Till Min Enda Mamma Vid Jul: jag Vet inte Hur Du Gjorde Det

Kära Mamma,

Jag vet inte hur du gjorde det som en ensamstående mamma med sex barn på Jul. Det är bara December 11, och jag är redan utmattad .

Jag vet att du alltid berätta samma sak om att vara en mamma—"jag vet inte hur du ska hantera det i dessa dagar"—men Mamma, du hade en virtuell baseball team på dina händer, med thre e) gånger ladda Jag är redovisat. Att arbeta heltid och samtidigt höja sex barn och att skapa en magisk, holly jolly Christmas på din egen, varje säsong (utan Internet), ja, det är en smula häpnadsväckande.

Och det är inte första gången detta har hänt mig. Jag råkade bara vara uppe sent i går kväll att organisera min till synes lång semester att-göra-lista i mitt huvud, och av någon anledning, detta år, är det verkligen slog mig precis vad en superhjälte du förvandlas till varje December. Här är hur jag ser det:

1 December

Mig: Jag har mina två barn var och skapa sin lista för Santa. Nästa morgon, när jag slår in några skrivuppgifter (hemma), och tillbringa ett par timmar shopping på nätet, kanske springa ut till Target för några väsentligheter, och sedan komma tillbaka till min Jul shopping (på soffan). Jag avbryts av skolbussen, läxor och dans klass, men det är OK eftersom jag är i princip klar, andra än vissa forskning och några saker jag ska sätta gubbe på. Han kommer hem från jobbet, vi gör middag, och sedan vänta vi de flesta av våra paket levereras till vår dörr under de kommande veckorna.

Du: Du tar din sex olika Jul-listor (fyra flicka, två pojkar, med sex helt olika smaker och intressen) som du bege dig ut på din överarbetad och under tvättas VW Kanin att släppa oss på två olika skolor innan du går till ditt kontor 9-5 jobb. Vid lunchtid kan du rusa till den fruktade mall för en 45-minuters shopping sprint, sedan tillbaka till arbetet. Efter jobbet, du varukorg oss runt till en för många fotboll och fotboll praxis, kanske smyga in lite fler julklappar shopping (eftersom du inte ens sätta en buckla i den första listan, kan du göra en tillfredsställande måltid för alla sju av oss, för att sedan stanna upp sent överföra presenter från bakluckan på din bil till någon liten vrå eller vrår du kan hitta i våra redan överfulla hus, i ett försök att "gömma" de gåvor som du mycket väl vet att vi kommer att riva huset förutom att försöka hitta. Nästa morgon gå upp och göra det igen.

December 15

Mig: Vid denna tid, vi har gjort en snabb resa till Home Depot för att ta en låga och blygsamma (men annars fin julgran, tillsammans med våra andra maskinvara som behövs för månad. Vi har en relativt lugn kväll hemma, bara fyra av oss, trimning av träd, dricker varm choklad och knapra polkagrisar. Och ja, vi har fortfarande Hanukkah att förbereda för i vårt hushåll, men eftersom de flesta av mina shopping för barnen är klar, nu kan jag fokusera min Jul ansträngningar på ett par vänner och lärare, att hitta den perfekta gåva för att visa min uppskattning för deras vänskap och hårt arbete året om.

Du: Du nix vän och lärare gåvor, för vem har tid (eller pengar)? I mellan två veckor för samma arbete/shopping rutin, kan du ta med hela familjen till den pittoreska stadsdelen julgran mycket att på något sätt få alla sex av oss för att komma överens om det perfekta trädet (utan att bryta banken), och sedan får det inrett i någon slags smakfullt sätt (utan att bryta hälften av din familj släktklenod smycken). Du är uppe sent varje natt bakom låsta dörrar, omslag och fluffa bågar, försöker upprätthålla någon form av ordning och system av "vem som får vad" och "hålla det hela ännu."

