Den 7 Svåraste Delarna av att Vara en Ensamstående Förälder Under Semestern

Föräldraskapet kan vara en utmaning för oss alla. Och som ensamstående mamma, jag känner mig ofta som jag är på att tackla livet, samtidigt som saknar en viktig bihang. Jag har gjort de Väpnade-Mamma dans i många år nu, och jag kan med säkerhet säga att julen är rutinmässigt den största kick i ansiktet. Dessa är några av de svåraste delarna av att vara en ensamstående förälder under semestern:

1. Förhandlingar om vem som får barn i år. Även om det har gått flera helgdagar eftersom hon räknat ut att tomten var en stor bluff, det är svårt att vakna upp på Julafton och inte se glädjen i min dotters ögon när hon ser presenterar under trädet. Men att förneka hennes lycka av att dela semester med sin far, hans familj, och en miljon kusiner som alla bor ett stenkast från varandra, ja, det är bara några Mommie Dearest skit.

2. Att få ledigt från arbetet. Min dotter blir två veckor ledigt vid Jul. Får jag två veckor ledigt ett år. Vanligtvis är jag kunna sy ihop tillräckligt med kid-täckning, mellan en flexibel kontorsmiljö, familj, vänner, och YMCA holiday camp, men det är aldrig lätt.

3. Välmenande vänner och släktingar som frågar, "Är det inte jobbigt att inte ha ditt barn på Julafton?" Nej, det är awesome. Jag verkligen älskar att titta på min hund äter sin Jul rawhide i stället för min dotter att riva öppna paket. Kom igen, killar. Du vet att det suger.

4. Skadekontroll efter ditt barn firar fem Jular. Två uppsättningar av mor-och farföräldrar, steg-mor-och farföräldrar, två föräldrar och en generös klick av skuld motsvarar holiday överbelastning.

5. Christmas listor via sms: a grupp. Min dotters pappa fick hon en iphone i år, så hon bestämde sig för att mass-sms: a alla hennes önskelista. Detta resulterade i att min egen telefon surrande varje 5 sekunder för ungefär en vecka som alla reagerade och ställde frågor. Det är alltid trevligt att få ett sms alert och blick ner för att se att det är barnens styvmor. Igen.

6. Saknas vuxit upp festligheterna. Jag vet inte om det verkligen är så svårt, faktiskt. Jag är i allmänhet en homebody som föredrar ett glas vin på min soffa i min slet yoga byxor till en glittrande semester shindig. Och sprita ut pengar för en barnvakt så att jag kan bevisa att jag fortfarande vet hur man ska applicera glitter eyeliner som verkligen verkar vara lite slösaktig. Fortfarande, det är trevligt att umgås med vuxna iklädd klänning. Om minnet fungerar.

7. Pengar. Min överlägset minst favorit sak om semester. Det väcker mig vid 3AM i panik. Det bara verkar aldrig vara tillräckligt. Men på något sätt, år efter år, jag gör det hända. Och vi behöver inte hamna på gatan.

År efter år försöker jag göra förebyggande saker att undvika semester stress, men på något sätt har jag alltid till slut, komma December, önskar att jag hade frågat min läkare för några av de som "nerv piller" närheten damer viska om. Men jag får igenom det, eftersom när allt är sagt och gjort, hela denna galna säsongen är verkligen allt om henne.

Relaterade inlägg: En Ursäkt Till Ensamstående Föräldrar

ADVERT

Lägg till din kommentar