Ett Brev Till Al Trautwig Från En Mamma Genom Adoption

Vad är upp, Al?

Jag vet. Du har en dålig vecka.

Den andra natten, jag sitter på min soffa med min 7-åriga dotter uppkrupen bredvid mig. Vi smutta på varmt te och titta på en del historia-making, fantastiska Olympier göra sin thang — bland dem, Simone Biles.

Vi målmedvetet med att titta på denna händelse. Simone är ett adoptivbarn, som min dotter. Och Simone är en stark svart flicka, som min dotter. Titta på Simone egen gymnastik golvet och sedan se min lilla flickans ögon lyser upp som om det var Julafton, ja, det var allt.

Och sedan du öppnade din stora mun. Kameran panorerade till Simone familj, du bestämde dig för att påpeka att de människor som hon kallar för mamma och pappa är hennes mor-och farföräldrar.

Vet du varför hon kallar dem mamma och pappa? Eftersom de är hennes mamma och pappa.

Detta var inte nog för dig. När antagandet community-medlemmar, som jag, heter du på Twitter (vi kallar det en clapback), höll du bara kommer — och kommer — tills slutligen din arbetsgivare sa till dig att tygla den, ta bort den tweet, och ber om ursäkt.

Jag har en känsla av att du gjorde vad du var tvungen att göra för att spara din egen röv, men du är förmodligen inte få exakt varför de av oss i antagandet gemenskapen är ganska pissed off just nu.

Låt mig undervisa er.

Jag är en mamma genom adoption, men jag är inte en adoptiv mamma. Jag bor inte i ett konstant tillstånd av "adoptiv föräldraskap." Antagandet var en en-gång rättsliga åtgärder som förklarade för mig att mina barns mor.

Jag är en mamma genom adoption, men jag är inte en falsk mom. Ingenting jag gör är falska. Jag behöver inte städa upp falska spy. Jag behöver inte falska bada eller falska föda mina barn. Jag behöver inte falska tvätta barn-och medelstora kläder eller falska gosa med mina döttrar. Jag behöver inte falska läsa dem bedtime stories, falska torka bottnar, eller falska transfer dem till skolan och gymnastik klass.

Jag är en mamma genom adoption, men jag är inte en låtsas mamma. Jag gör inte anspråk på att forskning vacciner, BPA plast, och ohälsosam mat ingredienser. Jag låtsas inte att få upp mitt i natten för att trösta barn som hade en dålig dröm. Jag gör inte anspråk på att berömma min dotter för att dela med sin syster. Jag gör inte anspråk på att berätta för mina barn att komma ihåg att säga "du och tack" och "ursäkta mig."

Jag är en mamma genom adoption, men jag är inte mina barn " bara mamma. Jag tror inte för en sekund att jag är mitt barn " och bara. Jag bor inte i ett självständigt skydd bubbla där mina barn kan inte dela sina verkliga känslor och förmånliga språk som omger deras adoptioner. Jag behöver inte göra mina barn välja mellan föräldrar som blev havande och födde dem och oss, de som har antagit dem.

Jag är en mamma genom adoption, men jag är inte en irrelevant mom. Jag tror inte att den stund till stund interaktioner som jag har med mina barn, där jag leder dem och uppmuntra dem, är förgäves. Jag inte fullt förstå, ännu inte betydelsen av varje gång jag visar upp för mina barn, hurra för dem och tillbad deras ansträngningar och prestationer, men jag vet att mina barn behöver höra någon speciell sjunga deras namn. Jag får inte det rätt varje gång, men vad jag gör är att försöka, precis som alla föräldrar.

Jag är en mamma genom adoption, stolt, att tre vackra, smarta, roliga, duktiga, och glädje fyllda barn. Och oavsett hur de väljer att hänvisa till mig och föräldrarna som skapat dem, jag kommer att acceptera, omfamna och njuta av. Jag har privilegiet och äran att vara mina barns föräldrar, och jag har lärt mina barn att människor som du, människor som insisterar på att de helt enkelt inte kan acceptera att antagandet gör en äkta familj, är ganska begränsad i sin förmåga att leva livet väl.

Dina parametrar inte går att definiera oss.

Den lilla flickan som sitter bredvid mig på soffan? Hon är min riktiga barn. Hon är inte min adopterade barn. Hon är inte min typ-av barn. Hon är inte min kanske kid. Hon är mitt barn.

Jag är hennes mamma — inga kval, inga förklaringar.

Så nästa gång, om det finns en nästa gång, du har en företagsintern publik av miljontals som du berättar en av de viktigaste händelserna på året, jag vill att du ska ha lite respekt för de begåvade och hårt arbetande unga människor som representerar landet och deras föräldrar — deras riktiga föräldrar — som sitter i publiken och hejar på dem.

Som en mamma, ska jag ge dig några råd: håll dig i ditt körfält. Plocka inte på Simone Biles och hennes familj. Och framför allt, om du inte har något trevligt att säga, håll käften och din cynism av Twitter.

Du är välkommen.

ADVERT

Lägg till din kommentar