Sömnlös i Toddlerville

Människor varna dig om utmattningen som följer med en nyfödd. "Omigod, skulle du bättre få ditt sova nu, för du kommer aldrig få sova igen när bebis kommer!" de kacklande medvetet. Och, trots att vilja sparka dem med din svullna fötter, ni vet de know-it-alls är rätt. Så du spenderar dina nio(ish) månaderna av graviditeten stjäla själv för sömnlösa nätter och söka online mom forum för hjälp, råd, såsom där kan du investera i en Red Bull I. V. dropp. Då du pop som kid ut – ja, det är exakt så det går till: POP! – och, som du håller din vackra främmande-som bebis för första gången, hon långsamt öppnar ögonen, ser på dig och smirks, "jag hoppas du inte har för avsikt att sova på natten för de kommande sex månaderna, kvinna."

Det är åtminstone hur jag översatte "WAAAAAAHHHHHH!"

Vilket är exakt hur det gick med vår förstfödde, Missa Skye. Hon sov sällan igenom nästa för de första sex månaderna, men det var okej, jag var beredd på att hantera mina barn är oförutsägbara sovvanor, efter att ha gjort min due diligence på trovärdiga baby webbplatser som Yahoo! Svar och Jodie Sweetin baby blogg, och var på något sätt kunna styrka genom min utmattning, tack vare NMA (nej, inte den Nationella Kött Föreningen... Ny Mom Adrenalin). I själva verket, utmattning var en badge of honor när jag var en helt spankin'nya mamma. Jag skröt om min brist på sömn på Facebook, att veta att andra mammor skulle känna empati, inte för att skryta, men jag fick ett personligt rekord på 51 "Gillar" för min smart post-baby statusuppdatering: "GÄSPA" – och arbetade påsarna under mina ögon, som om de varit den senaste, trendigaste tillbehör (som de är här i Los Angeles, mark o' ändlös ström av kändis barn).

Då, precis när jag började träffa en vägg, Missa Skye generöst slutade min nära-elände. Min man och jag ville inte göra något speciellt för att reglera henne till en bättre rutin, till exempel inställning av styva tidtabeller eller låta henne "gråta ut" eller att lägga till en bild på Jack Daniels till sin flaska. Hon började helt enkelt att sova igenom natten från 7 pm till 8 på morgonen (kan jag få en "halleluja"?) – när hon blev sex månader gammal. Nu två-och-ett-halvt år gammal, Missa Skye är fortfarande en mästare sleeper som anser tidiga morgnar som ännu mer stötande än ihopkoppling av "Kimye." Eftersom detta var den enda erfarenhet jag hade, jag antog att de flesta av alla barn växte ur sina vampyriska sova scheman när de var sex månader gamla. "Ha, haaaaa! Piece of cake," jag gol till mig själv, tacksam för att jag aldrig tappade några pengar på en Red Bull I. V. dropp. (De var beställningsvara.)

Då hade jag min son.

Mer än ett år senare, och att pojken fortsätter att vakna upp varje tre till fyra timmar utan tecken på lättnad i sikte. Människor varna dig om utmattningen som följer med en nyfödd – varför har ingen varna dig om det mind-bedövande, oförmögen att komma ihåg-din-egen- namn-låt-ensam-ihåg-att- sätta-byxor-på utmattning som kommer med barn som vägrar att sova för ETT helt ÅR (OCH UTANFÖR)? Reserverna av min Nya Mamma Adrenalin har tömts, min badge of honor har återkallats och min hjärna har sedan ersatts med en skål havregrynsgröt. Det finns inget coolt med att vara mamma till en ett-åring som fortfarande vägrar att sova på natten och ingen speciell "Skranglig Mammor med Äldre Barn Som Är Dåliga Sliprar" klubbar på BabyCenter.com; när jag skrev "Trött" på Facebook häromdagen fick jag en ynka svar: VAKNA UPP!

Tack för ditt stöd, Mom.

På tal om min mamma, jag fick dela min berättelse om ve med henne häromdagen och hon sa: "Tja, DU sov fram till att du var tre år gammal." Skrämmande ord, vi kan alla överens om, och kanske ännu mer skrämmande än när min man säger "Uh-oh. Det är hela vägen upp barnet är tillbaka." Så jag frågade Mamma hur hon klarade utmattning, till vilket hon svarade:

"Hur fan ska jag veta det? Du lämnade huset för sjutton år sedan och jag är FORTFARANDE komma ikapp på min sömn."

Jag kanske ska gå in på den status som I. V. dropp, trots allt.

ADVERT

Lägg till din kommentar