Rökning Potten Förbättrar Min Livskvalité, Och Gör Mig Till En Bättre Mamma

Du kommer att kalla mig en avvikande. Du kommer att säga de borde ta mina barn borta. Du kommer att sneer att jag inte är i skolan något mer, och jag ska växa fuck upp. För om du lever i ett tillstånd där potten är inte på fritiden lagligt (dvs, varje stat utom Oregon, Washington, Nevada, Massachusetts, Maine, Colorado, Alaska, Kalifornien, och D. C, du tur söner tikar), har du förmodligen en väldigt skev bild av vad det innebär att röka/äta/använda marijuana på en regelbunden basis.

Eftersom jag är en 35-årig mamma till två. Och jag röker marijuana på en regelbunden basis för min mentala hälsa, min familj mentala hälsa, min egen avkoppling, min förmåga att sova, och min förmåga att generellt hantera min egen existens. Vissa människor skulle hävda att detta gör mig till en stoner. Det gör det inte. Det gör mig till en mamma som använder den bästa drogen som finns att göra henne så funktionell som möjligt för hennes familj.

Tror inte att jag erkänna detta lätt. Denna författare som hävdar att hon inte ens röker weed, skrev bara att det var ett bättre alternativ för mammor än vin — och inför hot att socialtjänsten skulle komma att rycka hennes barn. Andra Facebook kommentarer på sin artikel "#AddicatedNation."

Um, nej.

Jag är inte beroende av potten, i den mån någon kan kallas för "beroende" av sina receptbelagda läkemedel. Det är mycket enklare, i själva verket, att gå utan potten, jag skulle rulla på golvet i uttag om jag stannade lagliga droger min psykiater delar ut. Men, pot? Jag kan sakna det lite, vara lite gnällig.

Nu, be mig att gå utan att några av mina receptbelagda mediciner och jag skulle gå till utsättande syndrom, vilken är din hjärna försöker desperat att dra sig utan drogen, misslyckas kapitalt, och beslutar sig för att livet inte längre är värt att leva. Potten är inte i närheten av den styrka och potens av sånt, utan den vilda biverkningar och det fungerar ofta bättre.

Titta, ingen fladdermöss ett öga när mammor talar om att behöva ett glas vin i slutet av dagen. Hell, det är skämt och memer och sit-coms centrerad runt det. Men tala om att du röker en joint på slutet av dagen? Tja, som drar ner gatlopp av skam.

Sanningen är, kruka gör mitt liv bättre utan biverkningar av alkohol och många receptbelagda läkemedel. Det aids min psykiska hälsa, som förbättrar inte bara mitt liv, men min familjs liv — eftersom vi vet riskerna som kommer med att ha en deprimerad, orolig mamma, och de är både allvarliga och otaliga .

Men det är något annat som mammor behöver, något vi alla vet om och beklagar förlusten av och jaga som en svältande lejon sätta i en mer desperata köra på ett gasell — vi vill sova. Vi behöver sömn.

Tyvärr, sedan barnsben, jag har haft problem med att sova. Detta är en bieffekt av min ångest. Jag hade ingen aning om att andra människor inte ligga vaken i timmar tills college, när pojkvänner stannade över natten. Jag visste inte att hitta en lösning förrän flera år senare, när någon gav mig en joint och sa till mig att ta några träffar innan sängen. Jag tog två träffar. Jag sov i fem minuter, ringlad på min sida, i god natts sömn. Jag använder fortfarande potten för att sova, och sova jag göra: omedelbart, härligt. Mina barn vet att min säng är off-gränser, så det är inga bekymmer där. Och när jag vaknar på morgonen, jag är utvilad.

Jag behöver kaffe. Men jag är inte den zombie-faced, knuckle-dra missfoster som används för att dra hennes randiga-pj-klädda-ass över till kaffebryggare och knulla upp de grundläggande mekanismerna för att göra en pott av joe.

Pot också, och låt oss alla vara vuxna här — hjälper till att min relation med min man. Eftersom jag är på en mycket droger, jag har en sexlust ungefärliga med ett block av granit . Gör han inte. Men vi är noga med att få en stam av potten som hjälper till i den avdelningen. Det innebär att rökning potten tenderar att förvandla mig från granit till sex kattunge i cirka sex minuter. Som är super-bra om du vill, du vet, bibehålla en intim relation med din make / maka. Detta gör att mitt äktenskap starkare — inte för att han får använda min kropp i outsäglig sätt, men eftersom vi får uppleva glädjen tillsammans, nära varandra, återansluter efter en lång dag med arbete och barn, och Gud vet vad. Marijuana för att vinna.

Dessutom, i allmänhet, jag är mindre spänd. Eftersom jag är mindre spänd, jag är en bättre mamma. Nej, jag röker inte framför barnen och, i allmänhet, att jag inte röker i mitten av dagen. Men rökning potten nu och då? Som hjälper min familj löpa smidigt. Jag behöver inte bli arg på spannmål spillts eller skor förlorade eller någon av de andra symptomen av spänningen som kommer från runaway ångest. Och det är som ett tecken på min mormor brukade hålla i hennes kök: Om Mamma är inte Glad, Ain ' t Nobody Glad.

Tidvattnet vänder, gott folk. Rökning fritids marijuana är laglig i nio länder och DC, 11 fler länder har avkriminaliserat det , och 14 länder att införa lagstiftning stadgar . I flera andra länder har medicinsk marijuana lagar kommer upp, inklusive ett fåtal platser i konservativa Södra. Det är på sitt sätt, människor. Den dagen kommer när du inte förlöjligar mig som en marijuana mamma, men berömmer mig för att göra det bästa för min familj, så länge jag inte röker och kör. Vilket jag inte.

Och tills den dagen kommer? Jag ska vara toking upp då och då, för att förbättra min livskvalitet. Att hjälpa mig, att hjälpa min familj. Att hjälpa mina barn. Eftersom lagligt eller inte, jag kommer att göra vad det tar för mina barn. Och potten gör mig till en bättre mamma.

ADVERT

Lägg till din kommentar