Naturligtvis kan du också hitta tid för lite Jul cookie gör med minst tre eller fyra av oss, om inte alla sex, gräl oss runt den lilla köksön och sätta upp med vår ständiga gnällande och nit-picking om vem som får använda stora silver boll godis, strössel nästa. Och under allt detta, i någon form av Norman Rockwell-ish scenario, jag vill minnas att John Denver och Andy Williams ständigt crooning i bakgrunden, med dig med att sjunga tillsammans, att betala lite uppmärksamhet till det faktum att du har nio dagar av fester och utflykter till bilpool, tre skolor program för att sitta igenom, 10 fler presenter att spåra, och ett stort beslut att göra om huruvida eller inte "peekers" (som du vet om eftersom du har ögonen på baksidan av ditt huvud) få sina presenter.

24 December

Mig: Jag gör en bokning på vår favorit stadsdel plats för Julafton middag, eftersom jag är trött, och efter den femtioelfte semester funktion, jag känner inte för matlagning eller bakning annan darn sak. Jag ser fram emot att koppla av med lite god mat och ett stort glas vin, och våra efter-middag tradition av att köra runt i stan för att titta på julbelysningen. Vi går sedan hem för att ställa ut kakor och mjölk till tomten, och stoppa barnen i säng, med sugarplums och inte en varelse, och allt det där. Medan Dan håller utkik, jag kommer att spendera ca 10 minuter att sätta ut gåvor, sedan ska vi krypa upp för en annan cocktail av eld, och kanske en film.

Du: Samtidigt som vi spenderar dagen med att Pappa, du har att spendera hela dagen i köket förbereder sig för en stor familj Jul middag med alla tillbehör. Med en sista-minuten-inslagning kvar att göra och ett frenetiskt besök i butiken eftersom du glömde fem saker på din lista, du kan inte tro att det är redan dags för oss att vara tillbaka, och spendera de kommande två timmar med att försöka att valla sex stökiga barn till sängen. Känner dig redo för sängen själv, som du sedan uppe halva natten, sprungit oändligt gömmer sig från plats till träd, samla in och stapla gåvor, och fyllning sex stockings till brädden—samtidigt att hoppa på varenda liten peep du hör kommer från fyra olika sovrum.

Ändå, på något sätt, genom att juldagens morgon, du drar det hela. Inte bara du dra bort det, du klarar av att anpassa semester för var och en av oss, på ett mirakulöst sätt att leverera exakt vad varje barn har bett om, och överöser oss med fler gåvor än de flesta av oss förmodligen förtjänar det året (och som sannolikt kommer du att betala mindre tills nästa Jul när det är dags att göra det igen). Och du hittar den sällsynta möjligheter mitt i allt detta ha överseende med att förmedla den verkliga mening och anda av säsongen, tillsammans med ett helt gäng av varma minnen.

Och du gör allt detta med ett leende. Med lite sömn. Med nästan ingen som klagar. Med mod av en kvinna som tillbringar all denna tid och energi för att skapa den perfekta Julen för hennes familj, men som alla andra år, spenderar hela dagen ensam medan hennes barn är hos deras pappa och styvmor, för semester.

Men jag vet att du, Mamma. Du kommer att tona ned det arbete och den ensamhet, att säga, "Du gjorde vad du var tvungen att göra." Och du kanske inte ser det på det sättet jag gör (och kanske jag överdriver, men bara lite), eller kanske glädje av säsongen och kärlek till dina barn fyllde ditt hjärta till den grad att du nu har glömt jonglering och utmattning och den totala monumentala semester företag.

Men jag vill att du ska veta att jag inte har det. Som jag "rush" runt mig under de närmaste veckorna, jag kommer ihåg att fokusera på den varma stunder, och precis som du, och att göra det med ett leende och med kärlek och tacksamhet för chansen att gå vidare till mina barn den typ av speciella, magiska Jul du alltid skapade för mig.

God Jul, Mamma!

ADVERT

Lägg till din kommentar