Detta Är Vad Som Smartphones Gör Att Våra Tonåringar

Jag gick in i en fotbollsmatch med mina barn för några veckor sedan. De desperat ville gå, och jag tänkte att det skulle vara bra familjebanden. De är 11, 12 och 13 år gamla och var glada för att möta upp med sina vänner.

Men trots den livliga, kul omgivning, mina två äldre barn hade sina ansikten begravd i sina mobiltelefoner nästan hela tiden — precis som alla andra att de var med. De var inte att prata eller umgås med människor de var så glada att se.

Jag vet att det är en sak som vi pratar om hela tiden, hur det är en skam att vi inte tycks kunna hitta en sundare balans med våra barn och deras teknik, att de miste om mänsklig interaktion och verkliga erfarenheter, bla bla bla. Det är sant, men de flesta människor är trötta på att diskutera det eller känner sig hjälplös för att fixa det.

Men jag är till den punkt där jag är på väg att jävla slita mitt hår, människor.

Detta är annorlunda än att låta ditt barn eller elementary-skolan-barn i åldern titta på YouTube-videor . Jag pratar inte om att lämna en enhet över till ditt barn så att du kan njuta av din tid på en restaurang eller få igenom affären utan vredesutbrott.

Jag talar om våra äldre barn med frigående med sina telefoner.

Jag känner att varje gång jag tar mina barn någonstans — filmer, på en vandring, att släppa dem på en dans, gå ut och äta besöker familjen — den jävla mobil är nummer ett tillbehör för bokstavligen alla barn.

Om jag gör för att mina barn ska lämna lämna dem hemma, som jag gör ibland, de är ofta bara barn utan en, och att de "känner mig som en dum förlorare."

På skolan nätter, jag får dem att lägga bort det runt 8:30 — något jag känner är mycket rimligt, så att de kan varva ner, borsta tänderna, redo för sängen, och göra en del att läsa. De säger ofta till mig att de "är de enda som har att sätta sina telefoner bort att tidigt" eller pissa och gnälla över hur deras vänner kan "spela med sina telefoner" tills de somnar.

Det kanske är sant, och kanske är det inte. Jag vet bara att komma 8:30 på eftermiddagen, måndag till fredag, säger de, "jag måste gå nu", eftersom denna mamma är gjort. Tid att prata med dina syskon eller läsa en riktig bok, barn.

Detta är inte sanctimony. Jag är ingalunda en perfekt förälder, och jag är ärlig om mina brister. Men nyligen har jag tagit drastiska åtgärder med mina barn telefonen tid.

Jag har börjat att se något som skrämmer skiten ur mig, och det går utöver den som en zombie och stirrade på en skärm för ett par timmar en dag. Det är humörsvängningar, depression, ångest, gråter även om jag gör dem att få ut sin telefon. Detta kan vara återkallande, eller att det bara kan vara en taktik för att få sin enhet tillbaka (det funkar inte), men det spelar ingen roll. Detta beteende stör mig, och det är inte hälsosamt.

Jag pratar inte om ett litet barn som har att sluta spela och gå och ta en tupplur. Jag pratar om min 11-, 12 - och 13-åringar. Saken är den, att de flesta barnen hamnar på sin telefon eftersom det är lätt att nå, just där på deras person vid alla tillfällen. Min äldsta har sagt att han kan inte hjälpa det — han bara instinktivt sträcker sig efter det och börjar bläddra. Och jag vet att han inte är ensam. Det verkar som att de flesta tonåringar inte kan begränsa sin smartphone tid på egen hand. Fan, de flesta vuxna vet jag kämpar med det.

Jean Twenge, professor i psykologi vid San Diego State University och författare av iGen har studerat generationer skillnader i över 25 år och sade i en intervju med Atlanten att under 2012 lade hon märke till dramatiska förändringar i teen beteende. "I alla mina analyser av generationer av data — del som går tillbaka till 1930 — talet- jag hade aldrig sett något liknande", sade hon.

Twenge fortsätter med att säga att 2012 var året över hälften av befolkningen ägde en smartphone. Efter att gräva ytterligare, att göra mer undersökningar och prata med fler tonåringar, Twenge säger, "ju tydligare blev det att [deras] är en generation formas av smartphone och genom samtidig ökning av sociala medier."

Allt mer alarmerande, Twenge rapporter, "Priser av teen depression och självmord har skjutit i höjden sedan 2011. Det är inte en överdrift för att beskriva i-Gen som är på randen av de värsta psykiska kris på årtionden. Mycket av denna försämring kan spåras till sina telefoner."

Är det en slump? Jag tror inte att det är, och inte heller forskare. Våra barn är den första generationen att utsättas för denna mycket teknik i en så ung ålder, och många av dem kommer aldrig att få veta liv innan sociala medier. Och vi är den första generationen av föräldrar att navigera oss igenom detta.

Och det är svårt.

När mina barn fick sina telefoner, jag visste gränser skulle vara ett problem, men jag trodde aldrig att det skulle suga deras personlighet bort och få dem att känna sig deprimerade eller oroliga, men här finns vi .

Så jag verkligen inte bryr sig om mitt barn känner sig som "förlorare" eller tror att de miste om de inte har sina jävla telefoner på dem hela natten och dagen. Det finns ingen anledning att riskera sina mentala och emotionella välbefinnande så att de kan känna att de inte saknas några saftiga skvaller.

De kan hata mig för det för ett tag om det är vad det tar. Jag bryr mig inte.

Mina tonåringar inte klarar av att hantera detta ansvar helt på egen hand, precis som så många andra barn, och tills de kan visa lite återhållsamhet, jag kommer polisen här skiten som en jävel.

Jag kan redan nu säga att mina barn har kommit till liv igen eftersom jag har stramat åt tyglarna. Även om jag är den "mest töntig mamma någonsin," jag kan se dem ridning cyklar mer, utforska mer utanför, gräva ut brädspel mer, och skratta tillsammans med.

Jag skulle hellre vara häftig och har glada barn än vara märkt med texten "cool" och har mina barn lider känslomässigt. Och ärligt talat, det är exakt vad det var som hände i mitt hus. Så telefoner är fortfarande här och fortfarande i bruk, men inte alls lika mycket som innan. Tack gode gud.

ADVERT

Lägg till din kommentar