Hur Min Systers Död Förändrat Mig

Sorg, även om en naturlig del av livet, är ett ämne de flesta människor undviker. Åtminstone jag använde till, tills min syster dog. Trots det är fyra år, de ord som fortfarande låter obekanta. Hon oväntat avled vid en ålder av 26.

På den tiden, en massa människor har sagt mig att omfamna de "lärdomar" från sorg. De "lärdomar" var ovälkomna sedan. Hur kunde det möjligen vara en lektion i kölvattnet av den värsta stunden i mitt liv? Fundera på det faktum att världen gått vidare, trots min sorg, jag inser att sorgen förändrat mig.

Vid närmare eftertanke, jag känner igen lektioner var alltid där, jag bara inte inse dem tills jag var tvungen till.

Livet är inte så långt som vi tror.

Första lektionen kom snabbt, eftersom tiden inte står still. Även om min värld krossades, tid fortfarande rörde sig, och det snabbt. Dagarna förvandlas till veckor som blev till månader. Första semester utan min syster blitzed av. Det verkade inte rätt. Ja, livet är kort. Men ibland är livet verkligen kort. Problemet med livet är att du alltid tror att du har mer tid än man egentligen gör.

Vad betydde detta för mig? Det betydde att vara närvarande med nära och kära. Vårda stunder tillsammans eftersom dina nära och kära kan inte alltid vara det. Jag tog för givet att min syster skulle alltid vara där. Hon var inte fysiskt är där för min bröllopsdag och min son född – två stunder som jag aldrig trott att uppleva utan henne. Aldrig igen kommer jag ta en stund med nära och kära för givet.

Det finns inget band som systrar.

Det finns inget som en syskon relation. Ett syskon påverkar din karaktär, identitet, och i de flesta fall är en av de äldsta (och mest komplicerade relationer i ditt liv. För första gången insåg jag hur mycket min relation med min syster har påverkat mitt liv, ner till min grundläggande identitet. Verkligen, min identitet är sammanflätad med min systers identitet. Det kan inte vara en "regel damen" utan en "regel breaker." Min förhållandet var komplicerat med min syster. Hon kunde vara av fienden och min bästa vän, allt på samma gång, vilket resulterar i en stark samhörighet. Att samhörighet fortsätta även efter hennes död. Hon är en del av mig och kommer att finnas i mitt barn och familj så länge som vi utstå.

Be om vad du vill ha.

Sorgen är en ensam process, även när du är omgiven av familj och vänner. Det är för att varje person reagerar på sorg på olika sätt. Naturligtvis, det fanns stunder när jag kände ingen förstod. Men människor är inte mind-läsare, och de vill hjälpa till. Jag fann att mitt system med support var det när jag frågade; jag var bara tvungen att fråga. Jag insåg också som inte var stödjande och relationer som inte var värt att behålla. Att släppa dessa relationer var förvånansvärt lätt och möjligt för mig att fokusera på dem som betydde något.

Att hålla kontakten är viktigt.

Innan du upplever förlust, som jag felaktigt trodde att målet var att flytta på. Först var jag rädd för att prata om min syster. Men så småningom insåg jag att det är viktigt att hålla kontakten med min syster. Jag gillar att prata om henne och återuppleva gamla minnen. Jag uppskattar att höra berättelser om henne från andra människor. Det visar sig att påminna om gamla minnen är till hjälp för att läka. Forskning visar att nostalgi lindrar sorg. Ett vackert citat av Henry Louis Gates Jr PHD fångar denna känsla genom att beskriva nostalgi som ett sätt att "vittna till våra nära och kära "fortsatta existens" genom att erkänna att "de har inte gått på – de har gått in i oss."

Terapi är inte så hemskt.

Det är verkligen inte. Jag försökte flera typer av sorg terapi . Några arbetade med, vissa inte. I terapi, jag finns utrymme för att prata om min syster. Jag bearbetade och arbetat igenom vad som hände. Terapi lärt mig vikten av sorg. Vad är den bästa terapin? En bra, gut-vridande, lång gråta. Det bästa av allt, det kräver inte ett möte.

Tiden läker sorg.

Det är en lögn. Jag hatade att höra alla kliché åsikter om sorg, denna i synnerhet. Det är inte läggs ned i sorg. Tiden gör du accepterar sorg som chocken bleknar bort. Hålet i hjärtat blir täckt med ärr. Ja, en del av mig saknas, men det är alltid skönt att bli påmind om att jag saknar någon som betydde så mycket för mig.

Min kära syster, min baby är moster, min bästa vän, Jag var inte redo för din väg till slut. Tårarna ville inte sluta oavsett hur mycket jag bad; Så mycket, jag saknar minnen vi aldrig gjort. Jag trodde att du alltid skulle finnas här; Jag var inte redo att sakna dig så mycket kära syster. Jag vet att även om du kan inte längre vara i närheten av där vi kan se, Jag vet i mitt hjärta, du är lugn, och gratis.

ADVERT

Lägg till din kommentar