras mig på något sätt. Det inte längre. Det serveras en annan person. En person som inte var stark nog, var inte redo att känna allt. Att få vara allt. Jag är inte den tjejen längre. Jag har aldrig varit starkare. Jag är redo att känna igen.

Men jag är ingen superwoman. På många sätt, jag har aldrig varit svagare. Jag vet att alkohol är min kryptonit. Jag vet att jag en drink från en binge. Jag vet att jag är en dålig beslut bort från ett liv att ångra. Och jag är så svag, jag vet att jag inte kan röra spriten. Jag vet att jag måste känna igen. Jag har känner allt igen.

Jag mår bra idag. Nykterhet är något som passar mig. Jag känner mig inte bra varje dag ändå, och jag har fortfarande dubbla blick när personen bredvid mig och beställer en taxi eller Merlot. Kanske jag alltid kommer. Men jag vill aldrig gå tillbaka till dag ett. Jag vill aldrig börja denna resa igen. Första dag av återhämtning är den svåraste. Idag är dag 365, och varje dag blir bättre. Jag lovar.

Vill du kämpa för att sluta på en? Du vet i ditt hjärta att du har ett problem men vet inte var du ska börja eller när det är dags? Jag har något fantastiskt att berätta. Du kan förändra ditt liv idag — just nu — till det bättre. Vänta inte på botten. Vänta inte tills din hälsa försämras, eller du kör dina barn berusad någonstans, eller din make / maka lämnar dig. Slå alkohol till punch och förändra ditt liv idag.

Det kommer att vara den svåraste dagen i ditt liv. Det kommer också att vara en av de största. Det kommer att vara den dagen du bestämmer dig för att känna igen. Det kommer att vara den dagen du bestämmer dig för att ta tillbaka kontrollen i ditt liv. Det kommer att vara den dag du kan se ditt barn och partner med fokus och avsikt som du aldrig upplevt innan. Du kommer aldrig att ångra det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar