4 Silver Foder Till Med Graviditetsdiabetes

Efter att ha gråtit till min man och familj för dagarna efter min diagnos, jag skyllde på mig själv för att med Graviditetsdiabetes . Jag sa till mig själv att det var för att jag hade blivit för fet och använde Google för att freak mig ut om gigantiska nålar, jätte barn och jätte mat begränsningar.

Av andra barn (och min andra kör med GD), jag tog det hela med fattning och slår inte en ögonfrans, eftersom jag visste att det var inte alls de djur som jag hade gjort det ut att vara de första att gå runt. Låt mig spara den förnedring som ropar din första tid genom att dela några positiva sidor med detta irriterande diagnos...

1. Det Gör Dig Starkare – Innan GD, jag var ungefär en 9 och en halv på feg-o-meter och hade aldrig bytt en blöja. 12 veckor senare var jag stickande min mans finger för att jämföra blodsocker för kul (tur för honom), och ganska säker på att jag skulle klara av något som barnet kastade på mig. Allvarligt, det är ett förtroende och säkerhet som kommer med att kliva upp till plattan på den här, och erövra alla rädslor som du har om att dra blod. Om jag kan göra det, du kan göra det bättre.

2. Nålar Är Inte Så Illa Som Du Tror – Och detta kommer från någon som har svimmade mer än en gång i Virginia blodgivare Tjänster (se #2 > feg-o-meter). När jag kollade blodsockret 4 gånger per dag, och gav mig själv en gång dagligen insulin skott, det gjorde verkligen blivit en icke-fråga. Jag började faktiskt på att njuta av att se hur olika livsmedel påverkas mitt blodsocker och dokumentera det hela på ett litet bord för doc. Det var allt jag kunde göra för att inte kasta skräp i ett kalkylblad och diagram med färgkodning (eftersom det är vad häckande damer göra).

3. Du kommer att Få Särskild Behandling – Eftersom jag var på insulin i slutet av min första graviditet (trots att följa dieten till en tee), jag gick in för veckovisa stress övervakning sessioner, där jag i princip fick ansluten till en bildskärm och vilade i en timme medan de tittade på för några oegentligheter med barnets hjärtslag. Detta fick mig att mycket mer bekanta med sjukhuset triage och kontraktion skärmar än jag skulle ha varit annars, och gav mig något att se fram emot under nedräkningen av de sista veckorna. Vad snart-att-vara-nya-mamma inte som en timme för sig själv att läsa hennes Us Weekly medan du lyssnar barnets lugnande hjärtslag?

4. Du Kommer Att Vara Friskare – Jag har ätit mina grönsaker genom de två första tredjedelar av min första graviditet, men jag åt också förpackad makaroner och ost, milkshake och en och annan havregryn cream pie (och ibland, jag menar tim). GD kost fick mig att inte bara välde det in, men för att vara super friska och öka dessa promenader som jag inte hade varit med så ofta som jag borde ha. Jag faktiskt gått ner i vikt på slutet av min första graviditet (oroa dig inte, jag hade byggt upp tillräckligt med reserver för att ingen läkare som var berörda i denna process), och kom tillbaka till min pre-baby ner i vikt på 2 veckor efter leverans. Jag är säker på att detta inte skulle ha varit fallet hade jag spiral längre in havregryn-cream-pie-land för de återstående 12 veckor. Jag säger inte att min pre-baby kropp var något att sträva efter för den genomsnittliga kvinnan, men det var för mig!

Om du har redan gråtit framför din endokrinolog, oroa dig inte, de har sett det förut. Jag kan berätta att när sjuksköterskan kramade mig och min vanligtvis gruff läkare gav mig en väl inövade tal om varför det inte var mitt fel. Jag lovar er, det är inte så illa som du tror, och det finns många av oss där ute. Få det ur ditt system om du behöver, och kom ihåg att din endokrinolog är din vän. Lilla Debbie – är det inte.

Relaterade inlägg: De Sex Stadierna av Graviditeten

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar