8 Saker Ensamstående Mammor Vill Berätta För Sina Vänner

Ensamstående mammor kommer i alla former och storlekar med en uppsjö av berättelser—jag skulle aldrig drömma om att tala för alla av oss. Trots att vi delar vissa gemensamma erfarenheter. En nyckel är att de känslomässiga och fysiska krav ensamstående mödrar kan utmana våra vänskapsband till själva kärnan. Om din vän är en ensamstående mamma, och sedan lyssna mycket noggrant och du kan bara höra henne säga dessa saker:

1. Jag är isolerad och ensam.

Medan jag tycker sömnlösa nätter, blöja blowouts, och obeveklig uppgifter utmanande, det är inte värre än för någon annan mamma. Vad jag verkligen hatar är att jag gör det ensam, jag har ingen att fnissa med om dumma stunder och ingen att beklaga med om det hårda delar. Som min vän, du är min enda bollplank. Jag behöver empati, empati, och nämnde jag att empati? Det kanske låter som att vi ensamstående mammor gnälla en hel del, men vi har inte någon att tala med när vi får in genom dörren efter en lång dag på jobbet eller någon att se fram emot lossning på när dörren öppnas efter en lång dag ensam med barnet. Så om du ger oss en chans, vi skulle älska att på allvar fn: s belastning.

2. Jag är ledsen för att vara en dålig vän.

Men också, jag är inte ledsen. Jag vet att jag sällan samtal, men det beror på att jag tillbringar större delen av kvällen med att försöka få min lilla barn att sova. När jag har uppnått det nära omöjlig bedrift, om jag inte genast gå med honom, jag tillbringa tiden med att vara ensam. Den största ironin enda förälder: jag är ensam, men aldrig ensam. Jag längtar efter sällskap men kan knappast fungera om jag har några på mig gång på slutet av dagen. Jag är ledsen att jag har blivit en nära enstöring. Det är inte för att jag inte vill umgås med dig. Jag gör, men det finns så många känslomässiga och fysiska hinder i vägen—energi, barnomsorg, självförtroende. Jag prioriterar ofta ringer eller ser ni, mina vänner, över mitt eget psykiska välbefinnande, så även om det kan verka som att jag har förändrats, eller att jag sätter mina barn eller mig själv först, ofta är det raka motsatsen.

3. Det är svårt att vara ärlig om utmaningarna som enda förälder.

Interaktioner är så snabba på—en äggröra telefonsamtal innan läggdags, ett kort sms, en kaffe med en galen barn (eller två) för att avbryta alla tre sekunder. Inget av detta ger dig tid att strängen en hel mening tillsammans, än mindre få till verkligheten i min situation. Ensamstående mammor har ofta en hel del att brottas med —förhållandet fel, pengar bekymmer, föräldraskap utmaningar, isolering, ensamhet, listan kan göras lång. Om du vill veta om verkligheten i mitt liv som ensamstående mamma, så det kommer att ta en hel del tid och ansträngning.

4. Jag vet inte hur det är att be om hjälp.

Jag har aldrig varit ett asker, och sedan bli en ensamstående mamma, jag har blivit ännu sämre på det. Jag vill inte erkänna att jag kämpar. Vem gör? Som ensamstående mamma, jag har vant mig vid att göra allt ensam. Jag har blivit sviken av en person som var tänkt att vara där för mig och mitt, och som gör det svårt att lita på andra. Om du hjälp eller inte, jag har inget annat val än att fortsätta, så jag kan väl bara hålla på det, eller hur?

5. Jag känner att jag inte hör hemma.

Som inte hör är en utmaning för många av oss står inför, och isolering av ensamstående mödrar kan förvärra detta. Jag passar inte in med mina barnlösa vänner, jag passar inte med min co-parenting vänner. Det är lätt att känna sig sviken av vänner som regelbundet avbryta eller inte kan göra saker. Efter allt, du är min livlina till sällskap; utan dig är jag förlorad. Ibland tänker jag på att flytta, men det handlar om mer än den fysiska närvaron av en plats. Det handlar om att tro att du har hittat en partner för livet och sedan inse, med några ödesdigra konsekvenser, som du inte har. Det handlar om gamla vänner som inte längre har plats i sina liv för den nya (något skadad) du. Det handlar om att spendera så mycket tid ensam att du glömmer hur man interagerar med vuxna, och kul blir ett bleknat minne.

6. Jag blir så positivt som jag kan vara.

Det kan vara svårt att tro när man tittar på vad som verkar vara en lista över negativa känslor, men det är sant. Jag vet att min son är fantastisk, och många gånger per dag tar han ett leende till mitt ansikte. Men ofta, andra känslor, i kombination med utmattning, få mina känslor att krascha ner på mig. Personligen, att veta exakt vad jag har upplevt under de senaste åren, jag tror att jag gör ganska bra precis som alla ensamstående föräldrar jag har haft turen att träffa. Varje gång jag har åkt ner, jag har fått upp igen. Jag har gjort många saker för att få mitt liv tillbaka på rätt spår, och jag försöker fortfarande. Att vara en ensamstående förälder är inte något du får över snabbt när det var det inte i planen.

7. Jag är ledsen för att vara tråkiga.

Från det roliga-loving vän till barn-kedjade, jag är säker på att jag har blivit lite av ett hål. Det är sällan jag får någon tid ensam med dig längre. Det visar sig att utmattad, isolerade ensamstående mammor inte har mycket spännande skvaller. Det kanske är därför du inte ringa längre. Kanske du inte vill prata om din roliga tider eller din man problem med mig. Jag vet att jag inte har aktuella jämförelser att göra, men jag kan fortfarande känna empati. Jag har nästan gett upp vilket tyder på meet-ups eftersom jag är rädd vänner kommer inte att njuta av vad jag kan erbjuda—ett stökigt hus eller en lekstund i parken. Om jag är inte tråkigt att du, berätta för mig eftersom jag skulle älska att umgås. Vår vänskap kan se något annorlunda, men jag har fortfarande tid för det och för dig.

8. Jag älskar min son.

Bara för att jag kämpar med att vara en ensamstående mamma betyder inte att jag inte tror att min son är den bästa personen att ha hänt mig. Om enda lite är den värsta delen av inre föräldraskap, då föräldraskap lite är det bästa.

Om du i samband med denna artikel, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar