Varför jag är Här Ifyllning Min Solskyddskräm

Jag kunde inte ta mina ögon från dig när du tog bort din sandaler och täcka upp före glider in i poolen. Jag visste att jag skulle titta bort; du kunde inte ha varit mer än 17 och jag var snabbt blir det läskiga 35-årig ogler. Men jag var hänförd.

Det var inte den perkiness av dina bröst eller som en platt, tät magen. Det var inte total avsaknad av kärlek handtag eller lår litegrann, men bra på ya, flicka. Nej, vad fångade mitt öga var onaturliga, onödigt, och det sände rysningar längs min ryggrad.

Älskling, du är alldeles för tan .

Jag gjorde en snabb (och ja, dömande) bedömning av din hudton baserat på dina hår-och ögonfärg. Du har förmodligen tan lätt, men det var första veckan i juni och vi hade haft en sub-zero vintern. Det var inte en solbränna linje att ses över dina axlar, rygg eller ben. Alla tecken pekade på pre-prom-falska-n-bakin'.

Jag ville tala med dig. Jag ville ta ut min solhatt och visa dig mina ärr—2 tum långa ärr som kommer att vara min för evigt påminnelse om att bära min SPF. Ärr kvar från melon-ball medelstora klump av cancer som innehåller vävnad att jag hade tagit bort från min panna. Ja, min panna. Jag visste inte ens att det fanns så mycket vävnad upp det, men det var och det var fullt av hudcancer. Trots att jag har aldrig använt en garvning säng, jag var diagnosen basalcellscancer 35 . Hade jag varit en bluff-n-baker, som så många av mina vänner i skolan, jag är säker på att det skulle ha skett tidigare. Det kan ha varit mer allvarliga. Det kan ha varit melanom.

Jag ville att närma sig dig och citerar en del statistik på garvning säng använda och hudcancer.*

Jag ville tala om för dig att inomhus garvning resultat i nästan 420 000 fall av hud-cancer diagnostiseras i Usa varje år.

Jag ville att du skulle veta att garvning orsakar fler fall av hudcancer än antalet fall av lungcancer orsakas av rökning.

Jag ville skrika i ditt ansikte som en solningen i en inomhus UV-solarium ökar risken att utveckla skivepitelcancer med 67 procent. Och om du bara gå några fler gånger, risken för att utveckla basalcellscancer ökar med 73 procent.

Visste du att graden av förekomst av melanom hos unga vuxna har ökat med 800 procent under de senaste fyra decennierna?

Visste du att malignt melanom är den dödligaste formen av hudcancer?

Visste du att 76 procent av de fall av melanom bland 18 till 29-åringar kan hänföras till garvning säng använda?

Visste du att din risk för att utveckla malignt melanom ökar med 75 procent om du har använt ett solarium innan de fyllt 35?

Visste du att nästan 10 000 människor kommer att dö av malignt melanom i år?

Jag ville att närma sig dig och be dig, på uppdrag av barn du ännu inte har men som du kommer att vilja bli odödliga: Bo fan av solarier.

Jag ville, men det gjorde jag inte. Istället blir jag bara stirrade. Då jag tydligt meddelade att mina barn att det var dags att ansöka på nytt i våra solskydd.

*Statistik från skincancer.org .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar