5 Tecken på att Du kan (eller Kan kanske Inte) Vara Gravid

Tillbaka i min TTC dagar, (det är "som försöker bli gravid," för de av er som inte frekvent fertilitet anslagstavlor) jag var mycket stämde in min tecken på fertilitet, min menstruationscykel, och särskilt eventuella tidiga tecken på graviditet. Jag är säker på att jag inte är den enda person som upplevt denna förhöjda nivå av medvetenhet som orsakades av en önskan att bli gravid, men jag har alltid avundats dem som Typ B conceivers - du vet, de människor som säger saker som "Vi är inte försöker för att bli gravid, men vi är inte inte försöker!" De laid-back, samt justerat jävlarna.

Hur som helst. Jag är inte längre försöker bli gravid, men det verkar som att gamla vanor är svåra. Även om jag är relativt säker på att alla 28 dagar, är bra gammal Tant Flo kommer att anlända utanför min dörr med hennes skit humör och resväska full med skräpmat, jag fortfarande lyckas övertyga mig själv om att jag helt enkelt måste vara gravid.

Har du någonsin märkt hur lika de tidiga tecken på graviditet är att trädgården olika PMS? Vad ett skämt, särskilt för dem som är optimistiska fertilitet entusiaster! Ömma bröst? Du är definitivt dräktig! Eller, du är på väg att få din tid. Ni vet - en av de två. Tillbaka i mina dagar av daglig temperatur övervakning, jag skulle aldrig berätta om mitt ömma bröst var från en faktisk graviditet eller från mig pressa dem var 45 sekunder i ett försök att avgöra om de var ömma. Den gamla "hönan-eller-ägget" gåta: graviditet symptom edition. (Gör jag fortsätter att smeka mina bröst eftersom de är ömma, eller är de ömma eftersom jag röra vid dem?)

Det är svårt att inte falla offer för graviditet symptom mirage när du är typen av person som har varit religiöst övervakning hennes fertilitet tecken, som jag gjort med alla mina graviditeter. Jag kunde läsa min livmoderhalsen som en psykisk läser teblad. Hur kunde jag inte lägg märke till alla dessa subtila förändringar som händer i min kropp? Eller var det önsketänkande? I alla fall, jag var säker på att när jag inte längre försöker bli gravid, jag skulle sluta vara så upptagna med potential "tidiga symtom". Jag hade fel.

Här är några av de mest förargliga "symptom" som jag blivit medveten om på en månad:

1. Illamående. Som det visar sig, jag är vagt illamående och lite hungrig en majoritet av tiden. Jag har tvingat mig själv att ägna mer uppmärksamhet åt detta villkor, och det verkar hända regelbundet med någon rim och reson, och under tider då det är fysiskt omöjligt för mig att bli gravid. Kanske att jag behöver ha en bra kolon rengöra eller något. Eller gå glutenfri. Eller (ryser) lägg av kaffe.

2. Trötthet. Hallå? Jag har två barn, båda har en irriterande tendens att vakna upp i gryningen. Naturligtvis är jag trött. Nästa!

3. Mat/Lukt Aversioner. Jag har bestämt att jag kan tillskriva denna "symptom" att min besvärande och irrationella paranoia av mat förstörs. Visst, jag har haft matförgiftning ett par gånger, men det finns egentligen ingen logisk förklaring till varför jag är så vaksamma om utgångsdatum, produkter som är oroväckande "slapp" och mejeriprodukter som luktar lite "off".

4. Mat Cravings. Jag är säker på att orsaken till detta tillstånd är min omedveten önskan att fortsätta att skämma bort mina tre gånger i veckan efter läggdags cookie ritual.

5. Humörsvängningar. Let ' s get real - jag letar alltid efter en rimlig förklaring till min känslomässig reaktivitet, irritabilitet, och weepiness. Graviditet är bara en bekväm ursäkt. (Jag måste vara gravid, eller varför skulle jag gråta om den här hästen bär en jacka? Eftersom du har PMS, idiot.)

Har någon annan lider av denna månad förflutit dom? Säkert är jag inte den enda kvinnan som tillverkar graviditet symptom, även när hon försöker inte att bli gravid! Jag kanske är dömd, tills jag slog i klimakteriet, då jag kommer att slutligen stanna just dessa phantom tecken på graviditet. Men jag är rädd att även flera år efter min livmoder ger upp sina månatliga razzia i gråt-över-reklam helvete, jag kommer fortfarande övertyga mig själv om att dessa hunger samvetskval är verkligen illamående på morgonen.

ADVERT

Lägg till din kommentar