När Äldre Syskon Slåss: 5 Grundregler För Tvister

När jag var gravid med min andra dotter, jag daydreamed av den söta relation hon har med sin äldre syster. Jag fantiserat om dem spelar förnöjt på golvet, passerar Legos eller tåg eller baby doll kläder till varandra, ler angelically.

Jag föreställde mig dem som turas om att bära den extra glittrig princess crown eller röda superhjälte kap. Kanske de skulle kollapsa in i anfall av skratt när en av dem gjorde eller sa något dumt, och ingen av dem skulle någonsin överväga avsiktligt skada andra för att få vad hon ville eftersom hon var arg eller — suck! — för ingen anledning alls.

Ha.

Som jag sa, det var en dröm. Verkligheten är att syskon slåss uppstår — ofta dagligen. Mina tre flickor älskar varandra våldsamt, men de konkurrerar också, enkelbeckasin, och dra på varandra. Jag vet att slåss är en naturlig del av varje relation, men det har alltid varit svårt för mig att bevittna eller ens vara inom hörhåll för mina flickor slåss, oavsett om det är en mild oenighet, eller en mer uppvärmd clash .

När mina två äldsta var små-och folkskola ålder, var jag ofta på scenen av en skärmytsling som det utvecklats. Mitt jobb då var att bryta upp bråken och lär mina tjejer hur man ska hantera och uttrycka sina känslor och hur man lyssnar till vad de andra hade att säga.

Jag har också fungerat som en domare, som förklarar varför ovänlig och sårande beteende var inte ett bra val, uppmuntra ber om ursäkt, och utmätande konsekvenser som en time out eller inga bubblor i badet. Jag var det ultimata kriteriet för vem som startade det, som var att skylla på, och vems tur det var att spela med den eftertraktade blå och vit pipande, bopping elektronisk gitarr. Det var ansträngande från både ett föräldraskap och känslomässig synvinkel.

Nu när mina två äldre flickor är i middle school och high school, de vet vad jag förväntar mig från dem i termer av hur de behandlar varandra. Jag höja mina flickor för att vara frispråkig, påstridig, och att står för sina åsikter men det är lika viktigt att de mildra deras starka viljor med vänlighet och lära sig när det är bättre att låta en fråga bild än kampen över det. Mer och mer, jag låter dem lösa sina egna konflikter med hjälp av vår familj "grundregler för Hushåll Meningsskiljaktigheter." Här är fem regler för att tämja syskon slåss:

1. Kom inte igång för att mamma (eller pappa heller).

Detta är lika mycket för min egen skull eftersom det är för deras. Att få delta i min flickor tvister är stressande, och nu är deras meningsskiljaktigheter är mer nyanserad än de var när de var små. Ofta är de både har en hand i orsaken till kampen och har hämnades tit-for-tat. Det är inte längre mitt jobb för att bryta upp det — de behöver för att hantera dessa händelser på sina egna, även om resultatet inte är vad de ville, eller ens verkligt. Kampen kan pågå längre, men de nästan alltid reda på det och ber om ursäkt eller blåsa bort det och gå vidare.

2. No name-calling.

På 14 och 11½, mina stora tjejer har hört massor av elaka epitet och deras angränsande svär ord. Det är frestande att kasta förolämpningar på varandra när man är förbannad. Regeln i vårt hus är inga skällsord eller personliga, skärning kritik. Istället försöker vi att fokusera på beteende eller handling. Som sagt, jag är säker på att det finns gott om under-the-andetag mumlande som går på. Så länge ingen hör det och är sårad av det, att det inte skedde.

3. Sätt dig i en time-out.

Om du förlorar din coola, det är helt acceptabelt att ursäkta sig själv från situationen. Tricket här är att få den andra personen att lämna dig ensam i några minuter så att du kan få huvudet rakt. Vi är en familj som inte kan stå olösta tvister, inte ens för några minuter, så mina flickor jobbar alltid på detta.

4. Låt oss INTE få fysiska.

Du kanske inte tror att det är nödvändigt att berätta för din tween och tonåring att hålla sina händer för sig själva, men du skulle vara fel. Mina flickor inte kasta slag, men ibland kan de inte gå i varandras ansikten. De vet att jag inte kommer att tolerera någon att slå, nypa, repor, sparkar eller hår-dra. Kittlande, trumling, och bum-rusar är okej, så länge det är allt roligt.

5. Välj dina strider.

Om du kan, låt det gå. Så enkelt är det. Inte varje liten kommentar, eller blir stulen T-shirt är värt att slåss om.

Det är inte alltid så lätt för mina flickor — eller för mig — att följa dessa regler hela tiden. Jag tycker fortfarande att döma mig själv varje gång i en stund när jag bara inte kan stå experiment av syskon slåss för en stund längre. Att lära sig hur man håller inte rättvist och lösa konflikter tar praxis.

Lyckligtvis, jag tror att det är sjunkande i. Den andra morgonen, jag hörde min äldsta förklarar att hennes 5-åriga syster varför det är inte snällt att kalla någon för en "dum i huvudet." Jag är inte säker på vad resultatet blev, men när jag gick in i köket för att de äter en smuggling choklad bar tillsammans — för frukost.

Problemet löst.

ADVERT

Lägg till din kommentar