Se Din Favorit Barndom Filmer Genom Ögonen På Ditt Barn

Jag har alltid älskat filmer, och få till en punkt med min familj där alla i huset kan titta på samma film har alltid varit en fantasi. Min man har pratat om att dela hans favorit 80-talet filmer med våra tre döttrar sedan första gången de satt framför Caillou . "Det gnällig unge. Igen?" Jag skrattade och sa till honom att de inte var redo.

När vi träffade Jessie , iCarly och Santa Paws fasen, han sa att det var dags. "Jag kommer att presentera tjejerna till riktiga filmer, till att börja med Star Wars ." Han väntade på mitt svar, som jag tror att han trodde skulle vara ohämmad entusiasm.

"Jag tror inte att de är riktigt redo", sade jag, som kämpar för att komma ihåg filmer.

"Vad sägs om The Goonies ?" han erbjöd.

Jag fnös, "No way, det kommer inte att hålla upp."

" Goonies ? Nej, det är en klassiker. De kommer att älska det!" utropade han innan stönande "Baby Ruth" à la Lättja.

Jag skakade på mig själv och bestämde sig för att go with the flow; ibland måste man bara låta saker hända. Så vi stängde flickor och förklarade att vi skulle titta på en film från när mamma och pappa var barn.

Finley, min 6-åring, var bestört. "Du menar du hade Tv-apparater för filmer då ?"

"Mycket roligt. Ja, din gamle mannen hade en TV, och vi tittade på film. Detta kallas The Goonies . Pappa älskade det. Du kommer också."

Vår mellersta dotter tittade på mig och himlade med ögonen dramatiskt.

När filmen började, bubblan bokstäverna i titeln fick dem att säga det högt: Goonies . "Vad är en goonie?" frågade de.

"En goonie är någon som inte passar in i" min man förklarade.

"Var du en Goonie, Pappa? Har du inte passar i?" Finley frågade, gnugga hans axel sympatiskt.

"Nej, jag var inte en Goonie. Flickor, bara titta." Han var irriterad, men också älskvärt glada om filmen.

Jag chortled i min ärm som Josh Brolin fyllde skärmen i hans huvud-till-tå sweatsuit ära, komplett med svettband.

"Varför är han klädd sådär? Han har opererats och vanliga kläder skada honom nu?" Finley frågade.

Efter ca 30 minuter av människor att titta på, min man flinade mot mig. "Ser du? De gillar det. Rätt, tjejer? Tjejer, tycker du det?"

De ville inte svara.

"Det är bra, eller hur?" min man stötte förhoppningsvis.

Tre uppsättningar av blå ögon tittade på mig och sedan tillbaka på honom. "Faktiskt, Pappa, det är inte så bra. Det är lite tråkigt."

"Det är OK för flickor", sa jag. "Varför går du inte hoppa på studsmattan?"

"Förlåt, Pappa. Vi bara...vi gillar filmer som inte är från förr i tiden . Men du kan fortsätta att titta." De skruvas ut genom dörren innan vi kunde försöka övertyga dem att stanna.

Ett par veckor senare gjorde vi ytterligare ett försök att knyta an till våra barn över filmer från "förr i tiden." Den här gången beställde vi Tillbaka till Framtiden på efterfrågan, poppade popcorn och satte oss tillsammans i soffan.

"Så vad betyder" Tillbaka till Framtiden " betyder? Borde det inte vara "För Framtiden" eller "Tillbaka i Tiden"? Du kan inte gå tillbaka till framtiden kan du?" Avery frågade.

Min man tog ett djupt andetag. "Tjejer, kan vi bara titta på film?"

De satte sig ner igen, otålig med ansträngningen av att hålla tyst.

Den här gången, men vi skulle flytta från "förr i tiden" sög dem rätt i. De älskade Marty, och high school tema var rätt upp sin gränd. Jag minns inte att det finns ganska så mycket krati språk, men med tanke på att jag redan hade tjejerna ska se Pitch Perfect Jag tänkte att de kunde hantera det.

Min man tittade på mig och flinade flera gånger. Efter att plöja igenom den Tillbaka till Framtiden serien frågade flickorna för att se fler filmer från "Förr i tiden." Vi köpte den Star Wars trilogi från Blockbuster när det höll sin gå-ut-av-business-försäljning. De såg Star Wars och Rymdimperiet Slår Tillbaka i ett sammanträde. När sedan min man gick till jobbet, flickorna såg Return of the Jedi som bummed ut honom så mycket som det stolta över honom för att få dem att bli så glada att de inte kunde vänta på honom.

Det är något i att kunna ansluta prickar mellan vad vi älskade som barn och våra egna barn. Vi kan inte någonsin att verkligen kunna spela tillsammans och vara vänner som vi skulle ha om vi hade barnen på samma gång, men öka dem för att se genom fönstret i vår barndom känns som någon slags magisk playdate.

Kanske de är redo för Can ' t Buy Me Love ...

ADVERT

Lägg till din kommentar