5 Tecken På Din High School Senior Har Senioritis

Våren är runt hörnet, och för många föräldrar, som betyder så är examen. Min son är officiellt i slutfasen av sin high-school-utbildning. Det är den åttonde inning och han är i täten, bara längtar efter att stänga spel på high school. Jag kunde inte vara lyckligare och mer spännande för honom, samtidigt som jag är orolig för att han kommer att rack upp en massa fel i den nedre delen av nionde—ett dåligt fall av senioritis kan göra just det. Och, baserat på följande, jag är ganska säker på att han har en:

1. Han fortsätter att säga saker som, " High school är så löjligt.'

Inte förvånande att efter flera högskola besök hög skolan för honom börjar kännas som förskola. Det är helt normalt för äldre att vara "över det" på denna punkt, men jag måste påminna min son, som bara fyra korta år sedan, också han med en löptid som en 3-åring, och en miljö som inte verkar passa honom nu, när passa honom perfekt. För att vara ärlig, men jag skulle vara fråga om han fortfarande kände sig bekväm där. Det faktum att han inte är uppmuntrande.

2. Motivation att göra något skolarbete på denna punkt är NOLL.

Han är antagen till högskola, svedd hyreskontrakt, och träffade den akademiska rådgivare i hans studie. Det är inte undra på att han verkligen inte ger ett skit om att studera för en pop quiz om Kung George II.

3. Stiga upp tidigt för skolan har gått från att vara svårt att vara fullkomligt omöjligt...

...och är nu tillsammans med ett uttalande, "Det spelar ingen roll om jag är sen. Jag är en äldre person." Nyligen, morgonen har varit bra undervisning stunder, som erbjuder en perfekt möjlighet för mig att berätta för honom, Du kan jobba på ett jobb i 25 år, och även att vara chef, men du måste fortfarande visa upp i tid på måndag morgon. Det kallas att vara en vuxen."

4. Vänner han hade sedan grundskolan har sedan dess förlorat hela sitt överklagande...

...och han är redo för att äntligen träffa en helt ny samling av människor. Jag är redo för att det ska hända, men jag är också påminna honom att aldrig glömma de människor som kände honom som ett barn. De som vänskap, trots att de kan glömmas bort för en stund, har en tendens att komma tillbaka senare i livet. Det är också en bra tid för att lära min son att de tår du trampar på idag kan fästas på röven du måste kyssa imorgon. Värde alla som kommer in i ditt liv. De är där av en anledning.

5. Han har börjat prata om framtida och gångna mindre.

Få och långt mellan är historier om middle-school bal, high-school-fotboll spel, danser, datum och biologi frågesporter. Nu har våra konversationer om college campus miljöer, majors, framgångsrik studie vanor, och time management. Min son har varit ställa frågor som "hur gör jag tvättservice igen?" och "Vad gör jag när jag blir sjuk?" Det är skrämmande och spännande på samma gång.

Senioritis är en naturlig rite of passage, en naturlig utveckling av att ha vuxit ur den miljö i tonåren. Det betyder att våra barn kan tryggt gå vidare till nästa skede i livet där de ska vara, och även om det kan vara upprörande, Senioritis är egentligen inte en dålig sak. Snarare, det är en mycket, mycket bra sak. Tack till dig och high school senior i ditt liv även om de är som driver dig till vansinne under de senaste månaderna!

ADVERT

Lägg till din kommentar