Dra Ett "All-Nighter" Som Förälder Är Jäkla Brutal

Han är sjuk — igen. Den här gången, det börjar som en mild feber — barnsjukdomar kanske — men förvandlas snabbt till något mer. Fläckar på halsen. Utslag i ansiktet. Hans temperaturen rusar till 102, 103, 104. "Mamaaaaaaa" lockar uggla-formad skärm på mitt nattduksbord. Jag band på min lurviga rosa stripe klänning, slänga mitt flottiga hår i en hästsvans, och gör dig redo för strid .

Du vet borren. Vi kommer att dra en all-nighter, och inte den typ som co-eds eller nyligen i-love par drag. Det kommer inte att vara sexig, och det kommer inte att vara en berättelse som vi delar på vattnet svalare medan vi vänta ett konferensrum för att öppna upp. Jag kommer inte att vakna upp till tom champagne glasen glittrar på köksbänken eller kläder strödda omkring i rummet (eller faktiskt, det är en möjlighet kom att tänka på det). Nope. Vi kommer att gräva djupt. Vi kommer att ha att mentalt och fysiskt förbereda inte bara för vad de närmaste åtta timmarna kommer att ge, men också hur vi kommer att kalla styrkan att fortsätta flytta över slaget linjer på företaget trädgård i morgon utan att titta bakfull, galen, eller vansinnigt bakfull.

1 till 2 timmar

Adrenalinet flödar och jag känner ganska bra. Jag kan hantera detta. Så länge han håller sig stabil, kanske det finns en chans att han kommer att rakpermanenta tillbaka snart ut och natten kommer inte att vara ett totalt shitshow. ER kan undvikas om vi bara hålla sig under den fina linjen. Tylenol, check. Motrin, check. Termometer, check. Låt oss göra detta.

3 till 4 timmar

Jag börjar förhandlingarna. Bara en gång till, och sedan Mama är att gå till sängs. Han måste skratta på insidan. Han har andra planer, och jag är på hans barmhärtighet med tanke på att han är den sötaste jag någonsin sett, framför allt med att skäggtorsk och plågade ansikte. "Rub", säger han diktat, som pekar på hans rygg. Och han tar ställning. Jag är ganska säker på att han tänkte, Gnugga, tik eftersom låt oss vara ärliga: Han helt äger min röv på denna punkt. Jag skakar, jag gnugga, jag gör upp godawful song lyrics bara så att de rim och passa in i melodin av "Blinka lilla stjärna" för det är allt jag kan tänka på just nu. Jag är på 327 omgång av "Hudson, Hudson, du är den bästa. Du sticker ut från alla resten. Du är smart och du är ljus. Mama är här för att hålla dig hårt." Jag är inte stolt över detta. Ja, jag är en författare, men viral krigföring tar ut sin rätt. Förlåt mig.

5 till 6 timmar

Adrenalinet har lösts upp till de pissa timmarna av morgonen. Jag är i desperat fortsätter att klippa och gnugga och sjunga. Jag försöker att fokusera på det positiva: Det är bara ett virus. Det kommer inte att vara för evigt. Andra barn är långt sjukare. Detta är inte så illa. Det kunde vara värre. Vara tacksam för vad sjukdom som han inte har. Bara hänga i det, gör vad du kan, och försöker som fan att få åtminstone lite sömn. Men solen kommer upp snart, och oavsett hur hårt jag försöker att gå på luft och glida ut i hallen, den knaka i gamla trägolv signaler hans trötta nervsystemet, och han fäster uppmärksamhet som en veteran Navy Seal. Busted. Vi startar rutinen igen.

7 till 8 timmar

Allt hopp är förlorat. Jag medge, du lilla, du har tagit ner mig ännu en gång. "Vee-yos?" Ja, ja, vänligen titta på alla de videor som du vill. Jag tar honom i min säng, sätta på Kindle och dra upp på YouTube. Något kort av porr är bara bra på denna punkt, så vi väljer du hans nya favorit, Blippi . Jag hör de första "Hjulen på Bussen" video inslagning upp, men jag är på den söta kanten av slummer och så ska jag börja göra lite mörka erbjudanden i mitt huvud. Jag hör min hjärna lovande muntlig gynnar Blippi om han ska bara cue upp traktorn låten nästa så att min son inte börja balla ur och håller tyst länge nog för mig att få ett annat fyra koppling minuter för resten. Blippi levererar, och jag vet att jag har att göra med djävulen nu. Men jag är okej med det. Muntlig favörer för Blippi — lägga det på min långa att-göra-listan för nästa vecka.

Timme 9

Solen har stigit. Vi på något sätt har överlevt. Ja, mestadels. Ingen garanti att vi kommer att både hålla ihop tills mörkrets inbrott, men i ljuset av dagen, mitt nästa uppdrag verkar enklare: Ta backup barnomsorg, så jag kan ultra-caffeinate och stanna kvar på arbetsmarknaden. Lunchen kommer att vara en tupplur paus. Mat har tagit en baksätet. På tal om backseats, kanske det är där jag kommer tupplur. Du behöver inte skrämma mig, 34-graders dag. Detta mama bear ' s om att övervintra för 60 lycksalig minuter, Blippi, och binky, och baby-gratis. Precis som jag glider in narkoleptiska glömska, min telefon börjar surrande.

"Han kastar upp allt som jag ger honom. Vad ska jag göra? "säger min barnvakt.

"Jag ska vara just det," jag suckar.

Åtminstone jag redan i bilen.

ADVERT

Lägg till din kommentar