Denna Enkla Egenvård Tricket Är Bara Vad Upptagen Moms Behöver

För ett par år nu, har världen varit full med begreppet "self-care." Det är idén om att ta sig tid för att vårda dina egna behov—att motionera, meditera, fullfölja dina kreativa intressen, eller vad flyter din båt kommer att göra dig en mer balanserad och kick-ass person. Egenvård är inte självisk eller eftergiven. Vi vet alla att vi inte kan hälla från en tom kopp, och att om du inte är hela och bra, kan du eventuellt inte ta hand om andra eller trivs i livet.

Här är grejen: jag tror att många av oss kan helt jive med tanken i teorin, så upptagen och frazzled föräldrar, det är som att "Hur i jävla helvete jag ska öva på "egen hand"? Jag kan inte ens ta ett skit utan publik."

Här, här , flickvän. Jag är helt hör dig på det. Och även om jag misslyckas på egenvård på många sätt mig själv, jag har fått lite hemligt vapen som jag vill dela med er som faktiskt har gjort det möjligt för mig att öva själv-och sjukvård trots att en upptagen AF mamma på heltid arbetande mamma.

Redo? Det handlar om en liten sak som kallas "micro-växling." Som Gary Jansen, en chefredaktör av Penguin Random House, beskriver det i en nyligen artikel för Mind Body Grön , mirco-växling innebär att sätta upp kort, men inte begått gånger under dagen för att öva vad self-vård du behöver. Det handlar inte om längd—och med så lite som en minut eller två fungerar—men om du gör det konsekvent. Det handlar om att visa upp, inte perfektion.

Och jag vet vad du säger: "Även då jag bokstavligen har inte tid." Men lyssna till hur Jansen förklarar det:

"Vi har till vårt förfogande 1 440 minuter på en enda dag," skriver han. "Vad skulle hända om du tog bara 1 procent av de 1 440 minuter, bara 14 minuter och 24 sekunder, ungefär 15 minuter per dag, och medvetet försökt att förändra ditt liv? Du kan hålla de övriga 99 procent av din dag att göra vad du har att göra—äta, sova, gå till jobbet, ta hand om barnen, gå i skolan, köra din syster till läkaren, surfa på din smartphone."

Typ av lysande, någon?

Låt mig berätta hur "micro-shifting" har fungerat för mig under åren. Det finns två huvudsakliga egenvård saker jag behöver göra varje dag för att hjälpa till att hantera min ångest: meditation och motion. Som en livslång ångest lidande, dessa är icke-förhandlingsbart, för utan dem är jag benägen att falla ner i en ångest spiral. Och det är inte bra för någon—inte på mig, mina barn eller min familj.

Jag meditera med hjälp av en app på min telefon, och har gjort så i ungefär sju år. Jag har använt olika program under åren, men den viktigaste funktionen jag söker är en som har ett alternativ för en fem minuters meditationer (ja, vetenskapen säger att med fem minuter per dag för meditation kan vara enormt bra).

När jag fortfarande hade spädbarn och småbarn under fötterna, jag skulle meditera så snart de gick ner för sina handlingsplaner eller för natten. Jag skulle meditera medan du ammar mitt barn att sova. Jag skulle bara se till att få dem fem minuter. Nu när mina barn är äldre och i skolan, jag meditera precis innan jag slå sig in i min arbetsdag. Jag har fortfarande inte mer än fem minuter eller så, men det känns som en jävla lyx att göra det utan ett barn som limmats på min kropp (moms små: du kommer att få det, jag lovar).

Motion hanteras på ungefär samma sätt. Jag är sällan kan åta sig att mer än 20 minuter om dagen. Jag behöver inte träning för viktminskning, utan för att rensa tankarna, och för endorfin-kicken som håller mig frisk . När mina barn var små, jag skulle ta dagliga promenader med dem spände mig eller i en barnvagn. Eller jag skulle göra ett snabbt yoga medan de ruggade. Ibland—när 20 minuter i rad var en omöjlighet—jag var tvungen att bryta yoga i två korta bitar.

Gary Jansen—nu författare till två böcker, och redaktör för big-deal författare som Deepak Chopra—säger att han skrev sin första bok bara genom att åta sig att 15 minuter eller skriva varje dag under ett år. Och han var en upptagen pappa på den tiden. "Det mesta av vad jag skrev var skräp, säger han. "Men i slutändan är det inte spelade någon roll. Jag höll på att bygga skriva muskler genom att göra den tid och vara konsekvent."

Ja, det handlar om att vara så konsekvent som du kan och inse att perfektion är överskattad, och att du—och din en vacker, fantastisk, viktigt livet är värt det. Så vad väntar du på? Om det är att göra mer tid för meditation eller bön, äntligen lär sig att spela flöjt, att få en snabb dagliga köra, eller vad det är som kommer att ge näring till ditt hjärta och själ, gå för det .

Om du gör skiftet, du kommer att bli förvånad över att inse att du faktiskt har tillräckligt minuter på din dag att begå till dig själv. Du är så förtjänar det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar