Smartaste Vi Gjorde Allt För Att Våra College-Åldern Son

När min son, min yngsta, tog examen från college, är det tänkt att mina dagar som en "mamma" som ger mina barn deras ersättning, påminner dem om läkarbesök, tackkort, bank, att få sina bilar tvättade, registrera dig för klasser, ringer deras mormödrar, beställa linser, köpa nya underkläder, och så många andra saker . . . dessa dagar var över.

Som med alla barn, uppfostra min son, var fylld med händelser som definieras som att han skulle bli som en man. Han var vid 18-månader gamla, att få utrustad för glasögon för att korrigera hans lazy eye, bär en lapp till förskolan i ett år, och med operationer för att korrigera problemet. Det var han vid 5, börjar dagis och träffa vänner han fortfarande pratar med varje dag. Där var han vid 8, gå till skolan ensam för första gången. Det var han som 14-träffa en trippel under sitt sista år på att spela little league baseball. Det var han på 15, säger adjö till farfar att han älskade så mycket. Det han var 17, med början på varsity fotboll, när han var i skymundan på grund av en stressfraktur att hans lårben, slutar den bästa säsongen av sport han någonsin hade haft.

Och där var han nästan 22, nästan examen, med ett jobb som väntar på honom att han älskar och— väl . Hade du berättat för mig att det här skulle hända när han började college fyra år tidigare, skulle jag ha haft mina tvivel. Inte för att han inte kan, eller smart, eller ens motiverad. Han inte bara tycks mig vara fullt utvecklade ännu, lite ur fokus, om du kommer. Jag såg min lilla pojke, alla 6'2" av honom, gå in i hans studentrum dagen vi släppte honom på högskola och jag visste, jag bara visste, att det inte kommer att vara lätt för honom. Jag hade rätt. Arbetet var svårt, det sociala livet var utmanande; hot, öken vädret var tryckande. Bara leva på sin egen, i ett studentrum med en rumskompis han tyckte inte det var tillräckligt för att oroa någon mamma.

Min man och jag har försökt att vara två steg före alla möjliga dilemma som kan komma av vår son sätt, angelägen om att bidra till att jämna ut ojämn väg reste han som en högskolestudent. Vi var fortfarande lotsa irriterande helikopter som vi hade flugit upp och ner, hela hans liv.

Sedan, efter han kom hem junior år för att gå till community college för en termin och att göra det bästa valet han någonsin gjort, bestämde sig för att gå tillbaka till universitetet för att han hade lämnat min man och jag gjorde äntligen något smart.

Vi lämnade honom ensam.

Inte för att vi var inte där för honom när han kallade. Inte för att vi slutat att oroa eller funderar eller undrar över. Inte för att vi någonsin slutat älska honom våldsamt. Vi bara låta honom räkna ut det på egen hand. Vi beslöt till slut att lita på att han skulle göra saker och ting fungerar. Och när vi gjorde det, han började komma i fokus. Det var som om en kikare framför mina ögon och jag hade äntligen hittat rätt inställning. Eller kanske han hade.

Vad vi måste göra för våra äldre barn—särskilt de som verkar lite lost—är att lära sig att lita på dem, tro på dem, att uppmuntra dem att hitta sin egen väg.

Låt dem räkna ut vad som kommer att göra deras liv tillsammans, för att få klarhet i deras framtid. Låt dem snubbla och göra sina egna misstag utan att rusa för att fixa saker och ting för dem. Låt dem hitta den sak som de kommer att känna dig som brinner för att som vi gör om dem. Låt dem växa upp, växa bort, växa sig starka.

Det bästa vi kan göra är att låta dem gå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar